Despre TRANSMUTATIA Sinelui Gabriel Fischer USA


Nu exista politica pasiilor marunti decat in masura in care producem un proiect si aceasta prin gandire si nu la voia intamplarii.

 

 

Rezumatul si concluzia Sesiunii Online a FIVEBLUEAPPLES 31/01 Noembrie 2012

 

Procesul transmutatiei se refera la schimbarea radicala in baza une-i analize ca urmare a autocunoasterii.

Nimic nu se schimba corect daca concluzia nu este corecta.

„Oglinda ( ca obiect si nu metafora) este un obiect ce relateaza doar ceeace subiectul oglindit in ea vrea sa vada ; este un paradox , spun , cu toate ca aceasta contureaza o imagine absolut clara si fara pardon a individului ce totodata exprima chiar starea de fapt interioara a lui, cu toatea acestea adevarul nu este valorificat tocmai de cel ce se priveste in ea cu multa autocompatimire sau indulgenta.”

Ritualul ce presupune initierea in Arta Regala , camera obscura si “oglinda neagra” tocmai la autocunoastere face referire. Unica magie aici este sa te simti izolat de tumultul vietii, o clipa, clipa in care sa ai prilejul intalnirii cu tine.

Astfel ideia este ca accea entitate ce sta in spatele ochiilor tai si se priveste in oglinda incercand sa se regaseasca si sa isi constate existenta sa simta o clipa ca ambientul exterior obscur este acelas cu cel dinauntru (din corp) . Stiim ca ochiul este “lumina corpului” prin urmare conchidem ca acest senzor ne confera  posibilitatea orientarii si a cunoasterii spatiului (dimensiunii) in care viata se desfasoara. Fara el ar fi Intuneric , atat de intuneric incat nici macar constiinta nu ar avea decat o vaga ideie asupra existentei.

Se mai spune ca dupa moarte odata cu incetarea functiilor senzoriale , Spiritul si Sufletul ajung in exact aceia si “camera obscura” ne mai avand conexiunea cu senzorii corporali. Se pare ca aici nu mai exista : vaz, auz,gust, placere,durere, …ci doar memoria celor tarite pana atunci si salvate ca “document” in energia Spiritului si Sufletului.

Nimeni pana azi, nu s-a intors din lumea mortiilor. Acest fapt se poate intampla doar in memoria (imaginatia sau visul) nostru ca o conexiune cu entitatea izolata ce continua sa emita semnal in eternitate.

Nu stiim daca dincolo exista un “loc cu verdeata” sau un “purgatoriu” dar mai cert este ca acestea doua spun ceva despre : liniste (prima) si despre neampacare ( a doua).

Trebuie sa ne pregatim pentru a preantampina  aceste stari ce, dupa cum se pare logic inevitabile. Am spus “logic” pentru ca stiinta a dovedit ca memoriile raman si pot fi conectate in sisteme unde acestea sunt fiabile. Prin urmare mai putem crede ca tot ce ne-a obsedat sau ne-a marcat in viata va continua sa actioneze asupra acelei entitati care …acum prin intermediul ochiilor citeste aceste randuri ce vin…. de la o alta entitate.

Transmutatia este un proces , ades sinuos si deosebit de greu in care lupta se da cu tine  insuti cu viciile tale, cu friciile tale, cu angoasele si placeriile tale.

Nici ascetismul nu e bun pentru ca prin el nu se releva nimic altceva decat o imagine apriorica asupra unor adevaruri.

Calea de mijloc si autocontrolul confera atat experienta necesara concluziei cat si un risc redus la a fi “adict” dependent de… .

Interesant este exemplul omului care o viata intreaga a trait abuzul si desfranarea si care in final renunta la tot…este ca si cum un fumator de zeci de ani arunca intro zi pachetul de tigari plin si pune: “Azi am terminat definitiv!” . Este vorba despre acel supraplin in care …AJUNGE. Totusi ideia nu este sa astepti acest moment pentru ca viata este plina de surprize si INEVITABILUL se poate intampla in orice clipa ajungand in acea “camera obscura” fara senzori despre care va vorbeam mai sus.

Transmutatia sinelui nu iti foloseste doar tie ci si celor din jurul tau. Schimbariile in bine dupa o lunga perioada de ratacire si, dece nu, rau produs celorlalti din jurul tau este ca o binecuvantare adusa naturii. Lumea rasufla usurata si uimita vazand ca TU acela vechi si imbaxit ai reanviat. Poti face un astfel de efort doar pentru a bucura pe cineva? Daca da esti UMAN iar daca nu…o sa repeti tragedia karmic in aceasta dimensiune.

FIVEBLUEAPPLES LIVE

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s