Eternul feminin : Fericirea- Nora Plesca


 

by danIzvernariu 2012 NZL&Aussi

FIVEBLUEAPPLES Memphis

Nora Plesca :
„Un om care traieste bazandu-se pe intuitie reuseste mereu?

Nu, dar el e mereu fericit, fie ca are succes sau nu. Iar cel care nu traieste inuitiv e mereu nefericit, indiferent daca are succes sau nu.

Nu succesul este criteriul in viata, pentru ca succesul depinde de multe lucruri.

Fericirea este criteriul, pentru ca fericirea depinde doar de tine. S-ar putea sa nu reusesti din cauza altor competitori. Chiar daca lucrezi intuitiv, s-ar putea ca altii sa lucreze mai viclean, mai calculat, mai violent, mai imoral. Succesul depinde de mai multe lucruri; succesul e un fenomen social. S-ar putea sa nu reusesti!

Eu spun ca daca iti urmezi calauza interna, intuitia, nu vei reusi intotdeauna, in sensul pe care il da lumea succesului, reusitei, dar vei reusi in sensul pe care il da un Buddha sau un Iisus succesului. Iar acel succes se masoara prin fericirea ta – esti fericit indiferent e ce se intampla. N-ar nici o importanta daca lumea spune ca esti un ratat sau ca esti o vedeta, un om de succes. Esti fericit si intr-un caz si in celalalt. Daca poti sa intelegi ca fericirea este un succes, eu spun ca vei reusi intotdeauna. Insa pentru tine fericirea nu e un succes; succesul e altceva. Poate sa fie chiar o suferinta. Chiar daca stii ca o sa fie suferinta, tanjesti dupa succes. Daca vine succesul, esti gata sa suferi. Asadar ce e succesul pentru tine? Succesul este satisfacerea ego-lui, nu fericirea. Tu vrei ca lumea sa spuna ca ai reusit. S-ar putea sa pierzi tot, s-ar putea sa-ti pierzi sufletul, s-ar putea sa-ti pierzi toata acea inocenta care da fericire, toata pacea, linistea care te apropie de divinitate – s-ar putea sa pierzi toate acestea si sa ajungi doar un nebun, dar lumea va spune ca esti un om de succes.

Pentru lume, succesul e satisfacerea egoului; pentru mine nu. Pentru mine, succesul e sa fii fericit, indiferent daca esti cunoscut sau nu, daca s-a auzit despre tine, sau traiesti in anonimat. Daca esti fericit, ai reusit.
Nu urmari succesul, succesul e cel mai mare esec din lume, gandeste-te sa fii fericit. Gandeste-te clipa de clipa sa fii tot mai fericit. Atunci poate sa spuna toata lumea ca esti un ratat. Dar nu esti, ai reusit.”

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Eternul feminin : Fericirea- Nora Plesca

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s