Oratoria de Duminica 04-11-2012 Mijlocul Pamantului


(Partial derivat din Oratoria de Duminica)

Ce ora este fratii mei..UMANI?

– Este mijlocul zilei in punct. Ora la care mai punem o piatra in vertical pentru a construi  Marea Opera si a evolua prin perfectionare.

Nimeni nu reuseste singur. Precum, noi, nu te chemam la intamplare!

Noi nu te intrebam in CINE/CE  crezi, ci te intrebam daca crezi in Umanism si visezi la o lume mai buna

Noi nu te intrebam ce esti ci vrem sa vedem ca TU constientizezi ca existi

Noi nu te limitam ci iti spunem: FA CE VREI RAU NIMANUI!

Noi nu ne uitam la pozitia ta sociala ci la cat de amplu esti in interior.

Noi nu te vrem idiot si adormit ci o persoana: frumoasa, puternica si care a inteles ca viata nu este o intamplare

Noi nu iti spunem ce este Rau sau ce este Bine , tu esti cel ce sti mai bine pentru tine insa te punem in situatia de-a gandii pentru tine, pentru noi…

Noi nu iti dam solutii insa iti facem propuneri, te alaturi noua?

Am lansat de curand in FACEBOOK  (Link Adress to in new page FIVEBLUEAPPLES MEMPHIS secret group)prin intermediul paginilor de profil si a grupuriilor cu acces restrans o dilema existentiala pe care NOI TOTI o traim azi… pragul stralucirii dar si a decadentei, fapt  ce urmeaza  si prin care specia noastra va trece in curand si neconditionat.

Uluitoare este acesta drama!

Este simplu, trecutul (istoria) este cel mai bun exemplu al invataturii, prin urmare arunca un ochi si vei observa ca toate mariile civilizatii au disparut in maximul apogeului. Dece?

Nimeni nu stie cand va fi ora , ziua sau anul in care este foarte posibil sa traiesti dilema : “Sa ma bucur ca am supravietuit sau sa ii invidiez pe cei morti?”.

Departe gandul de confuzia lansata privind Apocalipsa Maya 2012  insa bazat pe statistici , societatea omeneasca se afla la o rascruce dramatica a existentei ce maine poate fi radical alta decat cum o stii si esti obisnuit sa o traiesti de la momentul aparitiei tale in aceasta dimensiune.

Ideia lansata de noi in linii mari consta in:
1. Reantoacerea la natura si o viata in armonie cu aceasta; utilizarea stiintei ca unealta si nu ca obiect impotriva umanului.

2. Rebalansul masculin/feminin ca necesitate a reamprospatarii constiintei umane ce de milenii se afla in dezechilibru generator de : misoginism,razboaie, violente, agresiuni, contradictii, extremism, samd.

3. Reamintirea si cultivarea ideii de “EU” ca introspectie si reflexie asupra interiorului meu si “NOI” ca o diversitate acceptata unanim focalizata catre interesul comun: EVOLUTIA SPECIEI

4. Reevaluarea corecta a vietii: cine esti, cum te vezi, cum esti vazut, cum vezi in Legenda Personala  evolutia ta ca individ superior si perfectionat, bun si de bune intentii.

5. Proiectul pentru o comunitate diversa (rasa,sex,nationalitate,optiuni,crez, samd) in unu care in viitorul apropia sa puna baza unei comunitati in care notiunea de DISCORDIE sa nu existe.

Sunt cateva ratiuni pentru care va convocam si va stimulam gandirea in acest sens:

– Fericirea aproape inexistenta sau efemera

– Dezorientarea individului treaz nesatisfacut de modul  in care marea majoritatea priveste modul de-a trai

– Dorinta de a trai alaturi de oameni ce au o gandire libera, ce sunt de bune intentii si care sunt dedicati ideii de UNITATE IN DIVERSITATE.

Proiectul in cauza, deocamdata virtual, presupune reuniunea de persoane interesate de punerea bazelor une-i comunitati reale discrete si cu perspectiva demararii in realitate a unui condogminion  la moment potrivit si bine gandint pentru o viata independenta  de comun construita si acceptata.

Oricine care este treaz si are dorinta eliberarii se poate alatura si poate contribui , oricine care crede in UMAN si in acel “mai bine”.

The Woman and the rabbit by: danIzvernariu 2011 private collections

MIJLOCUL PAMANTULUI

Am urmarit de cateva ori filmul lui Peter Jackson , “Stapanul Inelelor” … abia dupa ce am cunoscut Noua Zealanda am inteles cat de profund este mesajul acestu-i film.

Acest film este in fapt oglinda magica a Principul Raului si al Binelui , a evolutiei si decadentei, a manipularii si manipulatilor, a magiei si a fetisului intors contra fetisherului … acest film spune despre : ceeace suntem. Despre Legenda Personala in care lupta cu contradictiile si dualismul nu sunt o poveste ci tocmai o realitate.

Raul inregimenteaza si creeaza o armata de roboti dispusi sa lupte fara sa intrebe “dece”, fara sa se intrebe daca lupta lor nu aduce altceva decat distrugerea si pustietatea. Pe alta parte “spiritele vii” – Hobbits traiesc departe si nestingheriti de conflictele pentru putere a une-i lumi umane si a une-i dimensiuni in care raul se intareste pe masura ce lupti impotriva lui.

Dilema filmului consta in “obiectul” cheie ce face intriga sa devina scop existential si totodata examen pentru ideia: “iti mai amintesti pentru ce lupti?”.

Orice cultura si culturalism isi marcheaza propria ideie , viziune, ca “Centru al Pamantului” sau ideia de “ noi suntem cei mai cu mot din lume”pentru ca orice cultura sau culturalism in sinea ei contine acel “sambure de adevar” ce da senzatia ca fiind UNIC. Insa, nu este asa!

Fiinta umana a petrecut milenii in razboaie si fapte odioase pentru ca de aproape 100 ani aceasta fiinta sa se trezeasca la o realitate la care nu este pregatita sa o gestioneze.

Este un moment crucial , schimbarea climaterica ca urmare a exploatarii nerationale a naturii si resurselor, nemultumirea generala sociala ce arata ca un butoi cu pulbere, foametea, bolile, dezechilibrele si dezastrele precum pericolul luptei pentru dominatie ,suprematie ; stiinta ce a avansat in ritm rapid si continua sa avanseze si sa dovedeasca ca omul traieste o iluzie , un vis, o viata ignoranta ce da frau liber  raului, ce pune sub semnul intrebarii crezul traditional samd.

Mijlocul Pamantului poate fi oricare, oricare pe care TU sau EU il numesc a fi… Mijlocul Pamntului poate fi un loc mai bun sau un loc infernal, depinde de mine sau de tine ce vrem sa facem cu acesta.

Te invitam la ratiune, la trezire din amortire, opinia si cunoasterea ta poate fi o contributie in proiectul nostru, oricine ni se poate alatura daca dovedeste a fi … .

TU DE PARTEA CUI ESTI?

Dan Izvernariu

Fiveblueapples South Emisphere NZL & Australia

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s