MONOCULUS- Simbolul Sinelui


„Incipit liber Turbe Philosophorum. Initium libri turbe philosophorum, qui dicitur codex veritatis in arte liber sanus quo discipulorum suorum prudenciores Aristeus congregavit.”

 

Photo by: danIzvernariu 2012 AotearoA

.`.

 

Plansa 3 Anul I Gr.3º

Simbolul SINELUI : MONOCULUS

„Nu cred ca exista cineva care este perfect! Acest fapt nu trebuie sa ne fie o scuza ci un punct de plecare in dorinta aplicarii in parctica a perfectionarii” Dan Izvernariu Aug.2010 Setúbal PT.

 

Cu cateva planse anterioare am afirmat ca Universul este dual, ca in tot si in toate exista dualismul implicit ca Divinul este dual ..pentru ca toate au fost create dupa UNU(„asemeni Lui”) iar acesta este dual; OMUL este dual pentru ca ceeace zace in el este dual, pentru ca 2=1. (vezi blog anterior Maria Prophetissa)

Monoculus este un cuvant hermetic mult rarissm utilizat in contexte uzulate ; in alchimie acest cuvant il utilizam pentru a sublinia caracterul extraordinar al obiectului la care se face referinta .

Acest aspect este denumit de unii, SCAMATORIE ,in conditiile in care banalul devine “paranormal”.

Poate ca cel mai des acest cuvant apare in “Codex Parisiensis” si este detailat explicat in propria bibleografie a Marelui Maestru , Venerabilul : Nicolas Flamel. link catre Wikipedia in L.Romana

Este foarte important de stiut ca in aceste reprezentari grafice ,nu numai, compozitia imaginii este cu mesaj in totalitatea ei ,ci si in detaliu.

Cei doi in unul…cei doi serpi (in alchimie)…corbul bicefal (in esotericul masonic) …doi = unu si unu compus din doi…yng/yang ca extensie a ideii.

Pentru a scoate in evidenta unitatea lui MERCURIUS ,Albertus, foloseste frecvent expresia :MONOCULUS ceea ce inseamna in alte

cuvinte MONOPODUL .

La nivelul unui individ totalitatea consta in doua forme aflate in opozitie :individul constient si cel inconstient; diferenta dintre cele doua este asa: in vreme ce individul constient are o limita cel inconstient este nelimitat.Este ca si cum am vorbi sa spunem din perspectiva religioasa . Alfa_Omega.

Am sa afirm ca cercetarea Sinelui nu tine de religie chiar daca initial se bazeaza pe etica ei; odata extrasa ideea introspectiei si a corectiei (cercetarii interioare) acest act trebuie facut fara prejudecati sau influente exterioare nici crestine si nici pagane (intelegand alta religie decat cea crestina din perspectiva crestinului). ; ci aceasta cercetare trebuie facuta LIBER.

Vizita interioara nesubiectiva (V.I.T.R.I.O.L.) este ades neplacuta pentru ca descoperirile ce vor urma dezvaluie nu numai punctele slabe dar si viciul vizitatorului, insa fara acest exerciti este imposibila determinarea Sinelui si cu atat mai mult corectia lui.

Este absurd sa decoperi ca esti asa cum esti si nu placi si sa continui la sfarsit in aceaia-si maniera; defectul continuarii fara alterari corectionale l-as denumi inmaturitate sau o vizita de plictiseala Duminica la biserica.

Cred ca mai toate represzentariile portretelor religioase oricare ar fi sunt reprezeantari ale sinelui in egala masura pentru ca ele insumate sunt ceeace noi suntem: Isus,Juda,Diavolul samd. in acelas timp.

SINELE este o contopire a contrariilor si este un paradox absolut in care binele/alb si raul/negru (sic!) sunt o problema Universala ,un conflict absolut nerezolvat: tot raul de un bine si tot binele a iesit rau…cred ca aceasta ar putea fi si intelesul simbolului Mandalei (teza/antiteza).

In momentul imposibil al afirmatiilor mele am sa iti cer sa observi ca fara existenta determinata a acestui arhietip nu am avea orientare , este obligatorie insa explorarea inconstientului!

Trairea contrariilor nu are legatura nici cu religia si nici cu intelectul ci mai degraba acesta tine de faptul denumit: DESTIN.Pentru ca acesta nu poate fi controlabil si pentru ca acest fapt este compus din suma contrariilor.

Fara trairea contrariilor nu putem cunoste experienta totalitatii implicit conexiunea noastra cu Creatorul este offline.

Revin si arat, eliberarea de dogma inseamana primul pas in posibilitatea unei astfel de experiente. Am sa argumentez si dece; in vreme ce educatia crestina insista asupra pacatului original deschizand gheena Infernului contrariilor , intelectul refuza prin ratiune sa creada desconspirand doctrina si considerando absurda.

Cred ca Eu-l este format din functii si contrariile lor Gandirea cu opusul Sentimentul respectiv Perceptia cu opusul sau Intuitia insa acestea reprezinta in totalitatea lor CONSTIINTA.

Cred ca intalnirea cu Sinele poate fi ceeace a fost pentru Faust in fata oglinzii fermecate in care oglinda este un element necesar ( o ustensila) pentru a naviga propriul interior in care exista un singur lucru periculos, sa navighezi intuitiv facand speculatii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s