Proiectul: New We


Social

 

Cu vise , doar cu vise te amagesti.Fara vise nu ajungi sa stii cine esti si ce vrei in final.Doar cu munca sau afacerea ce te tine occupat dar care iti aduce bani si doar bani nu esti satisfacut. Stii dece? Ai minima ideie ce nu merge in viata ta?Cum se face ca alergi ca un nebun pentru a construi o imagine despre tine dar care in realitate o simti goala si fara corespondent.

 

Proiectul propus NEW WE este un vis, un vis ce focalizeaza un centru de interese in diverse moduri spus , perceput insa cu acelas subiect/viziune asupra vietii, relatiei interumane,constructiei,inrolarea benevola pentru o viata in armonie si departe de: materialism si consumism nejustificat.

In primul rand facem un apel la umanul ce are constiinta treaza si constientizeaza ca viata asa cum civilizatia noastra o priveste este departe de a fi sanatoasa, departe de a fi armonioasa si cu atat mai putin fericita.

Omul modern a uitat unde traieste si pentru ce traieste.

Pur si simplu ii scapa mereu din vedere acest lucru, pur si simplu uita ca orice resursa este limitata. Cat mai consumam? Cat mai distugem? Cum vom putea supravietui noi cei 7 bilioane de locuitori ,cifra mereu in crestere pe un spatiu tot mai restrans din aceasta perspectiva?

Natura in care traim este tot mai uzata , mai consumata … ni se propun :sinteticul si inlocuitorul, pentru ce ai traii in plastic, cu plastic?

 

Am fost intrebat recent daca acest proiect inseamna renuntarea la modelul civilizatiei , cu PC, cu TV cu haine frumoase si traditii boheme… Am sa va spun, acest proiect nu doreste ca noi sa ne reantoarcem la Ev mediu, sa ne reantoarcem la obscur ci face apel la constiinta si uman, la folosirea a ceeace stiinta si cultura ofera insa in mod rational , echilibrat, justificabil.

Orice comunitate se bazeaza pe spirit de grup, orice spirit de grup se bazeaza pe traditie, pe acel “bun comun” imaterial . Cand acest spirit de grup este viciat si oxidat , comunitatea dispare fara urma.

Vad in acest proiect, asezarea model in care diversitatea coincide in unitate prin simtul uman, bun , frumos si constructiv, de bune intentii. Vad o comunitate deschisa catre civilizatie , catre stiinta, cercetare, literatura, art, muzica, …vad o asezare ce functioneaza autonom din propriile resurse cumva departe de interesele politice, religioase sau tumultul metropolei.

Priveste o clipa in viata ta azi, se aproprie Craciunul, ce iti spune tie in tag-uri denumit aceasta sarbatoare? Shopping, obligatii, cadouri ce nu le poti accesa usor, cadouri scumpe, bani,cecuri,iluzia une-i fericiri care niciodata nu te face sa vibrezi. In fapt aceasta sarbatoare este cea a cuplului, a familiei, a momentului unic in care poti sa te entuziasmezi , sa fi bucuros bucurand pe cineva.

Sa traim in “panza de sac” daca doresti aceasta in diversitate, da…fiind respectat insa nu acesta este obiectivul pentru ca observa, viata si munca urmata de cerebrare consta in : simplitate, util (atunci cand lucram) si elegant atunci cand cerebram.

Modestia in acest caz nu inseamna umilul asociat cu umilinta ci acel simplu acoperit de preocupare , de dedicatie sincera in ce faci.

Sa simti ca facand pentru altii faci in fapt pentru tine si acea multumire sa te cuprinda multumind prin aportul tau pe altii. Am spus, multumind si nu imbogatind material , am vorbit de ideia de-a oferi benevol nu de-a fi obligat sa faci aceasta.

Vad in acest proiect, un grup de oameni ce constientizeaza ca exista , ce stiu sa viseze si sa aiba vointa sa reproduca visul in realitate. Vad in acest proiect o lume ce stie sa faca echilibrul intre materialism si spiritual (imaterial) si care pune pret realmente pe valoarea umana .

O doamna in privat m-a intrebat sincer, apropos de viziunea ce o avem asupra ideii in sine: “ Trebuie sa renunt la pantofii cu toc, parfumul fin, dessu si accesorii…”. I-am raspuns:

“Trebuie sa renunti doar la o viata ce nu te satisface in strafundul tau si nu la cum te imbraci si te parfumezi ori la ce porti in ascuns.”

Ar trebui sa ne gandim ca nu toata ziua ti se intinde o mana chemandu-te la a pune umarul pentru o viata sanatoasa, sincera si departe de avatarul TU creat pentru social insa care in spatele lui nu are nimic nici macar satisfactie.

Sa fie utopic ceeace propun?

-Oare, daca este UTOPIC nu cumva concordam cu: aroganta, perversiunea,minciuna, manipularea si o viata goala asa cum o traim azi?

Gandeste-te un minut!

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s