TESTAMENT


 

BLUE by:danIzvernariu 2012 AotearoA

Orice schimbare, transformare, presupune “a lasa in urma si definitiv” o stare, fapte sau acel… “nimic din ce a fost nu va mai fi”.

TESTAMENTUL in cazul initierii are o alta conotatie pentru cei care simt ca cele ce vor urma nu mai pot continua in forma in care au fost si ca ceva trebuie sa se schimbe radical.

Ideia de testament in acest caz este in fapt o concluzie profunda asupra trecutului combinata cu o decizie irevocabila asupra viitorului.

In fapt actul testament este o metafora, multi confunda aici esoterismul cu acel “cult al mortii” , va spunem , este eronat.

Omul are nevoie de referinte si de arhietipuri pentru a se ghida in transformare. In aceasta reascruce nu exista “pas inapoi” pentru simplu fapt ca odata sesizata constiinta si a ramane suspendat in dilema fara a porni la drum este mai greu de suportat decat daca incepe o lupta inegala cu propriul sine viciat si intoxicat cu minciuni.

Este acel moment in care o clipa simtim ca teama ne cuprinde , cine sunt eu, cum sunt eu si ce urmeaza sa fiu si pentru cat timp, si pe urma ce va fi… nimic!

Este poate cel mai pesimist si mai tragic blog in care incercam sa va atragem atentia ca viata este frumoasa daca o traiesti din plin si daca stii sa te debarasezi  la timp de inutil, de “sacii de nisip” , de lucruriile ce iti fac rau tolerand la nesfarsit.

Ne incalzim cu vise, cu acel drog al adrenalinei traind virtual intrun viitor ce niciodata nu va fi atins sau daca va fi atins vom fi mult prea obositi ca sa-l percepem si cu atat mai mult sa ne bucuram de el.

Este o lupta nedreapta cu propriul EGO , un ego inchistat si manipulat de educatia primita in social; un ego dezorientat, un ego ce ajunge sa fie un rebel inrait … nu natura se face vinovata de aceasta ci tocmai manipularea psihica la care esti supus spunanduti se despre: etica,morala, crez, patriotism, …ce sunt toate acestea atunci cand in deobste vezi ca in realitate nimic nu este respectat si cu atat mai mult pus in practica?

TESTAMENT:

Decembrie 2010

Exist pentru ca respir. Constientizez ca respir pentru ca o clipa mi-am aruncat ochii pe “Oglinda neagra” si m-am vazut: dezorientat, confuz, singur , trecator si pasager intro dimensiune in care am aparut fara sa stiu de unde, am trait la voia intamplarii indreptandu-ma catre un mare necunoascut.

Sunt prizonierul celulei mele carnale. Mi-au dat ochi ca sa vad, urechi sa aud,simt tactil sa pipai, … sa gust…sa gust la final din otrava amara si acida a realitatii in care pana acum am visat, am aberat in interiorul meu amagindu-ma.

Mi s-a spus ca Intunericul contine demonul ce inseala. Se poate… in interiorul meu corporal, acum, e intuneric …in afara de mine, nu este nimeni aici, sunt ca o entitate ingropata de vie intrun cosciug de carne ce zi de zi se degradeaza.

Multi vorbesc despre Infern ca si cum l-ar fi cunoscut. Am sa va spun acum, acest Infern nu contine FOC pentru ca daca ar contine FOC ar fi Lumina…acest infern este Intunecat, albastru , rece si dur. Aici nu este nimeni decat tu singur cu tot ce ai acumulat pana ce ai realizat ca esti detinut.

BLUE INFERNO inspired by KLIMT

by:danIzvernariu 2012 AoearoA

 

 

 

Sunt doua pasari ce se rotesc deasupra ta : un vultur si un corb. Corbul este orb si dual.

Fiinta mea este asemeni unui Leu batran si obosit ce vaneaza doar pentru a se hrani , mult prea batran pentru a se ridica la lupta. Sufletul meu este o frumoasa femeie, blanda si protectoare… ce pacat … ancorate cu lanturi grele de trup si de viata.

Am hotarat sa eliberez Leul si Femeia… cei doi se tem de aceasta… pentru ca nu stiu ce au de facut dupa.

Las in urma mea idiotul condus de Mascarici, nu am ce bunuri sa las celor dragi pentru ca gol am venit si gol ma duc iar de la aceasta bifurcatie a Legendei mele Personale calea pe care o voi urma nu imi cere nimic si nu imi permite “bagaje”.

Aceasta este voia mea inainte de-a cadea liber pe spate in abis din care nu ma voi mai reantoarce.

Hotararea mea este irevocabila, am spus: Fie!

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s