Steaua diminetii


 

The Morning Star. By: danIzvernariu 2011 private collections

 

 

 

 

Ea a crescut și sa dezvoltat de atunci, îmbrățișând mai multe căi și idei de-a lungul timpului.

Alchimia nu a fost niciodată o doctrină fixă și nu are nici un organism central de organizare precum nu are lideri.In fapt, initiatii vor sti ca in alchimie nu exista obedienta.

Alchimia încurajează libertatea personală și filozofia personală precum fiecare persoană aduce in alchimie individualitatea lor proprie, precum și o conștientizare a ego ului interconectat cu viața.

De asemenea, a încurajat întotdeauna echilibrul și fluxul nostru natură spirituală intuitivă cu natura noastră logică și rațională.

 

Roccoco Workshop. By: danIzvernariu 2012 AotearoA

Alchimia este procesul natural de transformare, care crește si transforma; ciclurile de fertilitate, naștere, creștere, recoltare, moarte, decadere si renastere  din întreaga dimensiune in care traim asupra carora se fac observatii si se trag concluzii.

Aceste observații ale legilor naturale care guvernează toate actele de unire, fertilității, și manifestarea sunt legate de șapte procese alchimice principale, modele sau experiențe.

Este ceeace noi cunoastem a fi AZOTH (vezi postari anterioare).

Pe parcursul istoriei sale, acestea au fost aliniate cu cele șapte chakre, cele șapte planete, șapte numere, șapte culori, și la șapte metale.

În Evul Mediu s-a luptat intens pentru gasirea solutiei transformarii a ORICE in AUR. Aceasta “aventura” a intelectualului alchimist , se pare a fost un fiasco. Mai tarziu peste secole (in prezent!) s-a dovedit ca acest lucru la nivel experimental atomic si molecular teoretic este posibil.

Alchimia a fost mereu considerata o pseudostiinta , mereu ridiculizata de prosti si sabotata (ades cu executia) de cei care au vrut sa mentina hermetismul religios nealterat.

Curand odata cu Sec. XX aceasta miscare underground a fost absorbita de artele libere esoterice, de catre scolile regale.

Carl Gustav Jung in anii 1920 a dedicat o intreaga opera bazata pe studiul simbolicului alchimic,texte,imagini,mesaje incriptate ,vise, arhietipuri conchizand ca alchimia este o munca grea pe care initiatul o duce cu propriul psihic in propria transformare.

Ca pe urma… intradevar, iata… novicele de ieri, nebun si adormit devine un treaz, un rational perfectionat doar pentru ca a inteles ca exista si ca nimic nu este intamplator.

După această alchimie a fost ridiculizat și a mers în subteran până la prima parte a secolului XX-lea, când a fost absorbit în artele ezoterice, în curs de dezvoltare nou și Alchimia continuă în secolul al XXI-lea, prin interesul nostru în creștere în metafizică, medicina holistică și dezvoltare personală.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Steaua diminetii

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s