ISIS DEZVALUITA


Acest blog este o prezentare a cartii , ca ideie,  “Isis dezvaluita” a autorului Helena Petrovna Balavatsky.

Isis dezvaluita este in fapt cod-key ul la template ul ce este continut in stiinta moderna  si cea antica cat si in teologie care reuseste sa demonstreze ca toate religiile au acelas punct de convergenta sau mai precis acelas punct de plecare. Enstein spunea (citat aproximativ din memorie) : “Toate religiile au la baza acelas Pom al Cunoasterii si aceia si radacina”.
Initial aceasta carte a avut ca titlu : “Valul lui Isis” insa dupa cum se pare acest titlu a mai fost deja utilizat de catre rosacrucieni in jurul anului 1800.
Cumva aceasta carte este o lucrare reprezentativa a lui Madame Balavatsy in miscarea teosofica ce aceasta a initiat la  sfarsit de Sec . XIX.

Lucrarea in sine contine doua parti; prima face referire la puterea stiintei  moderne ce releva fortele ascunse si necunoscute ale naturii, fenomene psihice si  despre omul interior si omul exterior.

Volumul al doilea face o interesanta conexiune asupra similitudinilor de idei, istorii si intamplari ce apar in crestinism cat si in mai toate religiile orientale. Volumul al doilea este in fapt o lucrare ce priveste strict teologia. (Similar ca ideie , recomandam serialul Zeitgeist partea I-a , RELIGIA).
Blavatsky a adunat o serie de teme centrale la tradiţia ocultă -. Filosofie perenă, un neo-platonic emanationist cosmologie, adepţi, crestinismul esoteric – şi reinterpretate-le în legături cu evoluţiile actuale în domeniul ştiinţei şi noi cunoştinţe de credinte non-occidentale . În acest sens, Isis Dezvaluita reflecta multe controverse contemporane, cum ar fi teoriile lui Darwin asupra evoluţiei şi impactul acesteia asupra religiei, şi sa angajat într-o discuţie care a apelat la persoanele inteligente interesate de religie, dar înstrăinat de la formele convenţionale de Vestice.

Sursa de informare Wikipedia

  • Isis (mutablemuse.wordpress.com)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „ISIS DEZVALUITA

  1. Thank you – Mme. Helena Blavatsky’s writings inspired my graduate thesis http://net.lib.byu.edu/art/kosorok.html

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s