Oratoria de Duminica 18-11-2012


Black Mirror /Goth theme . By:danIzvernariu , private collections

Ce vezi, daca vezi, cand te vezi in oglinda?

Astazi va propun sa “aruncam” un ochi in Oglinda Magica , in acea oglinda , neagra ca un abis si sa facem putina lumina.
Traim “bajbaind” alergand de colo colo cu scopuri propuse, mereu uitate, cu acel “cap compas” catre un obiectiv ce nu multumeste.
Ingurgitam zilnic “morala” manipulanta prin care credem ca suntem viciati si de aceasta toate cele ce se intampla cu fiinat noastra nefericita au aceasta cauza …mancarea excesiva, alcoolul, tigariile si alte dependente. Sa fie aceasta o realitate? Poate?!
Viciile despre care mereu se trambiteaza prin media au o cauza. Cauza aceasta vine de undeva ori nu ai sa vezi original sustinut de inlocuitori stimulanti decat daca originalul (oricare ar fi) nu este ce trebuie in esenta lui.
Dar despre acest lucru unora nu le place sa se faca auzit.
Dar ce nu este OK in esenta originalului ?
Originalul face referire aici la realitate. “Realitatea este dura” concordati? Daca da atunci ce trebuie solutionat mai intai? Cauzele generate de o realitate cumplita sau realitatea cumplita?!
Toate cele ce ne fac dependenti au o existenta ca urmare a une-i cauze. In acest caz cauza este “viata dura” .
Viata dura nu inseamna neeaparat acea scalvie cu bolovani in brate si bici ci tocmai lupta cu o iluzie ce nu satisface . Este un paradox…sclav nu esti direct al muncii ci al ambitiei prostesti si a propriei tale limitari.
Observati…pe masura ce unii au tot mai mult sunt mai nefericiti in sinea lor. Dece bogatasii se sinucid? Dece ajung la overdose? In alta directie opusa, marea masa tot mai saraca si mai instabila ca situatie de viitor devine tot mai habotnica sperand..sperand… murind sperand.
Sunt putini cei ce realizeaza ca in timpul vietii se incarca de bunavoie cu fapte, material, vise si ambitii ce nu folosesc si cu atat mai putin construiesc o viata fericita.
In clipa in care constientizezi ca nu esti etern si ca timpul trece imi vei da dreptate.
Avem doar doua alternative ca principiu de baza al functionarii vietii (dualismul) ; acestea doua sunt extreme ; mergand PRIN ELE, viata noastra va arata ca un cosmar …cand foarte sus (atat cat ai putut) cand foarte jos si greu de suportat.
Fiinta umana ar trebui sa stie si sa simta ca in fapt nimic din ce atinge nu ii apartine. Dar absolut nimic.
Cu toate acestea oamenii au STABILIT ca :”acesta este pamantul meu, acela este pamantul tau” , mai mult, acum , azi au ajuns sa imparta astrii ceresti. Dece? Sau la ce bun? Cum poti spune : “Acest pamant este al meu!” cand stii bine ca nu tu detii aceasta proprietate ci tocmai tu apartii pamantului… nu vei sti ziua cand!
Lumea se omoara si face eforturi sa investeasca in fier, fie metal pretios, fie tehnica auto de ultima ora, … gandeste-te o clipa, ce cumperi azi greu vinzi maine si imposibil sa il rascumperi poimaine . Esti constient ca Freud are dreptate cand a conchis ca dimensiunea obiectului este autoexchibitia umana mai ales acolo unde acesta lipseste in constiinta sau este un punct slab a ei? Daca concorzi cu mine si te verifici in sinea ta putin, concorzi ca esti pacient?
Oamenii ar trebui sa reanvete valoarea, aceasta ideie ar trebui sa renasca din principiul practicului si utilului .
-Cum sa faci aceasta cu o mare majoritate tot mai avida de NOU, EXCITING, EXPENSIVE, … si la final ce? Observi ca pe nimeni, dar absolut nimeni asemeni tie in aceasta situatie nu ii pasa. Cat “stralucesti” stralucesti …dupa…esti eclipsat sau stins. Si atunci?
Nu facem profetii asemeni personajelor religioase insa va atragem atentia ca sunt in derulare vremuri grele din perspectiva sociala, a naturii …
Sunt foarte putini care trateaza serios aceasta situatie. Stiti dece? Simplu…omul viseaza, traieste intrun viitor al amagelilor pe care culmea acesta simte ca este iluzie insa continua acelas drum.
ACESTA ESTE ADEVARATUL VICIU CAUZA GENERATOARE DE EFECTE!
Voi ne vorbiti de viciati in mancare, alcool, drog,tutun, aratand cu degetul pe unul si pe altul …”exemplul negativ” …dar nu vezi in ce mare mizerie nefericita traiesti si in ce gol existential.
Gandeste te o clipa… cand ai sa mori, unde mergi?
Ai doar doua ipoteze: ipoteza religioasa in care te asigur , te-ai ars! Sau ipoteza sceptica in care nu mai exista nimic doar acel profund regret in ultimile secunde pentru o existenta stupida ce a contribui la un mare rau comun.
Si acum?
Qvo vadis om cu pretentii de REGE?

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Oratoria de Duminica 18-11-2012

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s