“BESTIA” -mitul


Ar putea sa se ascunda in spatele ochiilor Bestiei acel suflet si spirit bun si ocrotitorata de necesar Frumoasei? Frumoasa si Bestia un subiect ce tine de prejudecati si minte limitata.

In gnoza se vorbeste despre Creatie ca o succesiune de secvente ce au la baza perfectionarea.

Asa am aflat (vezi bloguriile anterioanre privind Adma Kadmon) ,cum, a fost creat primul om, din ce si ce secevente a suferit in transformare pana la faza initiala in care azi acesta exista ca imagine.

In mai toate mituriile religioase exista o astfel de evolutie, de la brut la perfect. Ideia de Piatra Lapis in alchimie este o metafora a evolutiei atunci cand aceasta se asociaza cu prelucrarea si slefuirea.

Orice statuie (opera de arta) are la baza de plecare o piatra bruta ; orice statuie contine o piatra bruta, orice piatra bruta viseaza sa devina o statuie…orice statuie viseaza sa primeasca viata. Nu orice piatra a cazut din cer.

Unele stauti ne plac…pe altele le ignoram iar pe altele le respingem. Doar fiinta umana spune subiectiv ce este frumos si ce este urat. Cu totate acestea, artistul nu renunta la a creea noi lucrari.

Oamenii au in constiinta lor ideia de SUPERIOR ca ceva ce exista in afara lor si asemanator lor din perspectiva imaginii. Desigur este incontestabil faptul ca in Univers probabilitatea ca alte forme de viata asemanatoare si poate chiar similare fiintei umane sa existe si foarte probabil la o sacara mult mai avansata decat cea pe care o are fiinta umana azi.

In primul rand exista o traire interioara ce zace in toti , PUTEREA… putere ce din varii motive nu se exprima ca ceva personal ci tocmai ca o terta entitate ce coexista cu Eu-l insa care este ades reprimata si ascunsa .
GOLEM spre exemplu a fost o constructie din pamant asemeni omului ce avea puteri net superioare (ca forta) si a fost utilizat la constructia Templului; mai tarziu odata cu definitivarea templului , Golem a fost distrus pentru ca (dupa cum se pare) acesta a fost construit doar pentru scopuri ajutatoare si nu pentru alte activitati. De buna seama putea fi un razboinic sau o unealta a puterii acelor vremi, interesant este ca nu a fost asa!

Mitul acesta este intalnit sub diverse alte forme inca din sumerian la diverse popoare.

Un alt fapt interesant este ca acest om/robot sa spunem pe intelesul nostru de azi avea de regula un chip hidios. Acest lucru l-a asociat cu “ fiara” ; chiar in unele reprezentari ale picturii sec. XV (?!) acesta apare ca un dragon verde muncind cu roaba alaturi de un preot imbracat in rosu ce da indicatii dintro carte de aur. In aceasta pictura la prima vedere ai putea crede ca insusi Diavolul a participat la ridicarea Templului. Se poate..esoteric…exoteric, insa ideia este ca unealta dragon avea o infatisare bruta ce starnea frica tocmai pentru ca , accepta…, era un simplu utilaj fara design si fara nimic estetic in el.

Acest mit s-a plimbat prin istorie de la un artist la altul ajungand sa devina chiar FRANKENSTEIN foarte apropiat fiintei umane ca infatisare insa deosebit de hidios pentru simplu fapt ca un cadavru odata resuscitat doar energetic nu poate sa mai fie ce a fost ulterior.

Scenariul filmului FRANKENSTEIN este un scenariu cat se paote de trist! Subiectul tratat este cat se poate de controversat pentru unii si foarte clar pentru putini care inteleg sensul lui.

Cadvrul viu este simbolul vointei umane de-a infrange moartea , voina umana prin cunoastere de-a creea si de-a reproduce ceeace Divinul a facut sa existe.

Multimea este mediocra, dispusa somnului constiintei in care “ painea si circul “ sunt elementele de baza ale existentei ei din care se hraneste.

Exista un paradox al subiectului in care Frankenstein este diabolic si rau , ascuns si dur vis a vis de socialul evoluat al acelor timpuri. Oamenii nu s-au schimbat nici azi , oamenii gandesc in spirit de gloata si este suficient sa aprinzi o scanteie a ideii ca nimeni nu va sta sa judece ci toti te vor condamna cu mare zel si placere sadica.

Finalul face paradoxul …Frankenstein doveste umanism in ciuda imperfectitudinii pe cand socialul “slefuit” dovedeste prostie crasa si sadism cum am mai spus.

(Why???) Dece ..sunt cuvintele lui Frankenstein in momentul aprinderii rugului.

Omul concentreaza ganduri si ordoneaza idei. Aceste idei nu pot fi abstracte pentru ca firea umana nu percepe abstractul oricat s-ar stradui. Aceste energii focalizate in memorie si exprimate verbal pot sa construiasca, sa darame sau sa genereze .

Orice om ce vede in afara lui o putere care ii serveste va trebui sa afle ca acest aspect nu este altceva decat o reflexie a interiorului lui (un vis a vis) si prin urmare ar trebui sa constate ca el insusi este o putere.

Frumosul si uratul este un alt subiect tratat in bloguriile noastre. Ce este frumos si ce este urat si cum se face ca , copii pana la o anumita varsta nu au aceasta notiune si prin urmare nu au notiunea de frica.

Sa nu uitati si mereu sa va amintiti daca doriti sa avansati in perfectionare, adevarul este imaterial si acesta se gaseste ascuns in spatele ochiilor dincolo de subiectivisme si de preconceptii sadite tocmai de aceia care mai tarziu profita de tine prin educatia ce tocmai ti-au dat o pentru a te controla si a te supune.

Doar somnul constiintei naste monstrii!

Sondajul nostru de opinie este un fact ce ne ajuta sa intelegem ceeace tu intelegi si consideri necesar.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s