Servind sub patru stele (2) / …dupa un an


.:Dan.:Izvernariu- portrait by: dorisIzvernariu 2012 AotearoA 

M.:B.: & N.M.A. of FIVE BLUE APPLES  Memphis

Legenda personala este IREVERSIBILA

Marele Arhitect al Universului a creat un plan, o opera… Marele Arhitect al Universului daca exista real sau metaforic este mai putin important pe cat ideia in sine a Creatiei.
In ambele cazuri: “exista sau nu” ramane sa meditezi asupra unui fapt mereu neglijat: CONSTIINTA proprie pentru ca observa, Marele Arhitect al Universului nu are o aparitie publica, nimeni nu stie unde se afla, cum arata, care ii sunt planuriile dar ceeace este cert este ca ai primit dreptul la cunoastere iar acest dar ce te deosebeste de animal nu este un lucru placut si nici usor de procesat.
Esti mandru sa fi catalogat ca fiinta umana, dar ce inseamna sa fi uman sau individ, sti?!

Toti fara exceptie ne inderptam catre aceia si directie, catre acelas destin. In diverse feluri, in ritmuri diferite, in situatii felurite…dar toti ne indreptam in acelas punct focalizat.
Nimeni nu scapa de aceasta, toti trec prin aceasta fara exceptie.
Absolut totul este in miscare directionata , in perpeetua schimbare, nimic nu este identic chiar daca pare asemanator.
Aceasta este dimensiunea in care, azi respiram.
Exista doar doua moduri de-a traii, a traii ignorant sau a traii constientizand ca existi . In primul caz mai poti crede ca viata este o intamplare si o aventura insa odata ce conchizi ca existi si ca propria existenta genereaza prin tine insuti “aventura” lucruriile se complica imens.
Viitorul din trecut nu ai cum sa-l stergi.
Orice fapt ce se materializeaza sau este inmagazinat in memorie aduce o modificare radicala mai devreme sau mai tarziu a ceeace unii denumesc “destin”.
Imagineaza o fraza in care subiectul tratat este o JUSTIFICARE. Acum imagineaza ca aceasta fraza este nu numai laborios exprimata dar este si foarte , foarte lunga.
A muta virgula in aceasta fraza este echivalent cu modificarea une-i nuante de exprimare sau de sens al ideii expuse.
Cineva odata a spus: “ O virgula mutata intr o declaratie de aparare in tribunal poate modifica zeci de mii de pagini ale acuzatiei”. Acest fapt denota ca “magicul” consta in exprimare si perceptie, dar cel mai important consta in exprimare.
Oamenii braveaza, inventeaza sau comunica insuficient lasand acea “umbra de mister” asupra a ceeace spun. Aproape ca acest fapt pare ca este “obligatoriu” ,lumea s-a obisnuit sa ascunda si sa minta astfel incat daca spui lucruriilor pe nume (asa cum crezi si vezi) esti considerat nebun si o persoana imposibila.
Cat despre “virgula” , conteaza enorm cum spui ceeace gandesti!
Tot asa se explica confuziile la care ajungem trecand aceasta situatie ; ambiguitatea a devenit litera de lege a civilizatiei in care traim insa paradoxal , putini stiu sa opereze cu aceasta si mai putini constientizeaza ce noi orizonturi in genul “Cutia Pandorei” nasc astfel de situatii.
Orice spui, orice gandesti si faptele raman.
Aparent avem senzatia ca parcursul le sterge , nu este asa. Toate actiuniile noastre cu sau fara voia (din nestiinta) raman ca: probe, marturii, … arhiva in genere care mai devreme sau mai tarziu ne vor ajunge din urma.
Tot ce functioneaza in acest sistem este in forma metaforica spus: “circulara”. Nu exista fapt cu care sa nu te intalnesti a doua oara in viata, intalnire la care fie ca platesti fie ca primesti rasplata. Nimeni nu scapa de aceasta pentru ca, spuneam mai sus, “viitorul din trecut nu ai cum sa il stergi”.
Prezentat grafic viata noastra arata ca un “loop”* (* bucla, L. Engleza) care la randul lui este compus din mai multe bucle interioare lui. Altfel spus… navigam intro directie insa nu in linie dreapta ci printr-un labirint in care faptele se repeta sub diverse forme insa care sunt mereu acelea si in esenta , pentru ca la final sa ajungem de unde am plecat.
Cu cat aceste “bucle” interioare se repeta mai des cu atat inseamna ca nu am inteles mai nimic din propria existenta si cu atat mai mult nu putem face dovada ratiunii.
Poate mai plastic spus, acest “ ajungem de unde am plecat” ar mai putea fi inteles prin “ cum nu stii de unde vii dar apari, asa nu stii unde pleci cand dispari din aceasta viata”- acesta este punctul UNIC din care plecam si ne reantoarcem.
Daca nu constientizezi aceste lucruri, poti spune ca ai trait fericit pentru ca memoria ta este plina de foldere neaccesate sau de date acumulate pe care le ignori .In acest caz nu te poti numi UMAN EVOLUAT ci individ. Daca constientizezi si ajungi sa te intrebi ce sunt toate acestea , existenta ta se complica enorm iar ratiunea incepe sa se trezeasca si sa se autosesizeze.
Raman cateva lucruri in vizorul celui treaz…
Observatia prin experienta
Concluzia prin ratiune
Schimbarea prin vointa si plan.
Interesant este un fapt, in Sec.XXI lumea a evoluat imens in cca. 50-60 ani si super evoluat in raport cu doua trei secole in urma. Aceasta evolutie ,insa, tine mai mult de tehnica si cumva de mod de viata, cat despre constiinta… cea mai mare parte inca traieste pe ascuns si cu placere perversa in intunecatul Ev Mediu.

Bunul sens sau raul sens in care viata noastra va decurge pentru bunul comun si nu pentru un egoism stupid, depinde si de tine… poti fi o piatra in “pantoful” evolutiei precum o piatra de temelie in bunul mers al lucruriilor. De aceasta fiecare in parte se face raspunzator.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s