HIEROS GAMOS- uniunea contrariilor


 

Promo FIVEBLUEAPPLES : 21st December /Rebirth of Venus
By: danIzvernariu AotearoA 2012 private collections
©2012 fiveblueapples publications wordpress

UNU- defineste totalitatea

Doi este dualismul existential si polaritatea

Trei este dimensiunea in care traim

Patru este fiinta compusa din trei parti imateriale si una fizica (materiala)

Cinci este quintessencia exitentei fiintei in relatie cu natura

Sase este polaritatea a doua lucruri opuse compuse din trei elemente fiecare

Sapte este just si perfect

Opt reprezinta Infinitul

Noua sensul si directia principiului Fibbonacci

Zece este „destinul”.

Doua lucruri sunt opuse pe orizontala si reunite in trei pe verticala avand acelas punct de origine in comun.
Orizontal- material
Patratul ce provine din forma bruta a stancii ca piatra de baza, cercul ca forma perfectionata rezultata din patrat si triunghiul cu unghi drept ce reuneste suprapunerea celor doua forme orizontale .
Patratul este simbolul a celor patru lucruri intalnite in natura ca fiind strans legate in conexiune, acesta reprezinta pasivul si femeia.
Cercul este simbolul perfectiunii, circumferinta (stalpul), ciclul,planeta,luna,astrii, Soarele,sistemul solar, Divinul in sine , latura activa si masculinul.
Vertical- imaterial
Triunghiul cu unghi drept reprezinta strict spiritualul compus din : spirit, suflet si legatura dintre cele doua ca portal al inconstientului inspirativ.
Orizontalul si verticalul impreuna reunit este ceeace ce teoria Big Bang ului o explica … aparitia din “nimic” a existentei Universului. Nasterea lui din “intercursul” imaterialului cu materialul … acea misterioasa si intunecata zona cu materia .
Acesta este marele mister al existentei , cine poate imagina vazand cu ochii mintii si intelegand ce vede in acest proces , este un illuminat ce a cunoscut ceeace noi numim ca fiind OPUS MAGNUM.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s