LIBERTATEA COSTA MAI SCUMP DECAT POTI IMAGINA!


Oratoria de Duminica : 25-11-2012

Bunul mers al unora tine de prostia, indoctrinarea si ignoranta a majoritatii coplesitoare. Se mai spune: “ Societatea se bazeaza pe idioti” – se prea pare ca DA!

Am fost invatati sa credem ca Haos=Anarhie=Infern=Decadenta… dar daca Haos este Libertate individuala=Personalitate=Mod de a fi TU in care , spatiu, mai multi fac ce doresc si cum simt insa nu deranjeaja din bun simt cu nimic ?

Te-au invatat :” Sa fi in rand cu lumea”, lumii nu-i pasa de tine, concorzi?Si atunci?!

Ideia de constiinta este deocamdata o teorie despre care nu se prea vorbeste. „Nu este timp”… nu se vorbeste pentru ca sistemul in care traim nu accepta oameni treji ce ridica intrebari sau pun intrebari.

Care ar mai fi sclavi platitori de rate, taxe, impozite daca nu ar exista ignoranti care sa fie lamuriti ca a consuma si a fi inregimentati (aliniati) este un lucru pe cat se poate de moral si obligatoriu indiferent daca gloata merge in directie gresita sau nu.

Imi amintesc de mentalismul nostru national „Trebuie sa fi familist, dator si cu serviciu” …toata lumea este asa dece TU iti faci socoteala ca lucrezi degeaba, ca esti obligat social de altii sa ai mai mult decat simti ca ai nevoie si sa nu ai rate inrobitoare din aceasta cauza?

LIBERTATEA COSTA MAI SCUMP DECAT POTI IMAGINA!

Cand ei nu vor reusi sa te supuna prin forta proprie iti vor vorbi despre un Dumnezeu aspru, legiutor si dur care sta undeva in cer si te priveste zi de zi, noapte de noapte, care te supune incercariilor dure doar pentru ca…

TE IUBESTE!

Imagineaza reamintindu-ti cum era pe vremea copilariei tale pana in ziua in care ai inceput sa simti ca existi si ai inceput sa nu mai spui despre tine tertiilor , sa spunem : “Maria ( sau Eugen) …se joaca” vorbind despre tine insuti ca despre o alta persoana?
In acest moment in care nu mai spui aceasta, constiinta ta s-a autosesizat si prin urmare a aparut gandirea in conexiune in care fara filosofie constati ca EXISTI. Din acest punct lucruriile se complica enorm in viata!
IMMAGINARIUM
Pe cand eram copii, viata si lumea era restransa la spatiul casei si al familiei. In aceasta lume se consuma un univers al ego-ului in care ideia de : confuz, discordie,violenta, conspiratie, temeri si dorinta de a face rau in ceva sau cuiva NU A EXISTAT.
In acest spatiu, copilul construieste propria lui lume, ades compusa din personaje imaginare* ( *discutabil subiect din perspectiva esoterica!) , lume in care uratul si pericolul nu exista sau nu creaza stare de repulsie sau panica. In acest spatiu mental lucruriile sunt luate asa cum sunt si cum vin din inconstient ca inspiratie.
In aceasta lume (univers) lucruriile sunt simple si nu sunt speculate.
Am putea spune ca la varste fragede nu traim notiuni ce presupun inhibarea spiritului ca mod de aparare, totul este deschis si inocent .
Copilul, insa, cu timpul incepe sa traiasca trauma adultiilor. Acesta nu va intelege sensul vorbelor dar va percepe limbajul corporal al adultiilor ce ii sunt in preajma. Asa va percepe discordia pe care o va transpune in “lupte” cu “demoni” si tot asa va apare si “personajul” (el copilul) angajat in lupta dreapta cu “balaurul” …este un mic prim exercitiu pentru ce va urma in scurt timp atunci cand incoentul va cunoaste lumea.
Acum intelege-ti sensul simbolului “cavalerul cu spada” angajat in lupta cu balaurul cu sapte capete? Cred ca italienii spun mai bine metaforic mafiei : “ caracatita” pentru ca raul are ramificatii (tentacule) si este extins in tot si in toate.
La aceasta varsta a copilariei … BINELE va infrange intotdeauna RAUL pentru ca inocenta are o mare cantitate de puritate si chiar o proprie justitie intuitiva ce vine din instinct.
Insa, … timpul altereaza!
STAREA DE CONFUZIE
Cand esti proaspat iesit din sanul familiei ,respectiv din acel univers al tau ai o stare de soc.
In general copii plang sau se revolta cand trebuie sa mearga la gradinita. De unde atata repulsivitate fata de semeni la acea varsta? Sau dece atata scandal de dimineata pentru o simpla socializare in fapt cu altii de varsta ta?
Copilul, spuneam mai sus, nu intelege sensul vorbelor dar percepe limbajul corporal si magicul a ceeace se petrece in jurul lui …si in jurul lui de aceasta data au loc schimbari radicale , dramatice in care OBLIGATORIU acesta va trebui sa invete ca: timpul exista, ca inregimentarea este o obligatie, ca trebuie sa fie aliniat, ca trebuie sa steie smirna sau sa se joace obligatoriu, samd.
Din acest moment, EU-l face cunostiinta cu penibilul social in care disputa celui mai tare si obligatia de-a fi si imita pe altii este nu numai litera de lege dar si un mod de aparare sau atac pentru viitorul adolescent si perfectionat matur.
In aceasta stare copilul pierde mult din personalitate pentru ca “dresura” numita frumos EDUCATIE este obligatorie si odata cu acest OBLIGATORIU in capul inocentului sunt descarcate toate cele ce exista ca viciu in societate…si cele juste si cele injuste.
Din acest moment , de regula, se deschide apetitul “cavalerului cu spada” de-a deveni conquistador cu o dorinta acerba de-a extermina sau de-a eradica orice ii sta in cale doar pentru a detine suprematia.
Tot in acest moment apar si primele “aliante” cu semeni si pe masura ce acest joc devine tot mai extins mintea este tot mai preocupata de-a construi variante chiar ascunse sau nespuse in care mai tarziu, mult mai taziu vor pune bazele conspiratiei in social, vor da sens regulilor si va declansa speculativul (ades fara scrupule) .
Este doar o joaca… insa este momentul in care invatam ca cel mai puternic detine tot.
Din acest punct unele caractere vor renunta la lupta deschisa si vor specula o lume underground pe care mai tarziu o vom recunoaste ca a fi cea a tenebrelor sau a raului asa cum o stiim explicata eXoterirc.
Eu-l pur a disparut!
REALITATEA
REALITATEA, este un joc.
Este un joc ce are ca singura regula : NICI O REGULA, afara de cea pe care o faci dupa bunul plac daca poti sau pe care o faci dupa cum te adaptezi.
Sau mai concret, regulile si legile stabilite sunt pentru cei care nu au incotro!
A te adapta este bine. A fi adaptat inseamna a fi supus sau submis. Cu cat esti mai submis cu atat esti mai impersonal sau mai pervers.
A te adapta inseamna a face un joc, e bine?!
Iti mai amintesti de IMMAGINARIUM? Nu cred! Nu ai avea cand, cum si nu iti convine sa te lasi cuprins de amintiri ce in bunatatea si stralucirea lor iti produc dureri… tu nu mai esti ce ai fost , nu esti ce vrei sa fi si te minti mereu ca traiesti , zambind prin fotografii, facand exese in care te “eliberezi” din starea in care ai ajuns, sperand la un maine ce niciodata nu te va face sa te simti fericit.
Oamenii refuza trecutul si prezentul, refuza trecutul pentru ca stiu in sinea lor ca acel reper este un adevar cat se poate de incontestabil ,fapt ce nu concorda cu prezentul la care am ajuns. Prezentul este intentionat omis pentru ca doare ..astfel ramane ideia viitorului ca un vis si care…ramane un vis!
Ai uitat ca existi, preocupat cu “mai mult si mai bine” , preocupat cu pilula zilei servita prin media in care ti se spune : “Tu poti si vrei…” sa ai mai mult , sa posezi, sa consumi…desigur pentru a plati, desigur pentru a munci mai mult, desigur pentru a fi dator si preocupat cu lucruri ce te vor ancora cu lanturi mai mult si mai greu de o realitate ce in final…recunoaste, nu te satisface.
Se vorbeste foarte mult de efectul negativ al consumului de droguri… observa, drogul creaza dependenta, dependenta accentueaza consumul si… bang! Overdose.
Trist nu? Decadent!Hmmm…
Acum o sa iti spun ca acelas lucru se petrece cu viata ta in care te lupti sa ai mereu mai mult, sa consumi mai mult, sa posezi si sa te angajezi in lupte ce nu merita.
Multi merg pe linia, cariera… adica, afaceri cat mai pompoase, mai structurate mai active , consumand in schimb “valori” … cheltuind enorm pe metale, cheltuind pe activitati ce angreneaza terti dand senzatia ca traim acea ideie de echipa..sau NOI ..dar care in final se adevereste ca este o mare iluzie si un mare GOL existential.Pentru ca in realitate nu exista NOI ci fiecare in parte. Noi exista cat exista o focalizare de interese si nimic mai mult.
Cand sistemul creeat incepe sa falimenteze , toate aceste iluzii incep sa isi ceara dreptul..sau cum poti tu traii bine cu putine lucruri renuntand obligatoriu la cele ce l-ai avut pentru simplu fapt ca in contextul de falit in care te aflii nu iti mai permiti… copii proprii nu te mai respecta, asa constati ca nici partener nu mai ai si ca prietenii fandositi de mai ieri nu te mai cunosc azi… .
Stii ce urmeaza?
Bang! Acel “overdose” dat de aceasta data de solutia sinuciderii .Aceasta daca ai curaj suficient sa o faci… ai oricum doua alternative : sa traiesti infernul pe care tocmai tu l-ai creat sau sa te limitezi existential disparand prematur unde cu totii am venit si unde oricum cu totii mergem.
Despre droguri? Se vorbeste negativ, despre viata ta in care esti indus in eroare nu se spune nimic. Si drogul si educatia lamentabila creaza iluzii. Ambele cer mai mult si creaza dependenta, produc suferinta si accelereaza autodistrugerea … te intreb care este diferenta?
O stii bine…primul nu plateste taxe si impozite, al doilea te face propriul sclav al datoriilor acumulate. Dar in final ambele au acelas final.
Suntem invatati sa fim consumatori, ni se spune despre constiinta insa in realitate nu se prea face uz de aceasta, ni se spune sa fim noi insine insa in realitate suntem speculati, ni se spune si ni se inoculeaza pofta… acum, aici… si TU niciodata nu te intrebi si nu iti raspunzi daca merita, vrei sau nu ai chef sa gusti aceasta insa o faci mecanic si cu ritm pentru “a fi in rand cu altii”.
Niciodata nu reusesti performanta sa traiesti din plin momentul, de aceasta nu esti fericit, de aceasta viata ta se scurge tot mai rapid… mereu preocupat cu lucruri exterioare tie in care te minti sau te ambitionezi nejustificat.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s