ANTIMONIU in alchimie


In alchimie , ANTIMONIU, reprezinta esenta sau extractul filosofic prin care , metaforic spus, este otravit omul vechi in speranta obtinerii prin renastere a omului nou.
Sa vedem, insa ce inseamna antimoniu.
Antimoniu este un cuvant ce este compus din doua intelesuri, anti adica impotriva si moniu ce vine de la cuvantul mong sau calugar.
Dupa cum se pare , la inceputuriile alchimiei in Occident a avut loc o experienta ciudata (desigur, din necunoastere) a unor calugari care au facut conexiunea cu iluminarea interioara. Astfel acestia au crezut ca reteta iluminarii interioare este ingurgitarea substantei toxice pentru a omora acel individ vechi din interior (cu privire la suflet si spirit). Desigur experimentul a fost fatal si cei implicati in acesta au murit. Din acel moment concluzia a fost urmatoarea: subsatnta in cauza a fost gasita ca anti- calugar deci antimoniu.
Trebuie stiut ca Antimoniu contine PENTAVALENTA adica 2,8,5 electroni/3 valente diferite.
Numerele din perspectiva esoterica a numerologiei spun ceva legat de constructia spiralei lui Fibbonacci si respectiv de faptul ca apropiat de NUCLEUS (1) pe valenta prima sunt doi electroni ce amintesc de DUALISM; pe valenta a doua sunt opt electroni ce aminteste de INFINITATE (ca simbol rasturnat) iar pe ultima valenta 3 sunt 5 electroni fapt ce aminteste de principiul PENTAGRAMEI ca matrice , vezi mai multe in browser blog la rubrica din stga. Sus “Cauta” folosind cuvantul PENTAGRAMA.
Sunt Trei valente ce aminteste de numarul Trinitatii si un nucleu ( comparat cu Divinul) care asa cum am mai spus mai sus contine ideia de : matrice, infinitate si dualism.
2+5+8=13 sau numarul fatal (vezi ideia Mortii sau experienta nefericita a calugariilor sau nr. ARCANEI 13 din Tarot).
ANTIMONIUL a fost descoperit de chimistul german J. Thölde în 1450.
Link relationat in L. Engleza : ANTIMONY cu alte explicatii in alchimie( metalurgie)

LINK  LEVY com sau LINK

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s