Cerul masonic


Oratoria de Duminica

 

Secret Gardens by danIzvernariu 2012 AotearoA , prohibit to reproduce or share. This picture belong to Fiveblueapples Wordpres Publications

Secret Gardens collections (A.:A.:A.:)
Moon and Sun by danIzvernariu 2012 Aotearoa 

Sub acelas cer de miliarde de ani drama zilnica a schimbarii si transformarii se petrece neancetat. Totul cu aparenta haotica insa, nu la intamplare.

Sub acelas cer, omenirea continua sa se nasca , sa se maturizeze si sa moara … suntem o sclipire efemera la aceasta scara.

De milenii oamenii au continuat sa observe bolta cereasca uimiti de splendoarea ei si chiar de mesajele semnelor ce au venit de sus…sau de jos…

Ne trezim in fiecare dimineata buimaciti de somn, de somnul in care suntem cufundati profund , din somnul atat de “dulce” si atat de inselator.

Uneori aruncam si o privire in treacat pe geam… e soare?…ploua?… Aceasta in cel mai fericit caz, daca nu cumva intre timp am ajuns in fata PC ului, televizorului, sau a iPad-ului pentru a afla virtual daca …ploua…e soare… .

Lumea s-a obisnuit sa creada ca a te trezi de dimineata si a vedea lumina e un fapt cat se poate de firesc, uitand ca acest lucru nu este etern si nici obligatoriu. Uitand de Soare, uitand de Luna…uitand de natura.

Priveste o clipa la Soare, priveste o clipa Luna…incearca sa le admiri, incearca sa contempli un timp asupra existentei lor. Sunt ele banale?

Acum, incearca sa imaginezi lumea vazuta din spatiu, vazuta de undeva de departe din mijlocul Galaxiei .

– Ce este mai banal? Astrii sau lumea din care faci parte?

Lumea uita, lumea este preocupata de tot si de nimic in acelas timp… suntem mai mici decat dimensiunea une-i molecule la nivel universal… suntem nimic si neglijabil existential si cantitativ.

SOARELE si LUNA

Ma aflu in templu de cateva minute si privesc la rumoarea  creeata de personajele cu spade si zorzoane , cu sorturi si manusi albe ce se agita asemeni unui musuroi de furnici.

Este un haos, un dute vino in toate directiile.Este un haos ce in scurt timp va deveni , ordine , ce va deveni o focalizare a diversitatii in unitate prin voie consimtita.

Se pregateste o noua sesiune … .

La inceput a fost intuneric si in intuneric a fost facuta lumina… am sa va intreb acum daca misterul tablei de sah nu cumva este rezolvat din aceasta perspectiva atunci cand intrebam:
– Pe o tabla de sah care este fondul negrul sau albul?

Tabla de sah este reflexia cerului …este neagra profunditate si licarirea fotonilor …sa fie aceasta in cantitati egale? Cine stie?!

Orice sesiune incepe prin a pastra un moment de reculegere in intuneric relativ (sau chiar absolut, vezi atelierul alchimic) , orice sesiune are ca semnal de inceput , lovitura stridenta a ciocanului lui Thor cu decizia: “Lumina, am spus, fie!”.

Asa au inceput toate!

“- Ce ora este secund  vigilant?

– Este ora la care Soarele este in plina stralucire in mijlocul zilei pe cer. Este ora la care zidarii isi incep lucrarile”

Cei doi astrii se afla in Orient sau in partea orientala a templului (Est) , cumva acest lucru spune ceva despre ceeace noi in alchimie numim CONJUNCTIO.

Sau in Orient conjuctia a doua lucruri, a doua principii mai bine spus. Doua in Unu.

Soarele, Luna, Steaua, Delta … o dimineata masonica in care Lumina suava permite “sa vezi” fara a orbecaii sau a fi orbit putand observa detalii …pentru a intelege…pentru a invata.

Orice sesiune este deschisa  atunci cand Soarele este in Zenith si isi incheie lucrarile atunci cand Luna este in Nadir sau mijlocul noptii in plina splendoare a stralucirii .

Oare ce legatura au acestea cu inceputul si incheierea une-i activitati esoterice ?

Aceste simboluri sunt arhietipuri ,principii sunt lucruri ce nu au in calcul alterarea ca idee , aceste simboluri sunt adanc gravate in constiinta noastra , ca ignoram sau nu.

Soarele este sursa de energie, este reprezentarea imaterialului ce paradoxal este materie in definitiv, este valoarea activa si comparabila cu aurul (vezi metalurgia alchimica) ,este Regele si incandescentul divin ,este “ceeace lumineaza” incalzeste si arde emanand… este singurul caz din univers cunoscut ca “acel ce ofera tot si nu cere nimic in schimb intrun sistem in care tot ce consuma este consumat la randul lui”. Este lumina ORATORULUI si corespondent al literei “J” a stalpului de la intrarea in templu in partea sudica.

Luna sora a Pamantului si misterioasa mercuriana ce reprezinta materia prima ,este valoarea pasiva comparabila cu argintul (sau argintul viu, vezi = mercuriana, mercur in alchimie) ,este Regina cu cele patru stari mereu in cautarea regelui ei… ce antica tragedie!
Mama si zeita a fertilitatii, magica si provocatoare de iubire sau violenta , conspiratoare a cresterii si a visului, inspiratoare a poetiilor si lumina a noptii, a lacului… . Este lumina ce insoteste SECRETARUL… sau consilierul, acel personaj cu barabuta despre care nu ne prea place sa amintim insa care este omi prezent, este litera “B” a stalpului din partea nordica a templului.

Din antice timpuri, Luna si Soarele au reprezentat arhietipuriile :feminin si masculin denumite ca Isis si Osiris sau umed si uscat, sau rece si cald, …principiul contrariilor despre care am vorbit mereu in bloguriile anterioare.

Cele doua se gasesc mereu in “continua cautare” pe cer, cand se “intalnesc” vom stii ca este vorba de CONJUNCTIO sau CONIUNCTIO , marele mister din care toate au fost facute …materia si antimateria… spatiu.

Strict din perspectiva alchimica uniunea Soarelui cu Luna face sa rezulte nasterea Fiului Lunei comparat in Egiptul antic cu Horus ; cat de interesant este, doua lucuri unul material si altul imaterial fac sa se nasca al treilea ce este un produs materializat ce contine imaterialul si este viu. Asa se explica ca Horus este reprezentat ca “al treilea” ce desenat este un triunghi prin unirea a trei lucruri: spirit,suflet,duh ce in totalitate unite se materializeaza.Acesta este intruchiparea simbolica a Marelui Maestru.

 

Va mai amintiti de paradoxul prezentat mai sus? Am spus, Lumina este imaterialul ce paradoxal este materie. Judeca, orice este vizibil este materializat in constiinta noastra si pentru constiinta noastra. Orice este invizibil este imaterial. Vantul, Aenema… prin urmare , lumina este vizibila deci materie.

“- Ce ora este secund vigilant?

– Este fix mijlocul noptii cand Luna straluceste in splendoarea sa, este ora la care zidarii isi incheie lucrariile.”

Soarele apune iar pe cerul serii apare Luna , STEAUA, …

Azi ti-am spus despre simboluri si arhietipuri, despre ce valori contin acestea, despre ce reprezintaacestea  ca prezenta in loja masonica , despre conexiunea material/imaterial despre filosofia alchimica a Nasterii Fiului Lunei …despre intuneric si lumina.

Daca ai gustat ideia in sine am sa iti spun ca in tine zac mult mai multe conexiuni decat am facut eu in umila mea oratorie incercand sa iti spun Duminica de dimineata ca viata este un spectacol din care trebuie sa inveti ceva.

 

KIAORA din Aotearoa .

Lumina pentru voi am spus, FIE!

m.:b.: & n.m.a. of fiveblueapples memphis,

Dan Izvernariu

Tag: esoterism, masonerie, scottish rite, simbolism masonic, ritual, dan izvernariu, oratoria de duminica, carl gustav jung, alchimie, principii, Isis, Osiris, fiveblueapples, fiveblueapples memphis, fiveblueapples wordpress, Horus, Pentagrama,

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Cerul masonic

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s