APA ALCHIMICA – “apa de ploaie”


Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title: Secret Gardens : Goth Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

Secret Gardens – collections by: danIzvernariu 2012 AotearoA

Alchimia am putea spune mai in gluma, mai in serios, este “apa de ploaie”. Desigur expresia in termeni populari inseamna cumva non valoric …dar ar mai putea insemna si altceva.

Apa de ploaie este in fapt apa distilata sau apa purificata cu sens mai spiritual sa spunem, insa cu acelas miez al intelesului o masa fluida fara impuritati.

Alchimia aparent este apa de ploaie, pentru prosti sau ignoranti din simplu fapt ca aceasta materie nu iti arata concret nimic, vorbeste despre tot si toate insa lasa mereu o portita prin care odata intrat impins de curiozitate te face sa te trezesti intr-un cu totul alt univers decat ai cunoscut rasturnand chiar valori ce aparent au fost valori pentru tine.

In acelas context, Academia poate fi “ apa de ploaie” pentru ca observa, idiotului nu poti dovedi valoarea.

Maestrul alchimist este un solitar bohem , este solitar pentru ca odata ajuns la “saturatie” greu il mai ametesti cu scamatorii si..iata, de scamatorii lumea e plina. Bohem este doar pentru ca asa pare , asa il crezi tu din perspectiva ta ,din prisma ta putin cam aburita sau deformata de ochelarii de cal pe care ii porti cu placere asa precum mediocritatea ne spune ca e : “fashion”.

Se mai spune prin vechiile catastife ale Sec. XVII si chiar mai devreme ca “practica alchimiei nu poate fi pentru idioti sau frustrati” –citat aproximativ . In fapt studiul alchimiei este deosebit de greu pentru ca practica alchimica iti arata tot si nu te invata nimic. Invatatura iti apartine atat cat vrei si poti sa duci in masura propriei limitari.

H2O compune apa , apa in alchimie este arhietipul SUFLETULUI. Sufletul este DUAL pentru ca in timp acesta devine confuz odata cu trezirea constiintei… doua molecule… doua stari… ades contrarii si contradictorii.

Sufletul este tulbure insa reflecta, (se vede aceasta ades pe fata ta!) , este acel Mercur sau argint viu (pop.) ; este tulbure din cauza nelinistii, din cauza framantariilor si intrebariilor la care nu este capabil sa raspunda.

“Apa neagra” este simbolul granitei dintre lumea viilor si cea a mortilor. Despre ea se spune in antichitate ca ar fi chiar Nilul sau in Renastere (vezi picturiile pontiliste) , de altfel, PLOAIA in Egiptul antic era considerata  ca o binecuvantare a Cerului (Nut) , sezonul ploiilor aducand renasterea si reamprospatarea naturii.

ALCHIMIC

Fa o experienta, pune in retorta apa murdara , sub retorta aprinde lampa cu spirt… ai sa vezi cum apa incepe sa se incalzeasca, apoi sa fiarba si mai apoi sa dispara pana la secare totala.

Ce banalitate, nu?

In retorta va ramane mizeria ce daca continui sa o supui focului o vei transforma in carbon si mai apoi in pulbere aproape alba. Dar, apa…unde este apa?

Apa se va reantoarce din cer dupa un timp la prima ploaie , curata si pura pentru a uda rodul din natura, pentru a complecta mariile ,pentru a satura gura insetata, pentru a fi utila tehnologiei ce iti aduce LUMINA in casa…pentru a o murdari din nou.

Asa in mod identic si cu sufletul ce vine din necunoscut pur si neintoxicat, serveste un timp in aceasta dimensiune pana ce se murdareste indeajuns si pe urma pleaca de unde a venit pentru a complecta un ciclu complect.

Intelesul de “ciclu” in acest caz ar fi stariile experimentale, examene, situatii, prin care sufletul trece si acumuleaza experienta, dar daca experienta devine doar o chestiune ce tine de acumulare atunci aceasta este inflatia ego-ului despre care Dr. Carl Gustav jung ne vorbeste in analiza sa asupra sinelui. In fapt aceasta este non valoarea sau “apa de ploaie” cu intelesul acestu-i sens.

Daca “apa de ploaie” este considerata non-valoare , atunci intelesul ei ca suflet este non valoare, va intreb si sa va raspundeti singuri sincer, cati azi pun valoare pe suflet?

Astfel ca o retorica aristotelica vom conchide ca sufletul este ca o apa de ploaie ce este non valorica dar nu pentru ca realmente este asa ci pentru ca noi prin ignoranta , prostie si limitare facem sa existe aceasta notiune , asa.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s