Religia si spiritualitatea- nota


LILITH /Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title: Lilith Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

Secret gardens collections : „Lilith” by: danIzvernariu 2012 AotearoA

In anii 1980 (-4?) Sapir, denumeste existenta a patru forme ale preocuparii religioase astfel:

Prima ar fi rugaciunea inaltata existentei supreme

A doua invoca puterea ce se afla in conexiune cu medicina; mai apropiat in acest sens spus, cu purificarea si binecuvantarea

A treia tine de obiectele (materialul) de cult ce in sinea lor prin forma simbolizeaza puterea

A patra este practica in sine , individuala sau de grup de regula limitata la nivel social.

Acestea toate sunt manifestariile societatii fie ea tribala fie moderna, fie de inalta calitate profund filosofica fie mediocra . Insasi guvernele se bazeaza pe aceleasi forme simbolice ce denota puterea .

Astfel vom vedea in emblema tarii (sa spunem) simboluri ca: spada,buzduganul,scutul, pasivul si activul reprezentat de Leu si Licoarna (Inorog) ,cetatea, vulturul s.a.m.d. .

Din perspectiva mistica , strict, acestea sunt instrumente ale exprimarii fortei prin ritual ce in fapt pun in valoare viata.

Viata, contine, un ciclu biologic. Conceptia, graviditatea, nasterea, copilaria, maturietatea, casatoria si moartea. Acest fapt este universal valabil si face sa existe si sa continue mitul, crezul si ritualul.

Ritualuriile, insa, sunt de doua feluri, cele culturale si cele religioase.

Mircea Eliade considera ca mitul este in fapt Istoria Sacra ce isi are inceputul inca din timpuriile primordiale, acele extraordinare secvente istorice ale inceputului in care acestea descriu o lume supranaturala.

In orice credinta exista o clasificare si o stratificare piramidala a valoriilor ce converg spre UNU sau deriva din unu.

Ritualuriile cu tema religioasa sunt de doua tipuri: de invocare si de evocare a Puterii oricare ar fi aceasta.

Ritualuri de ordin spiritual (liber , non religios) au ca scop unificarea de forte comune a acelora care executa o lucrare, sa spunem si care prin motrica data de ritual converg (focalizeaza) cu toata energia, crezul si puterea pentru a “birui”.

Atata timp cat o comunitate de oameni conserva spiritualul, mitul si cerebrarea lui isi au sens si mentin uniunea. De indata ce latura spirituala incepe sa fie tot mai slaba traditiile si cerebrarea lor incep sa fie tot mai slabe iar relatia interumana tot mai firava pana la disparitia definitiva a comunitatii respective. Am putea spune ca o comunitate bazata doar pe interese materiale dureaza mai putin decat una bazata pe spiritual pentru simplu fapt ca interesele materiale nasc nu numai divergenta dar se si consuma mai rapid.

In bloguriile ce urmeaza o sa facem o analogie intre simbologia regala, vorbind de embleme vis a vis de sexologie pentru a demonstra un fapt cat se poate de marginalizat… uniunea Regelui si a Reginei sta in UNU sub Coroana de Aur si Lauri .Puterea sta in uniunea contrariilor perechi.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s