Fiul Lunei ( Moon Son)


Fantana Vietii- alchimie teosofie by danIzvernariu 2012 WORDPRESS//Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title: The BATH of LIFE Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

The Bath of Life (Isis & Osiris and the Son) by: danIzvernariu 2012 AuturoA

 

 

FIUL LUNEI

Este un termen relativ recent utilizat in esoterism.

In traducere acesta inseamna : FIUL LUNEI si provine de la misticul aparitiei lui Horus in aceasta dimensiune , vezi  povestea antica a lui Isis si Osiris , in acest caz simboluriile : Luna si Soare. Conjunctio in alchimie : Soare/Luna sau Soare & Pamant – Crepuscul

Din perspectiva unora (mai putini cunoscatori) acest nume este legat de practica lui Aleister Crowley ( O.T.O.) si se referala Diavol, desigur (sic!) .

In ocultismul din lumea initiatica , FIUL LUNII are insemnatatea unui produs de regula inteles ca :produs al interactiunii dintre doua contrarii sau forte, un nou univers. In acest caz vezi expresia esoterica Herus Rasare (Herus Rising) cu refrire la astrul diminetii Luceafarul. Ades acest rasarit este reprezentat de culoarea MOV , de unde magicul combinatiei rosu (soare) + albastu (lunar) respectiv mov lumina diminetii, a unui nou inceput, a afirmarii unui predecesor Soarele, samd.

Fiul Lunii este produsul legilor interactiunii , vezi cauza-efect si nu are a face cu o semnificatie anume alta decat :mediana intre cele doua.

Cand spunem Moon Son , relationat cu alchimia , facem referire la imprumutul de parti de la doua contrarii ce au avut un intercurs (interactiune) si din care a rezultat un produs ANDROGIN.

In unele practici ritualice Moon Son este un produs al meditatiei de grup , un “obiect” cu sens de VIU /personaj imaginar rezultat din inconstientul colectiv care are ca scop focalizarea unor actiuni bazate pe : invocare sau evocare.

Am putea spune mai clar: orice Dumnezeu creat pana acum , in sens de…, imaginat este tot un Moon Son pentru simplu fapt ca acesta reprezinta imaginea reper absolut sau fetish al unui grup .

Cred ca din aceasta perspectiva chiar Golem-ul este tot un produs al contrariilor (invocate) si cumva din aceasta perspectiva poate fi confundat cu acest termen : fiu al lunii. Citeste despre sensul crearii unui golem in povestea gnostica.

Oamenii au defectul de-a creea ceva superior lor, exterior lor ca necesitate de defensa in fata necunoscutului respectiv al vicisitudinilor vietii ; a imagina un astfel de reper fie ca individ sau fie din perspectiva de grup este ca si cum ai focaliza fascicolul a una sau mai multe lanterne in acelas punct .

Moon Son poate fi atat demonic cat angelic, in sens de alb sau negru; in fapt vorbim despre o UNEALTA prin care… urmeaza a se desavarsii un act prin simboluriile binelui sau al raului ,pentru bine sau rau.

Din perspectiva strict alchimica , unirea contrariilor prin Marele Mister Coiniunctionis , Moon Son reprezinta androginul sau faza de COAGULATIO vezi LINK catre blogul in cauza.

Desigur institutiilor religioase nu au fost pe plac sa se cunosaca faptul ca oricine poate “naste” o forta , acest lucru a dus in timp la alterarea ideii de produs prin manipularea prostimii cum ca acesta ar fi Diavolul in sine.

Mai recent au fost condamnate sectele (religiile derivate de la dogma) spunandu se ca sunt periculoase; nimeni insa nu poate argumenta in ce masura o secta ce practica o dogma proprie asa cum o vede, oarecare, este mai mult sau mai putin periculoasa decat dogma initiala din care aceasta a derivat. Aici exista o mica exceptie in intelegere: mai precis…sectele sunt periculoase pentru ca manipuleaza mai mult si mai eficient individul decat a putut face dogma initiala de unde si ideia de “concurenta neloiala”. Practica si modul este acelas la ambele!

Exista foarte multe referinte pe internet cu privire la aceasta ideie , in mare parte acestea nu sunt decat afirmatii nejustificate sau “indraznete” sustinand astfel “misterul” (sic!) al satanismului.

Despre Moon Son se vorbeste chiar in recentul film “ALCHEMICAL WEEDING” insa cu aceia si nota grotesca si tenta satanista comercial.

Aceasta paralela cat se poate de logica dezminte un fapt ce apartine semidoctismuli sau a inculturii crase… .

Este foarte logic si de bun simt sa intelegi prin cultura ca simbolul Soarelui si al Lunii reprezinta anticii zei : Isis si Osiris , ca aceste antice arhietipuri ce l-au nascut misterios pe Horus care a invins raul nu este altceva decat sursa de inspiratie din care religia crestina s-a inspirat mai traziu nascand ideia de Hristos.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s