PROIECTII si PROIECTE


the holly gift/Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

 

The TOOL by danIzvernariu 2012

Cred ca notiunea de PROIECTIE are doua sensuri in alchimie: in primul rand este legata de intuitie,acea imagine proiectata asupra necunoscutului in mod inconstient , acea advinatie ce nu are explicatie teoretica insa poate fi dovedita inexplicabil; si in al doilea rand mai are ca sens ideea de PROIECT/PROIECTIE strans legata de cauza/efect ca urmare a uni exercitiu sau ritual anume.

Experimentele alchimice din antichitate pana in prezent nu au avut ca scop doar transformarea materiala ci chiar psihicul individului; aratand prin procedee calea purificarii Eu-lui sau a Umbrei in sine.

Chiar din ev mediu , alchimistul a avut banuila ca ceva are legatura cu starea lui sau mai precis cu psihicul lui ca ceva ordoneaza si lumineaza dand o claritate gandirii dupa ce a urmat anumite procedee. Un cunoscut citat a lui DORN ne spune :

” Astfel treptat ,draga fiule, zi dupa zi, vei vedea cu ochii spirituali un numar infinit de scantei care vor deveni ,crescand, o Lumina foarte mare.”

Interesant este ca adevarata iluminare individuala nu a venit din tratatele alchimice (si ele de doua feluri: pure escrocherii sau exercitiu al stiintei) ci de pe urma lor urmand exercitiul individual asa cum “parca” din reflex il exersezi ca si cum dintotdeauna l-ai exersat cunoscandu-l.

Copii cand se joaca imagineaza lucrui doar de ei stiute, ades acestea au un viitor reflex in viata lor sau…nimic nu este intamplator atunci cand un copil in joaca lui spune ce va fi in viitor sau ce este in ascunsul lui (un vrajitor,un cavaler,un aviator etc.) .

Pe undeva primele indemnuri sunt redevenirea la ceeace am fost, acei copii puri care fara sa isi faca griji cum imagineaza au puterea sa afirme fapte,locuri,intamplari samd ce vor avea sa se reveleze in viata mai tarziu aidoma cum au spus.

In observatiile mele in timp am reusit sa conchid ca PROIECTIILE din PROIECTE in cazul maturului sunt greu de provocat ; acestea as putea declara :” vin inopinant si nu provocate” probabil din cauza intelectului intoxicat si inclcit cu care noi maturii judecam (subiectiv si dogmatic).

In blogul :”Asculta,Observa,Imagineaza” am vorbit in esenta despre puterea gandului in meditatie asupra unui simbol care la un momentdat creaza o imagine proiectie a unui fapt pe care in mod provocat sau intentionat nu l-am putea deduce.

Proiectiile NU SE FAC ci ele SE INTAMPLA!

Un subiect obscur pe care il abordez din afara mea regasesc propria-mi lume interioara fara a avea insa posibilitatea de-a o recunoaste din prima.

Cred ca acest studiu aprofundat al laborantului (adeptului) face ca sa dezvolte conexiunea constient/inconstient care are ca rezultat macar, cunoasterea naturii.

Jocul cu conexiunea si intutia lasata la liber pe cat se poate total, este si cheia advinarii in cartile de Tarot in care cel care deschide sesiunea practic deschide propriul interior.

Relationat strict cu procedeele alchimice, a, sa citez un text gasit intr-un manuscris german, tradus in Limba Portuguesa, ce este data cu anul :1732 si care se numeste ABATALA JURAIN

“ Ia o cantitate buna de apa de ploaie obisnuita ,celputin 42 de litri, depoziteaza aceasta in vase bine sigilate fara era si lasa celputin 10 zile sa se aseze; duhul inabusitor si drojdia se vor decanta .

Partea clara a apei scurge-o intr-un vas de lemn cioplit si rotund ca o minge: vasul sa fie impartit in ½ si ½ si il vei umple cu aceasta apa pana la a treia parte, apoi lasa la soare in loc tainic sau retras.

Dupa ce apa a primit caldura soarelui ia o picatura de vin rosu si las-o sa cada in apa. Asa vei vedea o ceta si o negura deasa desupra apei ca in prima zi a Creatiei.

Mai lasa sa cada doua picaturi ..si cntinua sa picuri cu pauze..si ai sa vezi toate cum le-a creat Dumnezeu unul dupa altul in cele 6 zile , si o multime de taine ce nu le vei putea descrie in vorbe . Lasa ochii tai sa vada si judece ceeace vad, lasa liber! Asa a fost creata lumea .

La jumatate de ceas toate acestea vor disparea ,dupa ce experimentul a fost initiat.

In aceasta “oglinda” ve-ti vedea tainele lui Dumnezeu care va sunt ascunse ca unui copil; ve-ti intelege ce a vrut sa spun Moise in srierile sale despre Creatie, ve-ti vedea ce trup au avut Adam si Eva la inceput si ce a fost Sarpele, ce este Copacul si ce Fructe au mancat cei doi.

/…/

Spate bucati de metal ce au corespondenta planetelor iti trebuie pantru ca acest experiment sa continue, pe fiecare din bucatiile de metal , graveaza simbolul planetei ce il domina ; bucatile sa nu fie mai mari de o moneda , doar cea a lui Mercurius va fi aparte aceasta va trebui sa cantreasca doar un sfert de uncie si nimic mai mult.

Ordoneaza in ordinea lor de pe cerintr-un creuzet si face-ti intuneric absolut in atelier apoi topiti-le pe toate i acelas timp . La momentul cand ajung lichid picurati 7 picaturi din Piatra Binecuvantata .

Din creuzet se va inalta o flama de foc ce va lumina intens incperea: Toata camera va straluci mai tare ca astrul zilei iar deasupra veti vedea intregul firmament ca sus pe cer instelat, iar planetele isi urma cursul pe cer; totul va dura nu mai mult de 15 minute pentru ca mai apoi toate sa redevina inactive.”

O alta marturie a unor practici similare o avem de la Nostradamus care obisnuia sa foloseasca un montaj special compus din : vas magic negru, lumanare si oglinda pentru ca toate acestea sub un anume ungi sa poate reflecta o imagine proiectat din viitor in prezent.

Mai recent, Aleister Crownley, lanseaza o ipoteza ce a devenit pe cat de clara pe atat de incomoda unora privind procedeul magic al ritualului ; acesta a spus cam asa: “ nimic nu se face decat asa cum vine in acel moment, este provocat prin reguli (principii) insa nimic nu se face practic dogmatic” Cred ca a vrut sa spuna in alte cuvinte,explic…o masina se porneste cu cheia, are accelerator,ambreaj,cutie de viteze , frana si volan , acesta este un principu acum directia si locul unde ajungi iti apartine doar tie.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „PROIECTII si PROIECTE

  1. Diana şi Dan spune:

    Ne-am „permis” luxul de a nominaliza acest blog pentru „Blog of the Year 2012”. O zi frumoasă !
    http://garapentrudoi.wordpress.com/2012/12/14/pentru-prieteni-si-nu-numai/

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s