Oratoria de Duminica 16-12-2012


Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title: BLUE Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

 

Self-portrait in Blue  by danIzvernariu 2011/2012

.`.

La 16 Decembrie 1989 , Romania a declarat schimbarea absoluta, radicala si ireversibila a unui regim rosu infernal pentru a avea o noua viata sub un cer albastru curat cu stele galbene .

Au trecut 23 ani de atunci si lumea este tot mai confuza si mai sceptica . Iata spun unii “ Sub Infern mai exista si alte spatii mult mai obscure si mai dure…rapa aceasta nu are fund.”

Infernul, este rosu? Cu foc si pala? Sau albastru cu gheata si Intuneric?

In mai toate credintele, religiile se vorbeste despre un spatiu in care ne purificam urmand o pedeapsa sau un examen, de regula dupa aceasta viata. Unele credinte spun cum ca aceasta purificare este in fapt “spalarea karmei” sau stergerea din constiinta a datelor acumulate in vederea  une-i alte rencarnari.

Despre ideia reancarnarii am mai vorbit in bloguriile anterioare si am evidentiat un fapt cat se poate de clar observat la nivelul principiului de functionare a Universului ce este, mereu in miscare, in continua transformare si niciodata la fel . Cred ca din acest punct de vedere cumva putem observa cum ceva anume devine in timp carbon si mai pe urma diamant pentru ca in final sa devina pulbere.

Sa luam simplu ideia de Infern.

Daca infernul este un examen in care constiinta se transforma generand ades o viata imposibila inseamna ca acesta este aici, acum in clipa in care tu citesti aceste randuri. Viata nu poate fi doar un teren neutru atata timp cat chiar religia te invata ca esti supus incercariilor.

Ideia de incercare este ampla. Gandeste-te… incercare nu este doar in directia corectitudinii ci si in directia frustrariilor : foamete, bolile, lipsa de aparare, subjugarea s.a.m.d. .

Si atunci, ce poate fi Infernul si unde este acesta daca nu chiar aceasta viata, acum si aici.

In fernul este un spatiu egal (asemanator) spatiului intunecat. Acest spatiu nu poate avea Lumina desi, spuneam in alte postari, Intunericul este cel ce contine Lumina. Insa aici in aceasta situatie lucruriile stau diferit, este locul in care nu exista Lumina.

Imagineaza estenta simbolului Lumina. Lumina=Energie=…=Constiinta altfel spus. Odata ce aceasta a ajuns la limita sau mai rau nu exista viata devine intunecata predispusa riscuriilor, necazuriilor.

Cred ca ideia de parodie si Infern (Dante) vine din faptul ca lumea vede in Infern ceva ca in afara ei. “Odata ce traiesc nu am ajuns in infern…” insa iata asa cum am mai spus viata contine foarte multe neplaceri, boli si frustrari si atunci… te determin sa banuiesti ca in fapt nu realizezi ca realmente te aflii in infern amagindu-te ca acesta ar putea fi “mai tarziu” sau poate niciodata de vreme ce ai reusit sa treci de incercariile Celui care te iubeste (sic!).

Parodie este si pentru ca lumea ingurgiteaza cu pofta mituri si ca in fapt Rai sau Infern nu este altceva decat o reflexie a ceeace noi suntem prin ceeace facem sau gandim ori tranzmitem.

Imagineaza un fapt cat se poate de straniu…

Dumnezeu a creat Lumea.

Intrebare: Daca nu exista Lumea, cine ar fi stiut ca exista Dumnezeu?

Putem noi banui acum ca Dumnezeu a creat similitudini lui doar pentru a se autoconfirma ca existenta?

Cumva aceatsta ideie poate fi privita pentru a fi inteleasa in esenta ei ca o observatie stiintifica absolut :clara, certa si vizibila cu ochiul liber. Orice act are o cauza si un efect. Orice efect genereaza un nou univers in care exista alte cauze si alte efecte asemanatoare insa nu identice.

Potrivit legilor fizicii a polaritatii mai putem conchide ca ideia de bine si rau este in fapt acel UNU si nu ar putea fi UNU decat in conditiile in care cele doua cantitati opuse nu ar fi egale ,ideie suficienta si necesara pentru a se atrage si a forma, UNU.

Inca din Egiptul antic era cunoscut un fapt cat se poate de simplu privind dimensiunea la scara universala. Bolta cereasca (Nut) ca univers exterior si calota craniana ca un univers interior; acestea amandoua fiind reprezentate ca doua cercuri concentrice ca ideie a doua lumi in paralel micro/macro insa egale ca ideie de dimensiune , iata azi vom spune : de la minus infinit la plus infinit.

Infernul este albastru?

Se prea poate daca nu contine Lumina.

Infernul este rosu?

Se prea poate daca contine prea multa Lumina.

Albastru sau Rosu, rece sau cald, binele exagerat ce genereaza raul, raul ce da o lectie si devine un mare bine sunt… ganduri.

Infernul este in interiorul nostru pentru ca ne framanta, este in acelas timp in exetriorul nostru pentru ca noi determinam sa fie  asa aplicand ganduri in practica neplacuta, deranjand, lovind, producand durere,distrugere,… .

Bine sau Rau este ceeace noi facem sa fie idiferent de culoare sau stare.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

11 gânduri despre „Oratoria de Duminica 16-12-2012

 1. liviuchrisavram spune:

  in opinia mea binenteles doar opinia mea cred ca dualitatea gandului bazata doar in constiinta logica educationala chiar progresiva se opreste intodeauna in „zidul limitat ” al gandului , bine am aflat citit studiat si nu am ajuns la nici o concluzie sau poate sunt si mai confuz.. cred eu ca Adevarul poate fi „atins” doar prin revelatie spontana ,.. in care timpul stiinta si toate valoriile pre conceptuale acumulate se reduc la zero .. de fapt e punctul zero al acceptarii in care poti distinge esenta primara a perceptiei .. cum intreg macro miro universal .. labirintul cunoasterii nu a facut decat sa adanceasca sa construiasca noi ziduri , noi drumuri spre cunoastere cautare .,,. comparativ ,analitic ,. sintetizand date cunostinte ajungem repede la intrebarea e doar atat? .. dar e opinie personala ..

 2. liviuchrisavram spune:

  da…… „eu nu strivesc corola ..”… :)

 3. liviuchrisavram spune:

  multumesc inca citesc si am sa ti raspund .. :)

 4. liviuchrisavram spune:

  Semn 6
  O lumină fulgerătoare
  peste inima din mare
  vulturoaica se rupe-n două
  în cuib peste ouă.
  Pauză de gândire.
  Apoi o fulgerare
  în inima din mare
  când se rupe-n două
  vulturoaica peste ouă.
  Pauză de gândire. ;)

 5. liviuchrisavram spune:

  21 12 2012 … !

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s