21 Decembrie – SOLSTITIU : Arhietipul feminin


FIVEBLUEAPPLES photo by: danIzvernariu 2012

“I shall never forget Her who is the giver of happiness;
She it is, O Mother, who, in the form of the Moon,
Creates the world full of sounds and their meanings,
And again, by Her power in the form of the Sun,
She it is who maintains the world.
And She, again, it is who, in the form of Fire,
destroys the whole universe at the end of the ages.”2
—Tantric Hymn—

Influența principiul feminin este responsabil pentru preocuparea noastră tot mai mare pentru integritatea sistemelor de viață ale planetei și atracția față de mitic, spiritual, vizionar, non-rațional – toate care hranesc inima și imaginația, invitarea noi perspective asupra vieții, noi modalități de a trăi în relație cu trupul, sufletul și spiritul, generând o nouă înțelegere a psihicului.Potop de carti scrise acum de bărbați și femei care au răspuns la îndemnul intuitia lor și sentimentele lor ar fi fost de neconceput acum cincizeci de ani.

Jung a recunoscut că Bule Papale din 1950 și 1954 reflectă faptul că ceva de mare importanță a fost întâmplă în psihicul colectiv: arhetipul feminin, personificat de Fecioara Maria, era ridicat la nivelul spiritului, numit ca Regina Cerului și a declarat „presupune în cer, trup si suflet.” Un alt indiciu de reabilitare a principiului feminin a fost prezentat petiția Papei în august 1997 cere ca Maria să fie declarată co-răscumpărătoare cu Hristos.

Jung a anticipat o transformare profundă a conștiinței în care acest lucru „căsătoria” dintre cele două mari principii arhetipale a fost realizat în sufletul umanității. Pentru el a însemnat reunirea spiritului și naturii, mintea și sufletul, gandesc si simt. Familiar cu istorie lungă mitologic care au condus la acest moment, el a văzut această reuniune arhetipal, ca o nouă imagine a căsătoriei sacru – care ritual străvechi care a sărbătorit odată unirea cerului și al pământului. De asemenea, el este văzut ca vestitor al marele eveniment asteptat în tradiția mistică iudaică a Cabalei – nunta celor două aspecte indisolubile, dar mult timp separate ale zeului-cap – Unul Sfânt și Shekinah lui.

.:.

Oratoria Sesiunii 21-12-2012

Marele Mister Scarlet Woman ( femeia in rosu) este un curent al arhietipului feminin matricea a tuturor lucruriilor ce s-au facut si prin care s-au facut.

Acest curent vine de undeva din strafundul sumerianului din vremea lui Ishtar si a lui Isis si a continuta sa traiasca in ascuns milenii dupa ce… Dumnezeu a devenit de natura masculina.

Cerebrarea Scarlet Woman pe data de 21 Decembrie nu este intamplatoare. Aceasta serbare are ca baza explicatii stiintifice privind data calendaristica si respectiv ziua Solstitiului de Iarna (in emisfera nordica) respectiv Solstitiul de Vara in (emisfera sudica).

In emisfera nordica cat si in cea sudica ,in cercuriile esoterice sau societatiile occulte ce au la baza ritualul pagan serbarea este fie prin aprinderea focului (butucul) in cazul Wicca , fie prin sesiune de mare loja sau sesiune ritualica in cazul societatiilor care practica craftul alchimic.

Unii au inteles gresit sensul Marii Prostituate.. sa nu uitam ca in anticul templu egiptean practica sexuala facea parte din ritualul de purificare; sa nu uitam ca orice templu (in fond) are ca scop unifcarea tuturor lucruriilor si intelesuriilor in UNU, in fapt cum ai putea face din doi unu (atunci cand vorbim de antagonism , sa spunem) daca nu prin UNIUNE.

In ultimii 2000 de ani Dragostea , modul de unire si contopire, a fost inlocuita cu platonicul si chiar abstinenta in temple  dar ca argument paradoxal fiecare curent religios vorbeste despre Dragoste chiar daca ades fatis o interzice.

Si din acest motiv femeia publica ce “mai ieri” avea un mare grad si respect in templu ca Inalta Preoteasa , azi a devenit o “marfa” batjocorita de toti insa (pervers) ades dorita de acestia in ascuns.

Multumita bizantului sexualitatea a devenit un instrument al banului si a controverselor , am certitudinea ca aceasta face parte acum din principiul “tot ce este interzis devine tentant si fascinant”, oare… cei care au conspirat la acesta au stiut ca vor lansa perversitatea ce in mileniile anterioare nu exista ca ideie?

Scarlet Woman are si o particularitate anume, magica, este vorba de “Secretul lui Venus” , iata inca un motiv, spuneam mai sus, pentru a cerebra Nasterea lui Venus in acesta zi.

In mai toate reprezentariile iconografice crestine, Maria Magdalena apare ca un personaj feminin imbracat in rosu ; de altfel se stie ca aceasta femeie era roscata si prin urmare culoarea parului a fost asociata cu vesmantul, pentru ca iata… ortodocsia si catolicismul nu prea au gustat din ideia de nud tocmai din acea mica conspiratie despre care va vorbeam mai sus cu efectele ce se vad azi in psihicul multora.

Recent pe canalele TV ale Occidentului au prezentat o stire scurta si in treacat prin care se face cunoscut ca s-a gasit un papirus in care este atestat ca Maria Magdalena a fost sotia lui Isus ca si cum acest lucru nu este clar si absolut convingator.

Cumva , azi cand stirile si informatiia merge pe fractiuni de secunda , deci nu mai tine cu ascunsul, s-a hotarat lansarea fina a ideii… “femeia roscata Magdalena culta si deosebit de senzuala era sotia Lui…” deci sa facem conexiunea: Isus a fost casatorit cu o femeie ce practica sexualitatea libera, contrar a ceeace biserica trambiteaza prin oratorii .

Si unde sa mai punem ca mistificarea preferatului apostol a lui Isus nu a fost un barbat ci tocmai Magdalena pe care a iubit-o cu adevarat.

Timpul se scurge, generatiile trec iar pe la colturi se vorbeste “cu teama si smerenie “…. “va venii era Fiarei in care vor fi multe revelatii si profeti mincinosi” ca si cum pana acum aceste revelatii nu au existat ; cat despre profeti mincinosi si smoliti ce au mistificat impreuna cu institutia ce au condus-o doua milenii ar trebui cercetat incepand cu cei 12.

Cultul feminitatii nu poate fi negat. Nu iti poti nega mama in favoarea (sa spunem) dogmei religioase pentru ca in acest caz ori nu stii ce este Dragostea ori esti diabolic.

Nu poti nega ca in acest Univers principiul multiplicarii sta in mama/tata ca lege a atractiei, a polaritatii samd. Si atunci cum ai putea nega arhietipul femeii ca UNU ce reprezinta toate si tot ce naste?

Valoarea feminina este un fapt important si prin urmare nu poate fi mai presus sau mai prejos fata de cea masculina.

Lumea a trecut si trece prin extreme, cand acestea vor inceta fie ca umanitatea va inceta sa mai existe fie va avea loc trezirea constientului colectiv moment in care „Frumoasa adormita” se va trezi revelandu-ne adevaruri despre care am stiut dar am ignorat prin confuzie sau nepasare.

Cui si cine se teme de aceasta?

 

Un Solstitiu Stralucit voua! Lumina si multa dragoste! Pentru voi au spus : FIE!

FIVEBLUEAPPLES Memphis

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s