MAGUL : totul este o iluzie!


Title:The Illusionist Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!” The Illusionist  by danIzvernariu 2013 NZL

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu 
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us


Oratoria de Duminica 06-01-2013

MAGUL : Totul este o iluzie!

“O mare parte a existentei magiei se datoreaza ignorantei!”
Nina Russel /Fiveblueapples/ 2007
.`.
Oratoria de azi va face referire la un viciu ce sta profund inradacinat in constiinta umana, IGNORANTA.
Leonardo daVinci in celebra sa lucrare despre Sfanta Familie (cu referire aici la Maria mama lui Isus si Iosif) in care Maria este in brate cu Pruncul si insotita de Iosif , alaturat Cei Trei Magi si un personaj ciudat ce apare cu spatele la Sf. Familie , sta ascuns un mesaj mai mult decat eretic (astfel considerat la acea vreme) care cu siguranta odata dezvaluit ar fi dus la arderea pe rug a autorului.
Autorul , Leonardo daVinci a facut cu buna stiinta aceasta lucrare in forma in care ea se gaseste astazi ascunzand (incriptand) cateva detalii ce modifica radical intelesul lucrarii , mizand si castigand pariul cu lumea ignoranta chiar si din perspectiva cleriilor ce s-au perindat de secole prin fata icoanei. Toti o apa si un pamant!
Astfel in linii mari , in aceasta lucrare Cei Trei Magi sositi la nasterea Pruncului aduc asa cum spune Scriptura , Smirna, Ulei si Aur, insa ciudat ceva lipseste din peisaj iar la o privire mai atenta vom constata ca Aurul lipseste. Personajul ce intoarce spatele Sf. Familii este tocmai Leonardo … oare dece, ne intrebam acum, autorul a pictat un astfel de mesaj ascuns?
Dupa secole stiim ca Leonardo daVinci a fost unul din Marii Maestrii a vremurilor ce a avut legatura cu Ioanitii sau adeptii Sf. Ioan ca Profet. Se mai stie din Biblie ca Sf. Ioan a initiat in “Botezul cu apa” pe Isus care a devenit discipol si care mai tarziu dupa moartea lui Ioan a scindat gruparea constituita de maestrul sau plecand cu discipolii pentru a construii un nou curent religios si dece nu…politic.
Se mai stie ca la moartea lui Ioan , acesta a desemnat ca urmas al intregii miscari religioase pe Simon, cunoscut ca “Simon Magul” si nu pe Isus asa cum lasa sa se inteleaga Conventia de la Niceea.
In acest caz putem explica mesajul ascuns a lui daVinci, Cei Trei Magi au adus :Smirna si ulei la nasterea lui Isus ca in fapt la oricare alta nastere la acea vreme ,ritualic pentru purificare. Aurul lipseste pentru ca nu Lui i-a fost desemnata PUTEREA ci tocmai altcuiva, vezi Simon. Acum , ca Leonardo apare ca un al patru-lea personaj ce intoarce spatele Sf. Familii este normal ca ideie contextuala , Leonardo a intors spatele printr-un adevar ideii si dogmei propovaduita de biserica.
Relationat cu aceasta scurta istorioara petrecuta cu cateva secole bune in urma, facem o paralela apropos de MAGI la Arcana Majora I din Tarot ce are ceva in comun cu cele prezentate de daVinci in celebra lucrare a Sf. Familii.
MAGUL,SCAMATORUL,ILUZIONISTUL, oricare ar fi numele arcanei majore ,intelesul si mesajul este unul singur in trei ipostaze diferite si anume , PERSOANA ce iti arata CE dar nu spune CUM si cu atat mai putin DESPRE CE ESTE VORBA.
Alaturat am compus o imagine special pentru acest post pentru a demonstra ignoranta multora sau modul superficial de-a privi lucruriile in viata.
Magul este persoana ce combina stiinta cu inexplicabilul, este asemanatoare iluzionistului care lucreaza cu cauzele si efectele prin cunoastre si diferita de scamator ce in fapt este doar un speculant agil. Toti insa la o adica iti arata ceeace TU vrei sa vezi, eventual iti spun dinainte ce sa vezi sau la ce sa te astepti sa vezi. Restul este fie o iluzie fie o rapida si inteleapta miscare cu un efect scontat ce minuneaza gura casca prin targuri, fascineaza auditoriul unui viitor dictator sau este o sursa de venit in comert. In toate cazuriile vorbim despre “magica formula” comerciala: “Apa , aerul si fraierul”.
Ce avem in aceasta imagine?
In magia mea am incriptat un mesaj cat se poate de simplu si la vedere ce are trei intelesuri diferite, sa vedem astfel:
1.Ce vad ignoranti : imaginea unui scamator intro camera neagra ce NE ARATA UN TRANDAFIR. Perceptia aici este a une-i secvente in care un scamator, sa spunem, tocmai a scos de sub maneca o floare ce pute fi si un iepure sau o gaina.
2. Ce vad curiosii: Curiosul observa ca ceva nu este OK realtionat cupa, spada,oua, trandafir. Acestia vor abera pe aceasta combinatie facand mici conexiuni intre cifra infinitului si inexplicabila aparitie a une-i flori care eventual o mai pot pune pe seama immaginariumului concluzand astfel ca ceva este veridic si ceva este poveste pura.
“NU TOT CE PARE A FI CHIAR SI ESTE IN REALITATE”- motto statia Metropolitan OLIVAIS, Lisboa
3. Ce vad cunoscatorii initiati:
Initiatii citesc simboluriile ce stau in detaliu pentru ca mai apoi sa faca din aceste mesaje un singur inteles si numai unul.
Astfel, avem:
Personajul MAG ce tine mainile intro anume pozitie una in sus si alta in jos , desigur cu referire la “tot ceece este sus este si jos” , odata observat acest aspect, stiim cine este MAGUL, acesta este Hermes Trismegistus care este dual si care iti sugereaza mereu o ipoteza ramanand ca tu sa decizi ce este adevarat si ce nu.
Masa e rotunda (uneori patrata in div. Alte reprezentari) rotundul desemneaza SACRUL sau perfectiunea ce are ca baza acelas dualism in compunerea ei : alb si negru vezi podeaua pe care sta.
Pe masa sunt trei categorii de obiecte distincte : Cupa (potirul) ce aminteste de principiul feminin (Sf. Graal) , Sabia ce reprezinta principiul masculin (Excalibur) si doua oua ce clar vorbesc despre fertilitate. Privite per ansamblu avem pe o masa principiul sexualitatii respectiv a intercursului care se petrece in cercul (spatiul) magic Divin reprezentat de masa rotunda.
Trandafirul nu este altceva decat personificarea florii de lotus sau extazul , iata este legat de simbolismul sexualitatii despre care am vorbit mai sus, dar, atentie, dar… mai inseamna ceva!
Trandafirul reprezinta Familia Merovrigiana, este simbolul regal si in acest caz mesajul contextual este Isus si Maria Magdalena ca sot si sotie ce au dat nastere unei noi vieti. Ramane ca voi sa cautati studiind despre “Linia Familiei Merovrigiene” prin descendenti.
Roza, trandafirul ar mai putea fi asociat si cu clitorisul , ades reprezentat in cheia arcadei gothice dar despre acest “mic” aspect , probabil in alte bloguri urmatoare.
Un deget indreptat in SUS semnifica Sfantul Ioan Botezatorul , templierii ce viziteaza acest blog stiu exact ce spun!
Un deget indreptat in JOS ca un gest marunt dar esential in context … Familia Merovrigiana a detinut extazul , iata acesta este adevaratul mesaj incriptat in aceasta imagine.

Este important sa ai o cultura bogata precum este important sa iti faci timp sa observi si cand acestea doua sunt stapanite si cultivate, lumea nu mai ti se releva asa cum


 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s