A.A.A Anticul Atelier Alchimic (despre)


TheWorkshopAAA/Title:Miracula Rei Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

Miracula Rei (A.A.A.) by: danIzvernariu 2013 collection : LOVE

All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce.
© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu

Al-chem (Al-kem) este anticul cuvant ce desemneaza stiinta alchimiei. Acest cuvant inseamna in limbile arabe ,pamant negru roditor sau hummus.

Este poate cea mai controversata stiinta (sau pseudostiinta asa cum unii o numeste) ce in fapt este un curent filosofic izvorat de undeva din Anticul Egipt in vremuriile in care Ptah a introdus alfabetul, matematica, medicina s.a.m.d. .

In fapt aceasta este parintele contemporanei stiinte : psihologia despre care tocmai Carl Gustav Jung ne spune ca (citat aproximativ din memorie) “ De milenii alchimistul a banuit ,intuind, ca intreaga magie a transformarii este in fapt un lung si sinuos proces al transformarii interioare proprii in care se da o lupta dramatica cu Sinele…”.

Alchimia este o Cale in primul rand ce duce in spatiul Immaginariumului , acel intunecat si necunoscut regat al inspiratiei si al misterelor formarii Universului, desigur vorbim despre inconstient. Este in fapt Arcana majora I a Tarotului care ne vorbeste despre “NEBUNUL” ce a pornit la miez de noapte pe un drum intunecat urmat doar de un “caine negru”lasand in urma lui “cele lumesti”.

In al doilea rand este o munca asidua confirmata prin experiment si concluzie a “retetei” , “ a solutiei”, a cheii codate a transformarii si manipularii a doua principii contrare ce se atrag si compun UNU.

In al treilea rand este o filosofie profunda ce combina principiul activ si cel pasiv in materia mediana dintre cele doua ca extras al vietii cunoscut sub denumirea de QUINTESSENCIA.

Nu cred ca am putea vorbi despre faptul ca alchimia este o religie. Alchimia este atat Gnostica cat si Agnostica insa mai cert este ca descoperirea stiintifica a avut ca acoperire metafora religioasa occulta ca protectie , ne spune Mayer : “pentru prosti”.

Oricare ar fi , alchimia este un studiu si o initiere in autoperfectionare, auto-mantuire si trezire la o viata lunga si stralucita… fericita.

Calea Mainii Stangi

Exista doua si numai doua cai din perspectiva esoterica religioasa (gnostica) oricare ar fi, Calea Mainii Drepte ce invoca spiritul divin prin “ Faca-se voia Lui” si Calea Mainii Stangi ce spune “ Am spus, FIE!” sau faca-se voia mea.

Prima este intalnita la relgiile traditionale in care influenta divina decide , a doua decizia apartine liberului arbitru dat tocmai de divin prin ratiune.

Daca Calea mainii drepte cauta adevarul dupa tipare si ingurgiteaza dogme, Calea Mainii stangi este calea liberalului, liberalismului in care adeptul isi asuma raspunderea pentru tot ce survine sau rezulta din principiul cauza / efect la care tocmai a consimtit sa participe. Ambele caii au in comun Calatoria in Legenda Personala, prima prin Voia Domnului, a doua pe cont propriu. Amandoua traiesc aceiasi tragedie si ambele duc in acelas Loc. Cu o conditie, sa fie corect aplicate.

Istoric vorbind, Egiptul Antic a pus bazele stiintelor sub metafora religioasa , mistica, influentat fiind de timpuriile sumeriene in care stiinta dupa toate aparentele rezultate din noile descoperiri ale civilizatiei noastre, nu a fost tocmai de neglijat.

Mai tarziu dupa aparitia crestinismului, practica religioasa combinata cu stiinta a urmat un curent ascuns (hermetismul) in subterana mileniilor, prigonita de interese politice, meschine ale cleriilor ce au condus institutia religioasa.

Tot in aceasta perioada apar multe alte subcurente ale stiintei Caii Mainii Stangi, pentru ca in trecutul recent Sec. XIX-XX sa apara noi forme de credinta precum :new age, new order, new wave, neo-pagans, wicca  etc. .

Conexiuni

Alchimia-Masoneria

Masoneria contine practica alchimica insa nu vorbeste deschis despre aceasta. Masoneria cerebreaza un cult anume, cerebrarea mortii si invierii lui Hiriam , totul transpus in ambientul si simbologia Templului lui Solomon in care perfectionarea individului se face prin moartea vechiului si renasterea noului . In initierea in gradele primare , ritualul alchimic al aerului, apei si a focului (in acesta ordine!) imprumuta ceva de la ritualul alchimic insa in alchimie avem de-a face cu un studiu profund a sapte grade (etape) de transformare a sinelui. Daca alchimia continua cu prefectionarea individului , masoneria de la un anume grad al initierii pune acest individ perfectionat in conexiune stransa cu semenii lui; pe cand in alchimie, initiatul perfectionat continua sa fie solitar si ocazional participant in lucrari comune.

Si masoneria si alchimia se bazeaza pe dualism, uniune, dragoste, constructie, solutie, s.a.m.d. .

Alchimia-Teosofia

Sunt cele doua surori gemene am spune, considerand ca “in Univers pot fi doua lucruri similare asemanatoare insa nimic si niciodata IDENTIC”.

In vreme ce alchimia pune in armonie Eu-l interior cu exteriorul (vecinatatea asemanatoare si opusa) , teosofia se preocupa in a descoperi cum s-a produs viata, la ce foloseste si ce urmeaza a fi dupa parcurgerea acestei dimensiuni in care exista o relatie : OM/UMAN- NATURA.

Teosofia se preocupa mai putin cu “conspiratia” de a face sau a duce la bun sfarsit un proiect. Aceasta este o stiinta pur filosofica si nu are de a face cu Lucrarea (sau Craftul) cu care alchimistul si masonul isi consuma energia din plin.

In comun cu alchimia , teosofia are convingeriile orientale, filosofice, tantra ca obiect al uniunii contrariilor, taoismul, budismul, confucianismul s.a.md. .

Trebuie sa stii ca nici teosofia si nici alchimia nu este o obedienta. Ci doar o libera expresie ordonata si verificat probata a une-i experiente ce tine de viata unei constiinte treze.

Alchimia-Neo paganism

Alchimia nu este o religie ci tocmai o expresie stiintifica a ei. Este latura eXoterica (explicata) a religiei ; alchimistul daca tine cont de religie in lucrarea s-a este pentru ca din religie extrage morala si etica ca ZEU al intelesului ce sta in fiinta umana si nimic mai mult. Invocarea Divinului in Lucrarea Magnifica sau Opus Magnum este doar o necesitate de auto intarire pe care alchimistul o cere Universului (fiecare in felul, crezul sau) ca sprijin in descoperirea retetei mult cautate , a elixirului. Practic alchimistul daca nu este religios atunci acesta are o Muza stimulativa ce il inspira atunci cand probeaza in atelier.

Din acest motiv  nu vom intalni in Alchimie ideia de Templu Religios, alchimistul nu are timp de pierdut cu lucruri ce nu au explicatie practica ; este acel curios daca vreti , ce mereu se gaseste in zonele misterioase ce pot ascunde un mare adevar.

Neo-paganismul a adoptat recent (Sec. XX) in conspiratia s-a practica alchimica insa nu ca o perfectionare a umanului ci ca un instrument religios dogmatic prin care , atentie, vom concluziona ca alchimia pura este stiinta ce se ocupa cu magia lucruriilor si nu cu vrajitoria sau mai rau cu scamatoria in care mintiile oamenilor sunt canalizate spre o directie si un scop anume in beneficiul cuiva.

Neo-paganismul are in comun cu alchimia practica occulta, cunoasterea simboluriilor si utilizarea lor in manipulare. De regula aceasta practica in cercuriile Wicca (Witch craft) este o obedienta, vezi templul construit de Aleister Crownley , O.T.O. .

Ce au in comun cele doua? Cele doua lucreaza cu Natura , cu plante, minerale, filosofeaza si spera la realizarea materializata a unui fapt propus.

Fie ca vorbim despre transformarea apei in vin, fie ca vorbim despre extazul sexual cu calatoria in immaginarium (vezi reprezentari Dali) sau despre fetisul si fetiserul din magia neagra , fie ca vorbim de aurum nonvulgi si Opus Magnum, fie ca vorbim despre Piatra Lapis ca Piatra bruta ce urmeaza sa fie prelucrata si asezata in Piramida, toate acestea sunt cai prin care fiecare din noi , alegand, ne consumam existenta insetati de: putere, frumusete, … .

Odata v-am mai spus, acestea sunt unelte , o unealta poate sevi pentru a manca, pentru a te apara, a construi sau a decima, depinde de fiecare in parte ce face dupa ce descopera puterea magica ce inspira materializand un fact.

Am sa inchei spunand:

“POTI FACE TOT CE DORESTI, RAU INSA, NIMANUI. TOATE SUNT PERMISE DACA FOLOSESC SI CONSTRUIESC” – acesta este unicul ADEVAR sub SOARE!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s