Rodul vietii


Oratoria de Duminica 13-01-2013

Title: SECRET GARDENS :LIFE,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] . “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

 

SECRET GARDENS : LIFE by danIzvernariu 2013 Wellington NZL

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

 

 

In cheie alchimica.

Sub acelas soare, aceiasi apa, acelas pamant

“Odata am inceput sa observ portocalul din curtea casei. Un adevarat copac batran plin de fructe. Fructele apar si se rumenesc in noua luni pentru ca apoi sa cada si alte flori si fructe sa urmeze timp de alte noua luni” Notite private/Lisboa, Portugal/2010

Orice vis poate fi un proiect, orice proiect poate fi materializat sau nu. Pentru a realiza trebuie intai sa studiezi cunoascand. Cunoasterea este o esenta a experientei. Experienta adeseori este dura si costisitoare insa fara ea universul tau devine un “hazard” pentru tine , un paradox al faptului ce “nimic nu este intamplator”.

Doar sub imperiul necunoasterii misticul intamplarii este REGE, dar numai din aceasta cauza si numai pentru cel ce nu cunoaste!

.`.

Focul a interactionat cu aerul rezultand Sulf (Sulphurum). Aerul a interactionat cu Apa rezultand Mercur. Apa a interactionat cu Pamntul rezultand Sarea (Sal). Pamantul le-a primit pe toate gestand si generand mai apoi, viata.

Aceasta a fost spus pe scurt despre creatia Marelui Arhitect al Universului.

Imagineaza acum ca esti in situatia de a planta. Ai toate instrumentele si aria de pamant, ai semintele unui pom fructifer despre care sti doar generalitati si o vaga ideie despre detalii insa o mare vointa de a planta acea planta fructifera, o mare dorinta de-a da viata si a o fructifica in acel rod.

Acum imagineaza ca ai doar trei posibilitati de a primi in schimb razultatul muncii tale:

– prima ar fi ca planta sa prinda radacini , sa infloreasca si sa faca fructe dupa cum te astepti.

– o a doua posibilitate este ca planta sa prinda radacini insa rodul asteptat sa fie mereu o asteptare care niciodata nu se intampla sa se materializeze.

– o a treia , desigur , ar fi moartea prematura a plantei.

In primul caz te poti declara fericit, daca a iesit la noroc este pentru ca universul a vrut conspirand la lucrarea ta sau poate ca ai stiut intuind cumva ce trebuie sa faci si cum pentru a da viata.

In al doilea caz , se vede, sortii norocului nu ti-au suras iar asteptarea a fost o amagire . Am putea spune ca Universul nu a dorit sa fie? Se prea poate, nu tot ce imaginam dorind se realizeaza pentru simplu fapt ca acel lucru fie ca nu este pentru noi fie ca nu am stiut bine cum sa procedam.

In ultimul caz, apare o situatie paradoxala. Pe masura ce dorinta de-a da viata plantei este tot mai mare vazand in acelas timp ca aceasta nu da semne de insanatosire si putere , scade zi de zi dorinta de-a continua incoltind in mintea noastra un nou plan, cu o alta planta ,in alt loc.

Concluzia este ca oricat de multa dorinta si ambitie ai in a materializa ceva , prin urmare oricat “CE SA FACI” cuprinde constiinta ta daca “CUM SA FACI” nu exista sau este insuficient, degeaba este.

Pamantul le primeste pe toate, le ofera pe toate insa nimic nu se petrece la intamplare.

Un Rege sterp este un “Pamant sterp” , un Rege bolnav si insetat de apa este un “Pamnat galben uscat si arid”, un Rege ce nu isi cunoaste pamanturile (regatul) nu poate pleca la lupta sperand ca va invinge.

Pamantul contine natura si oamenii , degeaba te chinui tu amator gradinar, sa sadesti ingropand visul tau alaturi de samanta in locul sterp,  daca nimic din ce trebuie sa fie nu este sau nimic din locul respectiv nu este in armonie cu “lucrarea ta” , nimic va rezulta.

Trebuie sa vezi mai intai ce “culoare” are pamantul ca sa stii ce il contine, trebuie sa stii ce “vanturi” bat si sub ce unghi al soarelui plantezi pentru ca mai tarziu sa inveti cum sa altoiesti pentru a avea un fruct regal si sanatos.

Trei lucruri sa retinem la final:

– Sulful dezinfecteaza si protejeaza de microbi. Acesta este Spiritul

– Mercurul oxideaza , este toxic si este dual insa certifica Aurul. Acesta este Sufletul

– Sarea este datatoare de energie necesara vietii si este propice pentru “insamantare” . Aceasta este Duhul

Dar nici una din cele trei la nimic nu foloseste daca nu sti CUM si CE.

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s