E X P E R T U L (sau un altfel de gardian)


Doris Izvernariu portrait /Title: The Guardian Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

  The Guardian by : dan.:Izvernariu 2013 Wellington NZL

All rights reserved by Fiveblueapples Publications ©1993. Prohibit to reproduce.

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu

Sa facem deosebirea intre sensuri, GARDA si GARDIANUL nu este acelas lucru chiar daca pare.

In templele masonice si chiar in unele ateliere alchimice al caror ritual este asemanator cu cel masonic (pseudo masoneria) exista trei personaje ce poarta spada.

Pe latura de Vest la intrarea in Templu atat in interior cat si in exteriorul acestuia sta de paza pentru a nu permite indiscretia si intrarea profanului doi (de regula) sau mai multi membrii ai templului cu sarcina precisa de-a bloca in sens de a asigura intrarea in templu pe perioada ceremoniilor sau a sesiunilor curente. Astfel in principiu avem : garda interna si garda externa ce sta dincolo de cei doi stalpi Jachin si Boaz.

Cei doi poarta spada in mana dreapta ca semn distinctiv si operativ chiar (sic!) ca pozitie “gata de lupta”. Prin urmare putem spune ca cele doua garzi detin arme nu pentru parada ci chiar pentru defensa.

Gradianul este o alta functie asemanatoare cu a celor doua garzi de la intrare dar cu deosebirea radicala printr-un mic aspect… acest gardian poarta spada in mana stanga ca semn al pasivitatii, spada fiind doar un simbol ritualic reprezentand masculinul.

Pare ciudat ca masculinul de aceasta data este pasiv si chiar situat pe latura de Nord in apropierea Orientului , respectiv a Secretarului. “Ciudatenia” in cauza este continuata prin omologul sau “Maestrul de ceremonie” ce tine in mana un toiag avand misiunea ca sa vegheze si sa conduca bunul mers al sedintelor, ceremoniilor … . Acest maestru de ceremonie este in fapt reprezentarea femininului dar care de aceasta data sta pe latura de Sud (activa, coresp. Stalp J.) si cumva in “opozitie” cu gardianul. Ambii sunt deschizatorii si cei ce incheie o sesiune.

Dece pasivul sta in latura activa si dece activul sta in latura pasive, va las pe voi sa concluzionati.

In alchimie gardianul din Templul lui Solomon este cunoscut ca fiind nimeni altul decat  roscovanul inger Gabriel a care-i preocupare in atelier este similara lojei masonice iar in unele ritualuri superioare rolul sau este unul de natura magica ce asigura stabilitatea intre bine si rau. Uneori il comparam cu sulful ce sta in opozitie cu Mercurul.

In TAROT acest gardian este intruchiparea JUSTITIEI , Arcana majora VIII ce uzeaza spada ca pedeapsa sau eliberare. De asemenea, acest personaj (de regula feminin) mai tine in mana si o celebra sfera ca simbol fie a Bulei Papale (daca aceasta sfera are cruce) fie ca lege data de Rege daca aceasta sfera are Crinul .

In general cam in toate rituriile si ritualurile GRADIANUL are un rol absolut eSoteric , de protectie sau complectare.

Va mai amintiti de Ingerul ce a vegheat acee cateva nopti pentru a nu “adormi” si a fi furat de tenebre? Va mai amintiti de acel Inger ce a venit de trei ori insotit sa va intrebe daca cu adevarat doriti sa parcurgeti drumul fara intoarcere din Legenda Personala? Tot el a fost acela care v-a adus cutia pentru metale in camera de reflexie, tot el v-a adus hartia si creionul pentru a va scrie testamentul conducandu-va mai apoi orb si neajutorat spre o noua renastere.

Acesta este Gabriel , gardianul si ingerul tau pazitor bunul meu frate.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „E X P E R T U L (sau un altfel de gardian)

  1. vonslimak spune:

    Minunat !

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s