Maria Magdalena


Title:Magdalena Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

Maria Magdalena

Collage by: danIzvernariu 2012/2013 private collections “Love”

Nu putem sa stim pana ce nu constatam prin simturi si nu concluzionam prin gandire!

 

Carl Gustav Jung a facut o asociere prin conexiune extraordinara asupra arhietipurilor, cu precadere a celui feminin. Astfel constatam ca in istoria omenirii nimic nu e nou sub acelas Soare.

Conchidem ca de la primordiala aparitie a dimensiunii noastre Pamantul a fost asociat cu ideia de “loc al creatiei” imaginat ca o femeie in a caru-i pantece se naste si i-a forma totul.Matricea ce contine sarea. (Vezi alchimia: interactiunea apei asupra pamantului a nascut Sal- metafora).

De la Ishtar, la Isis si de aici pana la credinta crestina in care avem Maria ca reprezentant al ahietipului magic feminin … istoria se repeta sub diverse forme mistificate insa per ansamblu mereu aceia-si. Femeia ca legatura dintre Divin si om , ca purtatoare a mariilor mistere ale procreatiei , acea “materia” ce primeste totul si ofera in schimb produsul. Acesta este adevaratul sens al “Marii prostituate” despre care se stie foarte putin si pe care mistificarea misogina de 2000 ani a conspirat in rau, malefic, oribil impingand credinta la dezbinare, violenta in numele DRAGOSTEI si ura fata de: mama, sora, sotie, iubita.

Carl Gustav Jung ne spune in analiza profunda a operelor sale cum ca femeia apartine intunecatului spatiu destinat inconstientului , acea zona despre care stiinta azi inca nu cunoaste mai nimic. Sa fie aceasta o asociere cu Diavolul, vezi Eva si Sarpele ce au facut o buna echipa in deslusirea Cunoasterii. Oare nu Dumnezeu insusi a creat aceasta faptura? Este Dumnezeu perfect daca odata creeaza, apoi vede ca a gresit si pe urma regreta pedepsind?

Este foarte discutabil!

Astazi datorita Cunoasterii , stiinta a scos la iveala trecutul sumbru prin care omenirea a trecut cu mintea tulbure de mistificare si coruptie a adevarului.

Asa stiim ca celebrul Giulgiu de la Torino nu este altceva decat un excelent fals apartinand lui Leonardo da Vinci, astfel stiim ca Mormantul Familiei contine un loc ce dupa toate probele analizei C3 executate in Canada au facut sa dezvaluie un fapt senzational  despre care chiar Nietzche a concluzionat fara ajutorul probei de carbon : “ Dumnezeu e mort!”.

Si mai  stim ca la celebra “Cina cea de taina” , ciudatul apostol imbracat in rosu ce sta langa Isus nu este un barbat ci tocmai o femeie. Cine este aceasta ciudata femeie ce in peisajul cinei este inclusa ca pozitie intrun mare simbol “M” ramane sa vedem.

“Adevarul este precum Lumina. Acesta a fost nascut in Intuneric precum Adevarul a fost ascuns in Intuneric! Iata problema!” – Fiveblueapples/ confesiuni/ 2011/Dan Izvernariu

M.M.

E frumoasa- cu parul rosu aprins bogat si impartit pe crestetul capului cu un trup sculpural asemeni statuiilor elene  si cu un chip ferm ce ne duce cu gandul ca un astfel d caracter este de-o seriozitate si franchete ce frizeaza pedanteria.

Nimic din cele ce ne sunt intruchipate in descrieri sau picturi nu sugereaza desfraul in afara voluptatii caracteristice legendei sale. Aceasta este realitatea despre Maria Magdalena.

“O femeie frumoasa , culta si cu personalitate este periculoasa pentru cei diabolici, o curva pentru prosti si o tamaduire pentru cei care sunt treji!”

Este greu de crezut pentru timpuriile in care Isus a trait ca celibatul ar fi fost acceptat cu usurinta de catre religia ebraica. Si mai greu de crezut ca la varsta de 33 de ani , Isus ar fi incalcat legea strabuna a credintei ce considera o crima celibatul si procreerea. Iata o dovada ferma ce face inteles ca Isus a fost casatorit si mai mult a avut descendenti. Dupa cum se pare la o privire mai atenta, nunta din Cana in care s-a petrecut miracolul alchimic al transformarii ,a apei in vin nu a fost alt eveniment decat cerebrarea casaotoriei lui Isus cu Maria Magdalena, acea femeie frumoasa, deosebit de culta si instarita, in fapt chiar primul Lui discipol si Apostol al care-i Epistola lipseste si azi , nu din intamplare!

Se vorbeste putin , foarte putin in Biblie despre faptul ca Isus a fost insotit si sustinut de femei. Interesant este ca pe tot parcursul istoriei din Noul Testament, latura masculina ocupa un rol primar in aparenta ..si iata un fapt trecut cu vederea, dupa crucificare doar femeiile au fost acelea care sunt in preajma Lui, sa fie aceasta o alta intamplare la intamplare?

Inca din sumerian, femeia a avut un loc sacru fie in trib fie in serviciul templelor mai tarziu ; acestea au fost considerate sacre si in serviciul public ca mari preotese capabile sa tamaduiasca si sa curete sufletul celui aflat in lumea tenebrelor, a bolii sau a disperarii.

Ideia de “prostituata” vine de la faptul ca in templele antice practica in public a sexualitatii nu constituia o problema, sau altfel spus ideia de pudism ,preconcept, pacat a venit mult mai tarziu si mai precis dupa ce Constantin (imparatul) a decis ca femeia si actul sexual cu aceasta sa aibe valoare materiala oferita ca schimb. Practic de aici prostitutia si actul comercial ce azi il cunoastem sub forma :pornografiei. Va intreb, judecati…, cine era pervers? Anticul grec, egiptean sau roman sau contemporanul nostru om imbaxit de dorinte ascunse si de fapte josnice ce au intinat sensul cuvantului : Dragoste si a verbului : a face dragoste?!

Maria Magdalena din aceasta perspectiva a dagostei si a templului nu a fost altceva decat o mare preoteasa initiata in vechiile traditii egiptene ale serviri publice a templului.

In decursul istoriei , treptat, aceasta a fost stearsa din catastifele istorice ale crestinismului incepand cu anul 300 (Niceea) fapt ce a dus in eroare credinta si in confuzie totala pe acel ce sincer a inceput sa studieze spusele lui Isus. Ne punem si noi intrebarea…”Daca Isus vorbeste despre dragoste si iubire, cum poate sa stie despre ce vorbeste daca era platonic si celibatar convins inconjurat doar de barbati ?” Glumele fatise pe aceasta tema fac sa ne gandim la “cand doi se iubesc nu mai conteaza sexul” (aici cu sens de homoxexualitate) insa aceasta dilema se rezolva instantaneu in momentul in care refeririile ascunse  la Maria Magdalena ca iubita si sotie a Lui devin tot mai clare si mai credibile.

Desigur, biserica si evlaviosii credinciosi habotnici nu pot accepta ideia de un Isus activ sexual si cu atat mai mult sot al Mariei Magdalena, tata al une-i descendente. Si uite paradoxul… imagineaza ca un crestin sustine azi ca femeia este spurcata si nevrednica de serviciul divin sau de a intra in altar.

Am sa va intreb, despre care mai precis femeie? De mama acestu-ia ce afirma, de sora sau de sotie? Daca as afirma ca femeia este spurcata, EU produsul ei nu am cum sa fiu altceva decat spurcat. Au nu tot ce se naste din pisica soareci manaca?

Orice mistic are o explicatie exoterica in momentul in care avem cunoasterea si atunci, e simplu… ca sa faci din DOI , UNU este necesar sa aduni sa reunesti nu sa divizi si sa manipulezi!

Cum ai putea face aceasta daca iti lipseste tocmai elementul cheie? In cazul nostru FEMEIA?

Cultul Mariei Magdalena a functionat ca un subcurent bine mascat al crestinismului inca de la data la care Isus a fost crucificat si parasit si tradat de acei ce mai tarziu au devenit Apostoli.

Misoginismul crestin a lanast legi noi rastalmacind sensul ,expresia si ideia pe care tocmai Mantuitorul lor s-a straduit sa-i invete. Acest fapt a impins omenirea la acte incerdibile de violenta , ura si perversitate.

Cum poti ucide in numele Dragostei?

Sub diverse curente Maria Magdalena a fost intruchiparea zeitei Isis, a Madonei Negre mult adolata in zona iberica si in Franta , a trandafirului roz , a muzicii trubaduriilor si a cruciatiilor servitori ai Divinului si a Crucii cu brate egale…netortionare.

In mai tot decursul istoriei Magdalena a fost intruchiparea femeii moderne, contemporane , femeia culta, libera, puternica si egala masculinului prin caracterul ei unic ce nu ar fi fost posibil de atribuit celeilalte femei cu acelas nume : Maria (Fecioara). Acest fapt rezultat din caracter a deranjat clerul pentru ca observa, eliberarea de preconcepte inseamna putere ,ori cine ar fi avut si are nevoie de oameni ce nu ii poate controla si abuza?

Cine ar fi avut nevoie ca omul de rand sa fie initiat afland astfel ca el si opusul lui de care este atras constituie o putere imbatabila si care , socant, dezvaluie si imprastie aburul minciunii si manipularii la care oamenii prin somnul mintii au fost supusi doua milenii.

Acum ve-ti intelege, nu exista mantuire din afara daca aceasta nu trece prin interior, precum nu exista viata doar cu o singura polaritate, nu exista dragoste solitara si nu poti iubi ceva din suflet ce nu ai vazut, simtit. Automantuirea presupune intelegerea tuturor celor care exista , moment in care faci PACE cu tine. Cum ai putea sa percepi daca refuzi, cum ai putea sa simti bucuria si placerea reunind acestea doua in fericire ? Platonic? Misogin?

Prin atractie se naste dragostea, prin ea se nasc noi universe si eliberarea, tot prin ea rasare puterea si cand toate acestea sunt puse in armonie si cap la cap, iluminarea nu va intrazia sa apara sau uniunea cu Divinul asa cum prea bine se stie.

Maria Magdalena este intruchiparea Reginei , sota Regelui , amandoi se reunesc in “baia vietii” pentru a da rod dizolvandu-se unul in altul pana cand doi devine unu asa cum initial a fost Adam Kadmon hermafroditul oglinda si reflexul Divin care l-a creat.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Maria Magdalena

  1. vonslimak spune:

    Un expozeu plin de curaj şi iubire. Mulţumesc.

    • Draga Ovidiu, anumite adevaruri nu pot ramane in ascuns doar pentru simplu fapt ca cineva a hotarat de la sine putere sa fie asa.
      Se vorbeste putin despre Maria Magdalena, atat de putin incat aproape ca s-a uitat sensul Bisericii lui Isus. Incerc sa atrag atentia astfel ca istoric lucuriile stau diferit fata de „realitatea” prezentata de biserica si ca manipularea e buna daca e constructiva nu o minciuna sfruntata. Cum spunea cineva mai ieri in FACEBOOK : „Sfanta minciuna”-

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s