Resuscitarea lui HIRIAM


Title:Highest degree:NEGRITO Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

Highest  degree : “Negrito” by danIzvernariu 2013 AotearoA

Collection : TETRAGRAMMARON

“ Noua Maestrii mari , calfe si ziadari

Si Manole ,zece care ii si intrece”

Ai stiut ca aceasta balada are ceva in comun izbitor de asemanator cu Legenda lui Hiriam?

 

In anticele ritualuri , noua Maestrii, ordonati in grupuri de cate trei pleaca in cautarea mormantului si cadavrului lui Hiriam.

Reamintim ca acesta a fost victima unui asalt a trei calfe ce au decis sa-l ucida pe Marele Maestru in speranta obtinerii de venituri grase identificandu-se prin parole secrete  ca maestrii de rang inalt.

Hiram a fost ucis si inmormantat in apropierea Arcului Oriental ; mormantul lui fiind insemnat de cei trei cu o ramura de Accacia ( Salcam) .

Totalul personajelor incluzand pe Hiriam este 10. Zece este un numar important, iata in Tarot este casa Roata Destinului si vom vedea dece.

.`.

In ritualul francez , EXPERTUL face trei calatorii insotit de fiecare data de unul din Maestrii ; prin urmare , doar sapte Maestrii participa realmente in cautari.

(Sapte desemneaza spatiul ca perfect si just, componenta perfecta si justa.)

Aceasta divergenta probeaza faptul ca numerele 7 si 9 apartin gradului de Maestru. Sapte este varsta Maestrului si noua este numarul bateriei (aclamative) 000-000-000. Ritul Francez si cel Scotian obisnuiesc sa loveasca ritualic de noua ori cu ciocanul adjudecand de trei ori a cate trei cautarea, calatoria cautarii, etc in alte cazuri.

Intre cei noua Maestrii , doar TREI opereaza practic la resuscitarea lui Hiriam. Asadar se concluzioneaza ca trei companieri  au fost asasinii iar de facto acestia reprezinta: Ignoranta, Fanatismul si Invidia. Acestia trei , din aceasta cauza suferind de complexul ce nu le-a permis perfectionarea si evolutia ca individ si prin urmare nu au putut fi avansati prin calificare in antonimul : Cunoastere, Toleranta, Bunatate fapt ce iata a dus la discordie, violenta si asasinat.

Acest fapt este exotericul legendei cu explicatie la calitatiile ce trebuie sa le indeplineasca un Maestru, calitati bazice, sau de a renunta (ca om vechi) dupa initiere la aceste vicii ce il tin in loc si nu ii permit perfectionarea si transformarea. In alchimie a se citi transformare= transmutatia sinelui.

Despre cifra 9 ca desen reprezentativ putem spune ca este un simbol ce desemneaza germinatia de “jos” prin urmare reprezinta materialul; in vreme ce cifra 6 reprezinta contrariul , germinatia de “sus” cu referire desigur la imaterial. Cele doua numere asociate ca cifra sa spunem : 69 reprezinta asa cum bine stim : antagonismul si dualismul , opozitiile , Yng/Yang etc.

La specia umana numarul 9 reprezinta luna numarul necesare pentru cresterea fatului (fetus) care este complect format si gata sa se nasca la sapte luni.

Numarul 9 si numarul 3 exprima Puterea. Numerele 7 si 9 sunt factorii cifrei 63 cifra ce exprima media de varsta a unui om.

HIRIAM RESUSCITAT este in fapt Maestrul “individualizat” sau “ omul adevarat” . Franc-Masoneria  este o comuniune de valori , de oameni ce au in comun acea , sa spunem, “liturghie” in care au loc initieri si invatatura insa prin care paradoxal nu creaza “inregimentati” ci tocmai personalizeaza fiecare individ in parte in conformitate cu propiul Eu asa cum propria constiinta ii dicteaza relationat cu ce a invatat, s-a instruit. Aceasta este deosebirea intre Biserica si institutia masonica. Prima te invata , a doua iti arata si te inveti singur din propriile concluzii.

Masonul este indemnat sa se autoeduce si sa se puna in armonie cu tot ce poate fi numit Unives fie el exterior masonului sau interior ( atentie: daca sincer doreste!) si sa devina util semenilor lui si Marii Opere , aici nimic nu este explicativ ci doar sugestiv, decizia si concluzia apartinand fiecaru-i in parte . Asa explicam ideia de “Ordo ab chaos” sau “Unitate in diversitate”.

Masoneria considera ca socialul, societatea nu se poate baza pe gloata, asadar este necesar sa ai indivizi cu personalitate si prestanta care sa compuna socialul. Spuneam ades prin alte bloguri ca (expl.) : “ Familia se bazeaza pe indivizii ce o compun si nu pe cuplul in sine”. Ai indivizi adevarati , ai cuplu adevarat.

Resuscitarea presupune trezirea constiintei individuale si mai apoi a celei de grup, daca aceasta se incheaga. Prin urmare LIBERTATEA GANDIRII este un dar si o obligativitate in masonerie, altfel nu ve-i putea “trece” , accede …perfectiona. In unele ritulauri sunt cunoscute cele trei litere ce desemneaza” LIBERTATE DE TRECERE” (Nota: masonii Romani ma vor scuza daca ideia exprimata de mine aici suna altfel in Limba Romana; reamintesc ca initierea mea a fost in strainatate) ; initialele in acest caz sunt “ L.`.D.`.T.`.” .

Aceste trei initiale in politica sunt interpretate in latina ca : “Lilia Pedibus Destrue”  acestea au alte trei initiale ce au sensul: Libertate, Recunostinta, Putere.

Libertatea masonului (submis/obedient) contine notiunea de recunoastinta ce ii da puterea sau forta capacitatii de a fi lider, adevarat lider .

Aceasta individualizare este un fapt propriu masoneriei . In fiecare obedienta aceasta se prezinta in forme particulare insa toate sub acelas aspect. Fiecare Loja are un spirit special sau “ al casei” insa fiecare mason conserva in sinea lui aceste virtuti despre care va vorbeam mai sus.

Loja pentru masoni este o Scoala de valori, o scoala a artelor libere unde expresia , gandirea si autoeducarea sunt discipline libere, obligatorii si fundamentale.

Sa reamintim:

Calfa (aprendiz) este o Piatra bruta ce o buna parte din viata o petrece in atelier (templu) ascultand si vizoalizand ce se petrece in jurul ei cautand sa isi explice singura ce si cum despre… . Mai tarziu dupa ce calfa dovedeste vointa de-a incepe propriul lucru este avansata in lucrare la gradul de companier sau Piatra cubica stagiu in care se incepe si slefuirea lenta si cu mare atentie.

In final Maestru Mason sau Piatra perfecta dupa o lunga perioada de slefuire este pusa in valoare prin unicitatea si perfectitudinea ei … bine taiata, dimensionata, slefuita, satbila si vertcala echilibrata. Iata cateva din caltatiile metaforic spus a omului-uman nascut din moartea individului ce a fost resuscitat pentru o noua viata si perfectionare.

 

Dan.`.Izvernariu.`.

Fiveblueapples Wp. Overseas 2013

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Resuscitarea lui HIRIAM

  1. vonslimak spune:

    Planşă justă şi perfectă !

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s