POTIRUL CU BAUTURA AMARA


Title: ABHSINTH Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”

Secret gardens III /2011 (v.2)  by: danIzvernariu 2012

In toate ritualuriile esoterice fie ele crestine sau nu , ingurgitarea fluidului constituie unul din punctele cheie al une-i initieri.
Asa vom vedea ca in religia crestina exista o anume scena mistica alchimica in care apa se transforama in vin ca simbol al Sangelui; in alte ritualuri antice ingurgitarea Sangelui constituia un mod de “impartasire cu viata” si sacru. Iata in ritualuriile moderne (spunand modern, spun de cateva secole in urma) , fluidul ingurgitat ritualic este asociat cu magia neagra sau “vampirismul”.
Nu vom insista in descrieri pentru ca in toate cazuriile acest act ritualic are acelas inteles indiferent de sensul in care este considerat (alb sau negru) si anume : INVOCAREA.
Din electricitate (fizica) stiim ca lichidele au prorpietati de conductori ai electricitatii si prin urmare din aceasta perspectiva justificarea ideii de “a primi” din Univers in mod magic acel “dar” (energia) vine si intareste ideia ca fluidele sunt un mediu excelent ce indeplineste conditia introducerii din universul exterior in cel interior magia.
In conexiune cu aceasta , vom vedea in alte bloguri, se bazeaza mai toate exercitiile sexuale tantrice in care schimbul de fluide constituie “Calea” spre lucrarea propusa in ritual.
“IMPARTASANIA MASONICA”
Spuneam ca masoneria nu este o religie insa in anumite ritualuri contine scene ritualice religioase sau actul in sine produs in scena dramei ritualice seamna foarte mult cu scene ritualice religioase.
Unele rituri masonice adopta ideia de “Cupa amara” altele sunt mai apropiate alchimiei si adopta ideia “Cupei acide”. In ambele cazuri , ritualul ingurgitarii lichidului se petrece la initierea in prim grad.
In primul caz , “Cupa amara” se refera la reteta lichidului ce are efect la ingurgitare:dulce-amar-dulce. In al doilea caz lucruriile stau mult mai dur, acidul cu sens de dizolvant in baza principiului filosofic alchimic: dizolva si coaguleaza , nu este altceva decat acidul acetisalic ce are un puternic efect psihic inca de la prima inghititura. Aici , in al doilea caz, avem de-a face cu ceva anume imprumutat din religia crestina , Cupa cu otet data lui Isus pe cruce; contextul aici nu este cel de batjocora asa cum in Biblie pentru unii pare a fi ci de dizolvant interior am spus mai sus.
In unele ateliere alchimice (pseudo masonice) initierea are loc prin ritualul lihidului verde, cu apa, gheata si foc …prepararea Absintului ca un mod simbolic de-a cuprinde ideia de : verde=viata, lichid=esenta vietii, apa,focul,gheata= ca simboluri ale stariilor de opozitie reunite in UNU.
Pe vremuri pana la finele Sec. XIX , Absinthul se gasea in extras natural si avea proprietati halucinante , conditie excelenta pentru “o calatorie” in lumi paralele. La inceputul Sec. XX aceasta licoare a fost prohibita iar forma in care o cunoastem azi este extras chimic : aroma+ alcohool.
Revenim la ceremonia masonica. Cele trei calitati ale bauturii dupa toata regula sunt:
– INSIPIDA/ doar apa : cu intelesul simbolic, Spiritul profanului nu a fost inca trezit
– AMARA/ apa+ otet: ca avertisment ca ceeace cauta odata inititat este un drum al Cunoasterii amare si/sau neplacute
– DULCE / foarte mult otet : ca inteles al acelui final la care se ajunge , dulcele fruct al Cunoasterii, serenitatea in sine.
Experimental eXoteric, poti gusta dintr-o cupa ce are gura foarte deschisa in trei proportii diferite de ingurgitare otetul.
O prima mica absortie va lasa in gura un efect ce da fiori si chiar spasme, o adoua ceva mai mult ca prima va da senzatia de amar si o ultima cu curaj mult mai mare decat cele doua la un loc va da senzatia de vin cumva dulceag. Atentie insa, a nu se consuma lactate inainte de experiment.
In acest ritual mai exista un detaliu ce face referinta la CUPA in sine. Cupa in acest caz este diferita de POTIR. Daca potirul este de regula confectionat din metal (si/sau metal pretios) , CUPA este cu siguranta din sticla sau cristal. In ambele situatii referirea este cea religioasa imprumutata din Ultima Cina si/sau ideia de Sf. Graal din legendele cruciatiilor.
Se spune ca vasul din care a baut Isus a fost confectionat din smarald , prin urmare era verde ,culoarea vietii vezi mai sus; unele curente occulte spun ca acest vas de smarald a fost confectionat dintro piatra mare de smarald cu proprietati magice ,vas, ce mai tarziu a fost luat de José Arimatéia in Britania unde s-a pierdut in istorie.
Fulcanelli spune depre Graal ca este misterul cel mai elevat al cavaleriei mistice. Chiar si in Egiptul antic este pomenit de un astfel de vas cu proprietati magice , acest vas ar fi apartinut lui Sérapis si este reprezentat ca un obiect ce sta pe capul acestuia pe cand statea pe malul Nilului , acest obiect ,surprinzator se numea : GARDAL. Deci iata conexiunea: GRAAL=GRAL=GARDAL in toate situatiile fiind vorba de recipient si continut lichid in care era conservat FOCUL MATERIAL sau FOCUL CELESTRU a lui Phtah.
Asa cum am mai spus la inceputul plansei Graal vasul magic contine viata sau ideia de “ de unde a inceput intreaga creatie”; prin analogie mai putem crede ca este vorba desigur de organul feminin ce contine sangele ca hrana pentru fetus. Vasul cosmic .
Oricare ar fi, intelesul simbolic al vasului ramane bazic acelasi: matrice, recipient al lichidului magic, uterul, uterul cosmic sau paharul in care se gaseste bautura divina ce confera imortalitatea cunoscut sub si sub alte nume precum:
Amarita sau Soma in India, Haoma in Persia, Ambrosia sau Nectar la Greci, Vinul la grecii crestini (crestini in general), Sakhe la Japonezi si Abshinth asa cum am mai spus in toate atelierele alchimice autentice.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s