Al Treilea Ochi : perceptia


Plansa teosophica valabila si pentru masonerie

 

Title:The Thyrd EYE Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] . “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”Se spune ca “ochiul este senzorul ce da o viziune asupra exteriorului nostru” . Cred ca este gresit sa afirmi aceasta considerand ca ochiul cu adevarat este un senzor ce percepe forma ajutat de lumina (fotoni) insa ceeace este deja perceput nu este format ca imagine de ochiul in sine ci de intelect. Drept dovada imaginea unica la care privesc doua sau mai multe persoane difera in detaliu de la o opinie la alta a celor care privesc; nu ii mai adaug aici pe cei care nu au vazut nimic in acest caz dar deja au o imagine si o opinie despre… .

Desigur , ochiul poate avea defecte dar nu despre acest caz vorbim aici ci tocmai despre un ochi ce pretinde ca este sanatos si apt.

Ochiul poate fi comparat cu obiectivul unui aparat de filmat sau fotografiat, iar memoria creierului cu SIM cardul ce memoreaza la comanda secventa data de obiectiv. Cu cat obiectivul are o lentila mai calitativa cu atat imaginea este mai limpede, mai detailata. Photoshopul in acest caz nu este altceva decat expresia gandirii ( a gandirii proprii) ,unealta prin care imbunatatim asa cum percepem si cat percepem ca e bine , o imagine. Mai mult, uneori o corectam sau facem colaje dar aceasta este comparabila cu intelectul.

Pe cand eram copil, obisnuiam ca in dupamiezele din vacante dupa pranz sa privesc pe peretii camerei ornati cu mica . Faceam aceasta de plictiseala avand obligatia sa dorm , acea siesta de la pranz a buniciilor mei.

Asa am descoperit pe peretii camerei, forme, imagini, figuri la care zile in sir cat dura vacanta in care eu ma supuneam de plictiseala acestu-i joc secret al observarii. Asa stiam ca in anumite locuri ale camerei exista paduri, in altele animale, ingeri, demoni sau figuri hidioase ale unor oameni. Nimic din ce am vazut nu ma speria insa ma facea de fiecare data mai curios in a descoperi noi imagini formate de micile imperfectiuni , mica si umbrele date de acestea de pe pereti.

Dupa timpi diferiti, in alte vacante, reveneam in camera mea reluand acest joc. Uneori regaseam acele figuri date de imperfectiuni pe pereti dar, ciudat, de cele mai multe ori aveam surpriza sa constat ca acestea au disparut ca prin minune lasand loc alte-i imagini sau pur si simplu nu mai exista nimic.

Acest fapt dovedeste cateva lucruri importante. Impresia este perceptia ochiului formata de intelect si in al doilea rand (unul posibil) “o matura” data ca mod de curatire a peretiilor de impuritati si paianjeni poate altera “o istorie” intreaga.

Intelectul isi modifica viziunea asupra acelui focus (sau punct de vedere) daca intre timp are loc fie instruirea fie o observatie cu o analiza mai atenta. Aceasta din urma este cel mai frecvent factor ce poate altera o impresie ne uitand ca la imaginea concluzie proiectata in capul nostru mai are ca factor contrastant si starea psihica si manipularea (in unele cazuri) de catre terti sau terte lucruri ce se suprapun contribuind la deformarea realitatii. In fact nimeni nu are o perceptie 100% a realitatii , adevarul despre aceasta in 100% mod tine de parerea colectiva si este mediana ei ca extras a tuturor impresiilor insa observa, un fact ce este hotarator, pentru a avea ceva absolut trebuie sa ai opinia tuturor fiintelor capabile sa vada corect si sa decida just. Ori acest lucru este imposibil. Sapte bilioane de locuitori ai planetei nu isi vor da niciodata opinia in acelas timp precum o astfel de analiza pentru o concluzie pe un asa esantion de mare  ar dura poate secole in descifrarea ei. Iata, din acest motiv, unul din ele, imaginea totalitatii existentei noastre nu este si nu va fi cunoscuta prea curand.Precum, tot din acest motiv, opinia si manipularea unora devin subiecte aprige de discutii sau dogme de grup; precum tot din acest motiv, ADEVARUL este confundat cu o variabila desi ADEVARUL ESTE FIX.

Antonio Gaudi, am aflat cu cativa ani buni in urma avea in copilarie acelea-si obisnuinte de a se juca singur , observand. Mai tarziu acesta a dezvoltat acest joc de la micro observarea la macro observare, trecand de la “gandacul” din iarba la perspectiva razelor solare reflectate pe pamant. Gaudi numea acest joc “ antrenarea ochiului” si a avut un crez sanatos cand a spus aceasta, la vremea cand a proiectat si a inceput constructia catedralei Familiei Sacre in Barcelona acesta nu purta ochelari , un fapt rarissim pentru acea epoca in care sanatatea oamenilor era fragila si usor de pierdut. Tot asa se explica si unicitatea subiectului tratat prin forma, spatiu, dimensiune, joc de reflexe si detaliu in care Lumea este prezentata altfel decat in mod normal esti obisnuit sa o stii din viata de zi cu zi. Gaudi a depasit focalizarea intelesului generand un spatiu ca o alta dimensiune la care nu te astepti sa o vezi in aceasta forma. Aceasta dincolo de orice speculatie privind mesajul esoteric pornind de la detaliu si incheiind cu turla a intregii opere.

In alte cuvinte, mai pe scurt spus, aceasta ipoteza a perceptiei prin senzorul “Ochi” pornind de la individ si generalizand la grup este ceeace spunea un Venerabil Mare Maestru cu cativa ani in urma : “toti vorbim in moduri diferite, in limbi diferite, expresii si nuante diferite despre acelea-si lucruri insa orgoliul, impulsul sau limitarea ne face sa devenim diferiti uitand de cele mai multe ori despre ce vorbim…de aceasta ADEVARUL in cauza iese fie greu la iveala fie mai incalcit si mai ermetic in perceptie si intelegere.”.

 

m.:b.: danIzvernariu

Fiveblueapples 2013 Ian. Wellington NZL

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Al Treilea Ochi : perceptia

  1. J spune:

    Poate de asta se poate spune ca nu „necunoscute caile Domnului”, ci ca uneori e ceva in neregula cu ochii nostri :)

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s