Creatia Marelui Arhitect al Universului


Title: Tabula Esmaralda Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] . “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!

 

Portrait by Doris Izvernariu 2013 NZL Wellington

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

“Unu este doi, doi il genereaza pe al trei-lea ce apare ca un al patru-lea….”

Axioma Mariei Prophetissa 300 b.C. .

∞ …   01 1   2   3     5        8            13                     21   …   ∞

In vremurile acelea era Intuneric absolut, si in acest “vid” prin intercursul a doua materii s-a produs “verbul”  sau “scrasnetul” teribil si explozia ce a generat Lumina.

Materie este tot,precum  absolut totul este materie si energie. Si toate matemetic pornesc de la zero prin unu dezvoltandu-se intro alta unica totalitate in unu. Nu exista marime in univers care sa nu fie continuta si care sa nu contina. Aceasta este totalitatea pe care teoretic ,doar, o poti cuprinde.

Toate cate s-au format nascandu-se de aici se contin unele pe altele dar tot ce exista vazut si nevazut este format din tata si mama , doar totalitatea este androgina pentru ca le contine pe toate.

Nimic in univers nu este identic , poate fi cel mult asemantor sau “geaman” insa identic nimic nu e.

Si a fost Intuneric si a fost Lumina si au fost zorii zilei Marii Opere.

Totul de atunci leviteaza gravitand de ceeace este atras. Totul a format Universul nostru ce la randul lui leviteaza in alt Univers …aceasta sucesiune este fara de sfarsit.

Miscarea si forta “magica” a atractiei a generat Aenima (cu ref. al anima si animus) vazuta ca un praf alb cu reflexe aurii date de Soare. Si praful a continut si contine tot ce exista materializat el insusi fiind un purtator al creatiei in materializare.

Si a fost Intuneric, a fost Lumina, a fost zori de Zi si pulberea cosmica ce mai tarziu datorita umiditatii si presiunii si a atractiei  s-a coagulat devenind sfere.

Si a fost atractia si respingerea , si toate s-au acceptat sau rejectat , adunandu-se si rezultand sau departandu-se si formand noi spatii sau nu tot ce este asemanator se aduna in UNU si rezulta din UNU?

Si a fost Intuneric , apoi a fost Lumina precum a fost material si imaterial si toate acestea in UNU in acelas timp , in armonie si ritm.

Acum vom sti, orice exista este energie, orice energie este materie, focul este materie … si la toate acestea adaugam fara a nu uita ca tot ce s-a format este la randul ei energie, memoria este energie prin urmare memoria este materie . Toate cele cate sunt au existat in acelas timp si au fost materializate prin asociere generand principiul cauza / efect.

“GNOZA” alchimica a Facerii are in continut metafora Zeiilor pentru a determina omul simplu , ajutand, ca acesta sa poata percepe in mintea s-a principiul a tuturor celor ce exista si au generat la randul lor ceea ce este vizibil cu ochiul liber.

Religia egipteana te invata in primul rand despre principiul polaritatii ce a generat Universul. Astfel Cerul este masculin iar Pamantul feminin. Paradoxul , cum ca Cerul ar fi Nut vine din cauza faptului ca fiecare din polaritati contine opusul sau de unde ideia de UNU ca fiind androgin. Acest paradox vine tot in ajutorul omului simplu ce nu poate sa perceapa direct ideia de continut in continut.

Tratatele alchimice vorbesc despre faptul ca in deplinul Intuneric ( am scris intentionat cu majuscula Intuneric pentru ca acesta in situatia data este considerat materie) a aparut Focul la comanda verbala a Marelui Arhitect al Universului , “am spus, Fie!”.

Focul a fost al doilea* element ce a generat existenta Luminii (opusa ca materie Intunericului); apoi la scara planetara a aparut Aerul ca suflu purtator si din interactiunea focului cu aerul a rezultat Sulphurum despre care stiim din religii ca ar fi responsabil de trendul si ritmul Facerii.

Al patru-lea element a fost Apa ce a interactionat cu aerul formand Mercur ce exista in tot si in toate deopotriva sau dualul suflet a omului primordial (vezi pigmeul,etiopianul, … Carl G. Jung) iar in ultima instanta a fost “coagulat” Pamantul ce a interactinat cu apa generand Sal (sare) mediu propice vietii stiim din medicina ; acesta este pasiv si le primeste pe toate generand toate, ca o femeie (matrice)ce este folosita de tot si toate precum Marea Prostituata( vezi Marea Preotesa in religia egipteana , “Isis mama a tuturor celor care s-au facut”, Ishtar, Venus,  etc.), BABALON.

Acum va intreb, cand omenirea a DORMIT somnul constiintei? In antichitate sau pana recent in prezent?

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Creatia Marelui Arhitect al Universului

  1. vonslimak spune:

    Conştiinţa presupune trezire ? Trezirea este Realitate ? Realitatea este cognoscibilă sau un algoritm citibil în 0 şi 1 ? Şi nici măcar acestea nu sunt întrebările … sau da ?

  2. J spune:

    Sirul lui Fibonacci, apoi cum totul este facut mai ales din nimic, intaiul cuvant, cum de nu m-am gandit un verb scrasnit (imi place ideea), principiul feminin prostituat pentru ca nu poate apartine, omenirea (a)dormita iar… ceea ce a duce cu gandul la alta tema referitoare la Marele Arhitect. In Matrix, Morpheus (zeul somnului) il trezeste pe Neo (aluzie la salvatorul Noe sau la noul om, nu imi dau seama exact)
    Muzica blogului e cam pe aici, se pot asculta chiar suprapuse:

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s