Sarpele Rosu / Sarpele Verde


Title: Red & Green Snakes,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] . “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!

Red & Green Dragons by: danIzvernariu 2013 Wellington NZL

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu fiveblueapples publications © 1996 l.a.

 

 

Inauntrul atelierului alchimic- plansa cu caracter esoteric

 

Lumea oculta a alchimiei foloseste simbolul ca reper in cautariile si experimentele filosofice in scopul obtinerii extractului cel mai de pret triplu distilat.

Aceste repere sunt personificari ale puterii ce fie ca ofera inspiratia fie ca insufla puterea in “craftul” ritualic al alchimistului. Alchimistul mereu oscileaza intre stiinta si magicul ocult adus de undeva din intunecatul abis al inconstientului. Parte a experimentului este stiinta parte este inexplicabila inspiratie. Asa se pare ca toate au fost descoperite din cele care in prezent servesc evolutiei speciei noastre.

Alchimistul are nevoie de spatiul ascuns, tainic, in care convoaca muza sau faptul ce ajuta la materializarea unui proiect .

Pentru orice alchimist exista sase dimensiuni diferite grupate in doua formatiuni distincte a cate trei. Imaterialul determinat de : Spirit, Suflet si Duh , respectiv materialul reprezentat de Cunoastere, Viata si Putere.

Cunoasterea si Viata sunt doua mult discutate surse ale procedurii “a face”. Multi dintre alchimisti spun ca Viata si Cunoasterea sunt doua elemente atat de apropiate incat sunt usor confundabile sau ca cele doua se contin.

Dupa cum se pare , dilema alegerii a omului primordial de-a cunoaste gustul Fructului Prohibit a constat intre : Pomul Cunoasterii si Pomul Vietii (vezi gnoza). In ambele situatii “Sarpele” a incitat indemnand pentru a alege.

In acest caz avem ca simboluri:

Verdele ce reprezinta VIATA ades reprezentata prin Lilith. Culoare pasiva atribuita apei

Rosul ce reprezinta CUNOASTEREA reprezentata de Sophia. Culoare activa atribuita inceputului incandescentei respectiv a Soarelui.

Sarpele ce reprezinta INTELEPCIUNEA (vezi reprezentarea in toate religiile cu acest sens, mai putin crestinismul)

Ritualic, elementul masculin insotit de doua simboluri feminine opuse dar egale reprezinta Craftul (lucrarea) in care masculinul reuneste prin forta sa cele doua notiuni : Cunoasterea si Viata. Ce reuneste este “ a face” si “ a concluziona” .

In foarte multe filme recente (vezi: Dracula, Avocatul Diavolului, Van Helsing, Eyes Wild Shut , etc.) ideia de entitate masculina insotit de doua entitati feminine (sau vezi Arcana majora VI : INDRAGOSTITUL) pentru cunoascatori este tocmai imbinarea vietii prin experienta respectiv a cunoasterii rupte din viata. Desigur asa cum stiim limbajul alchimic hermetic sugereaza fin despre actul tantric ce in fapt nu este altceva decat acel “unio mentais” prin unirea contrariilor sau a valoriilor opuse si egale ce se atrag si din care se extrage la final asa cum am mai spus esenta sau elixirul triplu distilat.

Daca consultam scrieriile perioadei renascentine privind “unio mentais” cu siguranta vom intalni descrierea chiar explicita a intercursului ades petrecuta in “baia vietii” sau care are legatura cu amestecul sulphurumului cu mercur. In antichitate acest lucru era cunoscut ca uniune prin intercursul lui Hermes cu Afrodita sau la greci prin unirea lebedei (Zeus) cu Leda.

Ideia de “al treilea” este mult mai recenta , acesta apare fie ca un rezultat (efect) a doua entitati fie ca un continut al unei totalitati bazice existentiale ce determina echilibrul perfect in trei puncte distincte.

In templul Antic Egiptean exista o reprezentare celebra a lui Osiris insotit de Isis si ?????????? ce in fapt inseamna acelas lucru , puterea solara adica lumina sustinuta de viata si cunoastere.

Cele doua femei sunt in fapt matricea generatoare fie a inspiratiei fie a vietii precum fructele celor doi Pomi din Eden (spune gnoza). Nu poti avea o iluminare daca nu cunosti esenta vietii si nu ai acces la inspiratie ce in marea dilema ar putea sa iti sugereze un fapt ce chiar daca in principiu sadeste indoieli, prin munca si efort propriu aduce rezolutia mult dorita.

Ar fi o intrebare, dece FEMEIA ca reprezentant al Vietii si al Cunoasterii?

Raspunsul este extrem de lung. Acesta vine de undeva din gnoza (Facerea) in care femeia este asociata cu dimensiunea inconstientului sau a spatiului infinit necunoscut si neexplorat sau ca “portal” (medium) al acestu-ia. Sa nu uitam ca Sarpele si femeia au facut o echipa foarte animata si armonioasa atunci cand a fost vorba despre “ a lua la cunoastiinta”.

Alchimia nu vede in femeie un “rau necesar” precum biserica a denumit-o pe aceasta doua milenii la rand. Dimpotriva , in alchimie femeia este mediul prin care ades inexplicabil avem accesul la sugestii sau chiar Cunoasterea in sine.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Sarpele Rosu / Sarpele Verde

 1. J spune:

  Lilith era in mitologia sumeriana demonul furtunii asociata cu vantul si aducatoare de boala si moarte. Primele informatii dateaza din anii 4000 IC. Se spunea despre ea ca era periculoasa pentru copii si femei. “LYL” in akadiana inseamna noapte iar traducerea literala semnifica “fiinta/demon nocturn feminin” desi inscriptiile cuneiforme in care apare “Lilit” si “Lilitu”se refera la vanturi aducatoare de boli. Textele sumeriene spun ca zeita Inanna a trimis o prostituata frumoasa si seducatoare pentru a face barbatii sa rataceasca. Ulterior este mentionata intr-o serie de texte ebraice inclusiv in Manuscrisele de la Marea Moarta alaturi de demoni si spiritele ingerilor distrugatori avand aceasi misiune. In Biblie este mentionata in Isaia 34:14 si in traducerile romanesti o gasim sub numele de “naluca noptii”. In cultura populara ebraica o regasim in numeroase povesti si variatii. Una dintre ele o descrie ca fiind prima femeie creata de Dumnezeu pentru ca Adam sa nu fie singur (”Fantezii Rabinice: Povestiri narate in literatura ebraica” – Alfabetul lui Ben Sirah). Se spune ca Lilith a fost creata tot din pamant. Dupa creatie Lilith si Adam au inceput sa se certe acesta dorind sa o domine. Lilith a invocat Numele Domnului (numele care nu poate fi rostit) si a fugit. Dumnezeu a trimis trei ingeri dupa ea: Senoy, Sansenoy si Semangelof sa o aduca inapoi. Ingerii i-au spus sa se intoarca altfel va muri. Iar ea raspuns: “Cum sa mor cand Dumnezeu mi-a zis ca am in grija de copiii nou nascuti: de baieti pana la 8 zile (vezi circumcizia la evrei ) si de fete pana in a 20-a zi. Daca voi vedea numele vostru scris pe o amuleta deasupra unui copil il voi cruta.” Cu aceasta au fost de acord dar Dumnezeu a pedepsit-o ca 100 din copiii ei demonici sa piara in fiecare zi.

  In Biblie in Geneza 1:27 se mentioneaza ca Dumnezeu a facut omul dupa propia sa imagine: “Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” deci a facut barbatul si femeia in acelasi timp. Apoi in Geneza 2:18-25 apare o a doua poveste:

  2:18″Domnul Dumnezeu a zis: “Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” ”

  2:21″Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. ”

  2:22″Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. ”

  Aceasta discrepanta legata de disparitia acelei prime femei este explicata de textele ebraice mentionate anterior.

  Cam acestea ar fi cateva din cele mai importante mentionari ale lui Lilith in istorie. Din punct de vedere astronomic in anul 1898 Dr. Georg Waltenmath, in Hamburg a anuntat descoperirea unui nou corp ceresc, o noua luna care orbiteaza in jurul pamantului. In ciuda calculelor corpul ceresc nu a putu fi observat. Cu toate acestea a fost inclusa in tabelul de efemeride si numita “Lilith”. Lilith nu este un corp propriu zis ci un punct in spatiu in jurul caruia orbiteaza Luna (orbita Lunii nefiind circulara ci eliptica). Astrologii francezi foloseau acest punct de aproape 100 de ani. Desi din punct de vedere astronomic Lilith a fost uitata destul de repede datorita inexistentei sale fizice ea si-a ocupa locul in astrologie. Numita Luna Neagra si asociata cu legendele si miturile ebraice, se afla cumva in opozitia Lunii – care reprezinta maternitatea si feminitatea intr-un sens pozitiv si tipologia de sotie potrivita nativului barbat. Astrologii moderni au reinterpretat influenta lui Lilith si ea reprezinta in viziunea lor natura ascunsa, subconstientul, partea din noi pe care o ignoram. Dintr-un motiv necunoscut puterea sa feminina si dorinta de libertate sunt arareori explorate poate din ignoranta cunoasterii mitului original. Frater Rikb a facut o analiza a pozitiei lui Lilith in astrograma unor femei cautand sa regaseasca aceste trasaturi si a obeservat o pozitionare favorabila in cazul acelora cu un caracter puternic si independente. Lilith sta intr-o zodie aproximativ 9 luni ( interesanta asocierea cu numarul lunilor de graviditate) si nu este niciodata retrograda.

  Domiciliul ei se considera a fi in Scorpion unde isi regaseste majoritatea caracteristicilor si unde se poate manifesta pozitiv, poate transforma predispozitia criminalului in chirurgul celebru care salveaza vieti.

  Deci daca ar fi sa analizam din punct de vedere al povestirilor, Luna Neagra reprezinta in cazul femeilor: provocarea (zeita sumeriana a furtunii), senzualitatea si puterea de seductie (prostituata Inannei), dorinta de control (cearta cu Adam), razvratirea si independenta (fuga din Rai) iar in cazul barbatilor: slabiciunea (tentatia), dependenta, provocarea si vulnerabilitatea si toate acestea adanc ascunse in subconstientul nostru (”Luna” care nu se vede) ne afecteaza fara sa le intelegem pe deplin.

  Denumirea veche a arcanei indragostitii este, Optiunea, poate asta explica mai bine…

  Femeia, inafara de inchistrata dogma crestina, este Poarta. De-acolo lacate si centuri de castitate si alte manifestari ale simtului de proprietate asupra Portii. Poarta asta a fost atata de multa vreme pazita si atat de putini au intrat prin ea la modul corect, incat s-a uitat unde duce. Tot ceea ce inchide Poarta a devenit necunoscut, iar necunoscutul provoaca frica.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s