SIMBOLUL INSECTEI IN OCCULTISM


 

Title:Angel with a broken wing Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”  TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology

Portrait / “Angel with a broken wing” by: danIzvernariu 2012 belmount park nzl

©2013 private collections .prohibit to reproduce .©fiveblueapples 1993

 

Antonio Gaudi a fost unul dintre cei mai mari cunoscatori contemporani ai simbologiei occulte. Nu intamplator catedrala Familia Sagrada fascineaza. Nu intamplator, Gaudi, moare intrun stupid accident de tramvai … este foarte probabil ca in marea opera desavarsita in constructia catedralei acesta a deranjat cu ceva pe cineva.

Acesta insa este un subiect absolut vast ce depaseste dimensiunea unui blog pur informativ. Totusi butaforia si natura reprezentata in aceasta extraordinara constructie mi-a atras atentia pentru detaliul ce il contine , detaliu ce contextual poate modifica sensuri si intelesuri la modul radical.

“Eh, si pe carte apare o musca…” o fi la “intamplare”?

 

Insectele isi au si ele locul lor nu mai prejos dar foarte rar in reprezentarea simbolului esoteric utilizat cu precadere in alchimie sau in operele art a mariilor artisti.

Insectele sunt o parte componenta a naturii, acestea au caracteristici si elationat cu aceasta , insectele au devenit metafore sau simboluri cheie ca un accent sau o virgula in exprimare.

Ades acestea nu sunt luate in seama… cat de periculos!

Fluturele dupa cum se pare este cea mai reprezentata insecta dintre toate si apare ca “ornament” in foarte multe lucrari renascentine .

Fluturele este simbolul transmutatiei sau a ciclului de transformari. De la vierme la cocon si la final insecta ce va depune oua, oua ce vor da viata larvelor…samd… fluturele este metamorfoza starii de imperfect spre perfect cum am putea spune mai simplu , de la taratoare la gratiosul si coloratul spirit al gradiniilor insorite cu flori parfumate.Precum insasi DECADENTA , de la fluture la vierme (vezi ideia Inger decazut).

Libelula apare ca intruchipare a lui Lilith pentru ca in afara faptului ca emana efecte verzi metalizate in stralucirea soarelui, aceasta este strans legata de oglinda apei, de lac . Apa in esoterism apartine Lunei iar in acest caz vorbim tocmai de locul in care , gnoza spune, ca Lilith ar fi fugit dupa ce a fost alungata de Eva sotia lui Adam Kadmon. Libelula in reprezentarea planselor alchimice insemna : fecunditate.

Albina (Stupul) reprezinta masoneria pentru ca organizarea stupului si modul de operare este similar lojei; stupul este piramidal stratificat social si ideia de Matca relationata cu Venerabil Mare Maestru sustinuta de lucratoarele albine  ne duce cu gandul la sustinere si obedienta. Astfel vom observa ca foarte multe cladiri Sec. XIX (incepand) poarta in stucatura frontonului stupul sau chiar albina ca semn distinctiv a arhitectului sau maestrului zidar ce a vrut sa spuna : “ construit de un mason”.

Lacusta desi pare incredibil, in esoterism, este simbolul ce desemneaza sexualitatea respectiv starea de vibratie clitoridiana. Frecvent acest simbol al lacustei mai  apare si sub forma greierului iar Dali nu a ezitat sa o picteze explicit divulgand public key-codul simbolului acestei insecte in lucrarea : “Marea Masturbare “ (vezi imaginea de mai jos).

Despre Scarabeul nu mai este cazul sa amintim semnificatia lui complexa deja arhi cunoscuta din istoria Egiptului Antic insa vom aminti despre MUSCA ce accepti sau nu, este simbolul unic si prevestitor al prezentei maleficului.

Musca este considerata ca simbol a Diavolului. Recent chiar regizorii de filme au recurs la a sesiza publicul privind maleficul prin aparitia discreta a aceste-i insecte in diverse scene ca un aviz a ceeace avea sa urmeze . In Dracula, musca anunta venirea Contelui in ospiciu, in Exorcistul musca accentueaza momentele cheie ale diabolicelor scene in care crima si tortura sunt diabolic prezentate.

Am atras atentia cu cateva exemple de simboluri esoterice date de prezenta insectelor pentru a face inteles un lucru, orice reprezentare care are un mic astfel de amanunt in compozitie poate modifica o intreaga teorie a sensului subiectului prezentat. Cumva spus, o musca in peisaj este ceeace poate fi o virgula in fraza. Foarte multi neglijeaza acest aspect la traducerea mesajului incriptat in imagini si prin urmare rezultatul obtinut nu numai ca este fals dar poate fi chiar contrar ca sens.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s