ETERNUL FEMININ


Art photo: Da Izvernariu Auckland NZL

by: Dan Izvzernariu Auckland NZL 2013
Title: ☥The Ethernal bride
Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu
Theosophy,alchemy and masonery theme
This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under 
copy right protect.
All rights reserved by Fiveblueapples Publications.
 Prohibit to reproduce.
© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

By request…

Una din cele mai discutate subiecte ale esoterismului consta in arhietipul FEMININ  despre care stiintific Dr.Carl Gustav Jung in analizele “Opere complete” vol 12 (Editura Humanitas) afirma ca ar fi simbolul Inconstientului. Jung a pus egal intre arhietipul feminin  si “inspiratia divina” respectiv a subliniat ca femeia este portalul inspirational involuntar.

Astfel gasim dupa caderea matriarhatului multe izvoare ce si azi mai circula ca o apa subterana a  cerebrarii femeii. Iata, avem Ziua Mamei , Martisorul, celabra data de 21 Decembrie s.a.m.d .

Chiar si in crestinism acest curent (in ciuda ostilitatii si a aversiunii institutiei fata de femeie) avem , in catolicism : cultul fecioarei ( cunoscatorii stiu, Fecioara Neagra) sau misteriosul cult al Mariei. Am spus misterios pentru ca realmente exista o confuzie totala atunci cand vorbim despre cine mai precis este cerebrat , Maria Feciara sau Maria Magdalena.

In ortodocsie , cunoastem acest cult sub numele de : Maica Domnului ; ca o ciudatenie spusa in cheie hermetica “Adormirea Maicii Domnului” ar mai putea fi inteleasa ca aspect stiintific si ca “ adormirea intelectului” . Iata Ev Mediul a fost cea mai cumplita si obscura perioada a istorii omenirii.

Fie ca spunem: Inanna, fie ca spunem Isis, Babalon, Magdalena sau Isthar …vorbim despre acelas lucru: intunecatul spatiu al inconstientului inca necunoscut de stiinta

Dan Izvernariu

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s