TRANSMUTATIA SINELUI : Calea Mainii Stangi


ALCHIMIA, MASONERIA, TEOSOPHIA

In vreme ce Biserica iti spune CE si CUM in formarea ta ca entitate ,oferind cheia catre mantuire egal ca aceasta se va petrece sau nu prin solutii dogmatice, atelierul artelor libere te primeste sceptic si distant iar surpriza de proportii ce o ai inca de la inceputul initierii tale consta in faptul ca nimeni dar absolut nimeni nu iti arata nimic legat de solutia mantuirii tale ci doar iti sugereaza aratand discret directia.

Daca studiile tale in aceste ateliere sunt bazate pe munca asidua in cautare si analiza este probabil ca sa iti poti depasii limitele si sa accezi la Mantuire prin remodelarea sinelui atat cat poti si cum simti ca ar fi mai bine si mai perfect.

Daca ar fi sa imi aleg un elev al acestor studii  acesta ar fi cu siguranta o persoana insetata de cunostere, o persoana ce mereu ridica probleme, pune intrebari si incearca sa isi raspunda sincer dupa o analiza profunda la dilemele ce le are.

Alchimia, masoneria si teosophia (nu intamplator in aceasta ordine, vom vedea dece) au la baza aceia-si radacina : Cunoasterea imprumutata din antichitate atat cat a mai ramas dupa ce viciile vremurilor apuse au distrus intentionat bibleoteci si documente ce au atestat adevaruri istorice fara dubiu asupra faptelor petrecute dincolo de orice speculatie sau masinarie politica sau religioasa.

Identic cu aceasta situatie este si cursul religios al transformarii ce are “ aceia-si radacina” (Enstein cu privire la religii) dar care a manipulat omul in scopuriile proprii facand dupa milenii din acesta un sclav dezorientat, inspaimantat si fara personalitate terorizate de “acel om batran ce sta in ceruri si priveste neancetat zi si noapte asupra noastra si care are legi si pedepse ce te duc catre Infernul fara sfarsit al chinuriilor. Dar toate acestea sunt asa pentru ca TE IUBESTE” (ZEITGEIST Moviment).

Omul religios dogmatic pur si simplu CREDE, crede si se alimenteaza cu idei pe care le primeste cu lingurita de la “pastorul lui” indiferent de substratul care poate avea si care de regula este cu bataie lunga si ades fara scrupule. Omul religios crede si se supune pur si simplu, pentru el nu exista istorie, nu exista proba stiintifica, nu exista nimic altceva decat speranta ca prin inspiratie sa primeasca de a moaca si din cer acea Mantuire de care, observati, pana la urma chiar el se indoieste avand frica ca nu cumva aceasta Mantuire sa fie de la Diavol ca momela.

Astfel omul religios nu isi poate depasi conditia de individ ce exista insa care nu are o constiinta deschisa spunand “ tot ce a fost a fost pentru ca eu am consimtit sa fie asa” ci spune “faca-se Voia Domnului , chiar daca el ar fi putu face ceva in acest sens, insinuand esecul sau faptul negativ petrecut ca fiind Voia Lui cel care te iubeste dar tu esti incapabil sa percepi acest lucru” . Ce oroare!

Pentru a fi un om liber asa cum Natura te-a adus in aceasta dimensiune, trebuie fie sa fii un caracter tare sau fie sa vrei sa te eliberezi trezind constiinta si luand masuri ca entitate supra destinului  in care mereu ai de ales, de ales in baza judecatii profunde. Sau, nu Dumnezeu ti-a dat Constiinta? La ce o ai daca nu o intrebuintezi?

Urmarea Caii Mainii Stangi ar trebui sa inceapa devreme prin studiul aprofundat al simbolului si al metaforei. Pe la varsta de 20 ani ar fi ideal sa inceapa observatia asupra naturii in conexiune cu povestea ascultata la varste fragede pentru a percepe LIBERTATEA, TRANSFORMAREA si frumusetea vietii. Un surplus de cultivare este intotdeauna o mantuire a Eu-lui in forma primara.

ORDO AB CHAOS

Ordinea in idei este un fact cat se poate de dificil, mai ales daca nu pre ai ce sa ordonezi in constiinta. Lipsa culturii, lipsa educatiei corecte si experienta cu acestea te pun in situatia acelui “gol” in care apare cu usurinta viciul si chiar pierderea definitiva a unui suflet liber .

Viata este un haos, Universul este un haos insa toate converg catre acelas lucru. Unii trec prin viata ca si cum nici nu au fost, altii fac cariera insa nu ajung la nimic satisfacator, altii le au pe toate mai putin cultura si rafinament. Daca lipseste ceva aici ce nu face obiectul final numit FERICIREA atunci va intreb ce anume lipseste?

Atelierul Alchimic (A.A.)-Tot ce este sus este si jos

“Piatra Lapis este rejectata de prosti, dispretuita de servitori, urata de cei parsivi si o gasesti pe marginea drumului ades in mizerie. Valoarea ei este inestimabila cu atat mai mult cu cat paradoxal toti o detinem”  Despre Lapis Conferinta 2005 Lisboa , Dan Izvernariu

Se recomanda persoanelor ce au cunoscut religia dar care au un spirit liber si un suflet insetat de Cunoastere.

Nu poti incepe sa studiezi la maturitate, dupa 30 ani pentru ca drumul este lung, sinuos iar varsta nu iti permite ca la final sa practici ceeace sti si este inutil tot ce ai studiat daca nu ai aplicat.

In general in atelierele alchimice vom intalnii persoane cu inclinatie catre : medicina, chimie, fizica , astronomie, arte, dar si cu un gust al combinarii spiritualului cu stiinta. In general in atelierele alchimice nu vom intalnii atei, ateismul in alchimie poate fi doar in masura in care initiatul rejecteaza dogma in baza studiilor si observatiilor ce le are legate de Viata si Univers.

Alchimistul traieste in incapatanare si munca asidua incercand sa isi explice cum ar putea face AUR din metale inferioare pentru ca mai tarziu in timp sa inteleaga ca acest lucru este un proces ce , surpriza, a transformat imens interiorul sau. Alchimistul traieste povestea, propria lui poveste (Legenda Personala) ; ades acesta este un solitar student .

Alchimia este primul pas in procesul de perfectionare si trezire a constiintei. Acest proces avanseaza de la mit prin mit (ritual) pana ce apare luminarea iar lumina vine din interior fara indoiala!

In ziua in care Eu-l a decis ca exista , iluminarea a aparut si incepe un alt nou proces pentru ca Eu-l de acesta data a devenit valoare iar valoriilor le este deschisa o noua cale , calea justului a perfectionarii si a regalitatii.

Atelierul Masonic : Libertate, Egalitate, Fraternitate

“Spiritualul nu tine de foame, materialul nu aduce fericirea dar mediana intre cele doua este sa stii sa stai in echlibru sa dai si sa accepti.”  Plansa Atrium Dan izvernariu 2010 Lisboa

Interesant este cum , masoneria, a gasit un mit ce serveste ca orientare valabila in tot si in toate ca mod de parcurgere a drumului perfectionarii.

Simbologia masonica, acopera tot si cuprinde tot, este ca un cod binar UNIVERSAL VALABIL ce odata invatat, perceput si inteles aplicatia lui se releva in toate aspectele vietii.

Daca perioada de pregatire a alchimiei a dus la sapaturi adanci in constiinta in cautarea Filonului si a rezultat gasirea Pietrei , in masonerie aceasta piatra este prelucrata , ajustata si pusa in valoare in Marea Opera.

Tot ce nu ai putut explica in alchimie, inspirat in studiul concentrat masonic ve-i avea ca revelatie.

Misticul in masonerie este doar un cod-key ce odata “spart” iti da o alta imagine a lumii; este ca si un web site ce interfata are undesign complicat si plin de functiuni iar backgroundul este un limbaj (<HTML 5> , sa spunem) , limbaj cu care operezi si modifici din spatele siteului :functiuni, forme, texte, sensuri, functiuni , etc.

Siteul in acest caz reprezinta ideia de “Imagine a vietii”; va intreb, acum intelegeti ce v-am spus anterior referitor la : “viata este o iluzie”. Viata este o iluzie , fie una observata cu propriul ochi, fie inoculata de vreo institutie (spun punctual: Biserica, Scoala sau chiar familia) in care tu joci un rol impus si regula cuiva in beneficiul cuiva.

Spatele (backgroundul) siteului este ceeace in Teatru se numeste CULISE, sau locul de unde iluzia prezentata in spectacol este gestionata pentru ca spectatorii sa vada ceeace vor sa vada dar care sunt canalizati catre un punct… catre constructivism, frumos, liber si cu etica si morala.

Arta regala cu adevarat incepe dupa perfectioanarea Pietrei (Lapis) brute ; arta regala este o scoala de valori, pe principiile ei s-a bazat educatia stalucitilor faraoni ce au ridicat Egiptul prin Cunoastere.

Aici inveti sa concluzionezi corect in prezent asupra factului istoric si sa planuesti stralucit si just pentru viitor. Aici inveti legi fizice ce ne vorbesc despre : cauza/efect, atractie/respingere, echilibru stabil si cel instabil…, despre gramatica si oratorie in care ganduriile sunt tranzmise prin inflexiuni astfel incat sa fii inteles , sa te faci inteles cat mai aproape de ceeace imaginezi, despre matematica, geometrie atat de necesare pentru a intelege forma si proportia la scara ta umana si cea universala.

Se spune ca in masonerie sunt 33º (sau etape de trecut) , eu va spun ca sunt mult mai multe. Gradul 3 deschide studiul iar cel 33 este ca si cum ai definitiva Academia…dar ce este Academia fara examenul parctic al doctoratului? Doctoratul incepe dupa 33º …iar gradele nu au sfarsit.

Sa concluzionam:

Alchimia te ajuta la a determina propria existenta, la a sti ca existi si ca tot ce se petrece in jurul tau si in interiorul tau nu este la intamplare.

Masoneria este scoala de valori in care odata dislocat din mina tenebrelor alchimice unde tocmai ai gasit propria Piatra Lapis , incepi prelucrarea ei dand sens si utilitate muncii si a rezultatului ei, Marea Opera in care intreaga specie umana este inclusa.

TEOSOPHIA : Aici nu exista RELIGIE mai presus decat ADEVARUL!

Tot ce urmeaza despre teosophie este doar opinie personala, din experienta personala.

“De fiecare data atunci cand adormim si visam ne antrenam invatand sa murim”

Daca in alchimie incepe procesul transformarii si inmasonerie cel al perfectionarii , atunci deducem ca prima materie te invata trezindu-te, a doua te pregateste pentru viata dar a treia (Teosophia) este ultima etapa si cea care te pregateste pentru ziua apusului tau.

Teosophia poate fi inteleasa in profunditatea ei doar daca ai trecut cu brio primele doua etape ; cum ai putea intelege tot ce ai trait si dece daca nu cunosti si nu ai trecut prin tine totalitatea lucruriilor traite in baza experientei si a concluziei?

Teosophia este o stiinta ce imbina explicatia esoterica cu cea exoterica, este asemeni alchimiei insa se bazeaza mai putin pe religiozitate si pune accent mai mult pe explicatie. Se aseamnana si cu masoneria insa pe acest drum lasi in urma absolut toate cele pamantesti preocupat fiind ca in noua dimensiune ce ai sa o urmezi , sufletul sa urmeze spiritul pentru a nu repeta in eternitate trauma traita in aceasta dimensiune.

Se spune ca viata dupa moarte este imaginea (sau lumea) in care ai trait in sinea ta o viata intreaga in aceasta dimensiune. Daca ai avut o viata bogata interioara, linistita, impacata mereu traind vise frumoase si ampl,  acestea se arhiveaza in memorie  … energie este totul , memoria este energie si totul este interconectat , tot ce faci, ce spui, ce gandesti si ganduriile raman.

Suntem doar fiinte ce alimenteaza si sunt alimentate de energie. Fiecare din noi este o entitate, un fisier salvat in memoria universala . Observa un fapt, ce esti tu daca orb fiind din nastere nu sti cum arata lumea ? Existi sau nu? Si daca existi in acel intuneric atunci ce se va intampla dupa ce vei parasii carcasa (corpul) dupa moarte? Raspunsul pare a fi simplu insa complicat de inteles pentru ca nu il poti trece usor prin tine.

Dupa aceasta viata (dimensiune) nimic, dar absolut nimic nu mai este la fel si mai precis nu mai este NIMIC. Dar, ca initiat stii ca notiunea de NIMIC nu insemana un gol sau un spatiu fara noima (vezi explicatia materiei si antimateriei) si atunci tu ca energie (memorie) unde te aflii? Nu tocmai in propria ta imaginatie asa cum ai construit si memorat in decursul vietii?! In alte cuvinte aceasta trecere se face in lumea IMMAGINARIUM-ului despre care va vorbim in acest blog sub diverse forme.

Moartea este un vis, visul este cel care tu il construiesti , mai frumos sau mai urat , mai dur sau mai dulce in care indiferent de crez, religie, nationalitate, sex, culoare a pielii, etnie, batran sau tanar , toti vom ajunge in acelas loc si vom continua sa visam asa cum facem atunci cand dormim.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s