Magia stelelor: penta,sexta,septa,octa,nonagrama (exo- esoteric)


Plansa 26 Anul 1 Gr 3º


STELE MAGICE

Separatio,Nigredo,…Coagulatio

“Aceasta este creatia lumii intregi, acea durere a diviziunii si bucurie a dissolutiei “

Adevarul despre stele magice..penta,sexta,septa,octa,nonagrama…magic si psihologic

Inca din timpuri medievale , alchimistul a stiut intuind, ca reteta alchimica si practica ei are legatura cu psihicul ,cu propriul spirit.

In perpetua si obsedanta cautare acesta a trasat CERCUL considerand prin aceasta reprezentarea totalitatii Universului propriu  interior si exterior incercand sa faca conexiuni imginare (proiectii) asupra celor existente in exterior si in interior. Aceasta a fost calea intelegerii transformariilor materiale ce au urmat.

A fost necesar trasarea, pentru analiza si a memora  datele  propriei existente,  unui desen reprezentativ al imaterialului ,pentru a putea deduce conexiuniile ce se releva in el, pentru a putea intelege cum functioneaza si ce aplicatie au.

STEAUA a fost mereu un INDICIU al drumului cautariilor , un reper, un far. In cazul Biblic ,STEAUA a fost cea care a dus la cunoasterea viitorului PROFET. Tot ea a luminat calea..atentie : MAGILOR si nu a preotilor .

Cei Trei magi ce au pornit in cautarea celui de-al Patru-lea. Acesta a fost Isus iar in conformitate cu legenda si legea naturii magice , este nevoie ca PATRU CAVALERI sa se intalneasca pentru a se desavarsi un eveniment dramatic (important istoric). Iata, acest fapt s-a produs si dupa 2000 de ani omenirea cerceteaza fara a intelege mare lucru cum a fost posibil ca atata filosofie si profunditate sa se concentreze in cuvintele unui OM? Ce fel de insiratie a avut Acesta si de unde au venit acele idei absolut profunde?!

Pornind de la cea mai simpla stea in PATRU colturi  ce ades este cunoscuta ca Demiurg sau Steaua Sudului ce rasare in zori , Steaua Materiei; trecand prin filosofia PENTAGRAMEI (vezi Link blog anterior)  voi incerca sa va vb. despre hexa, septa, octa, grama foarte pe scurt pentru a forma o imagine , “despre ce anume este vorba”.

HEXAGRAMA

Steaua lui ISRAEL este una din cele mai importante stele ale cunoasterii esoterice pentru ca ea oglindeste in linii mari ,concentrate ,unirea a doua principii contrarii oricare ar fi ele.Hexagrama are puterea de.-a inspira asupra intercalarii valoriilor, negativ/pozitiv si de-a face inteles sensul: sus/jos, feminin/masculin, ….toate acestea sunt magic transmise pentru fiecare asa cum propriul nivel de pregatire este dat de natura; restul este o munca intensa ce dureaza o viata.

SEPTAGRAMA

sau Steaua celor Sapte puncte reprezinta Planeta, cele sapte continente incluzand regiuniile disparute : Atlantida.

Septagrama este simbolul ALCHIMIEI ce are esoteric ascuns o anumita cunoastere mistica a materiei; asociata ades cu formula Demonului legata de latura de jos a spiritului .In fapt aici este vorba de 7(+1) adica despre ceeace este in noi si se gaseste in VID , acel spatiu al Aeonilor.

NONAGRAMA

Foarte cunoscuta in lumea esoterica sub numele de ENEAGRAMA ; in noua puncte aceasta stea in totalitatea ei este simbolul SOARELUI si al LUNII (Osiris/Isis)

Numarul NOUA in esoterism este un numar foarte mult disputat si analizat pentru ca acesta contine adevarul despre profunditatea spiritului si a Universului fie el la scara minora , vezi : Fibbonacci fie oglindit astfel la scara macro..Calea Lactee.

Simbolul sacru ce il reprezinta aceasta este vast descris de  Gurdjieff membru al unei comunitati occulte din Asia Centrala (Sarmoung); acesta ne spune ca Nonagrama ascunde si concentreaza legile cosmice ale valoriilor 3 si 7 sau Legile Creatiei si al functionarii Lumii.

Aceasta face inteles dinamica procesului cosmin in vietiile nostre, asa cum se reflecta; stadiile pe care le trecem, partiile de cadere enegetica si pasajele unde putem aplica “socuri” pentru a modifica procesul urmator. Aici fac referire la interventia in destin.

Necunoasterea acestor intervaluri naturale face ca marea majoritate dintre noi sa renunte la propriile obiective, vezi plafonarea, sau sa intelegem deformat si aversiv anumite fapte ce le trecem in viata fara a intelege sensul lor.

NONAGRAMA este steaua PERFECTIUNII, perfectionarii, este simbolul magic al celor : 9 zei, 9 maestrii a unui Templu just si perfect, 9 planete, 9 dimensiuni ale Cosmosului. In lumea esoterica o mai denumim ca: MERCOSUL sau: combinatia intelegerii dualismului reflectata de jos in sus (MERCUR_SUD_STEA).

Sau: indiciul celor: 9 zile, 9 luni, 9 ani despre care  Carls G.Jung ne vorbeste in analizele sale relationat cu : „Comoara cea de nepretuit” vezi vol 12 Opere Complecte _Alchimie si psihoanaliza

Aceasta stea are urmatoarea compozitie esoterica:

1 parte lumina PARADIS

2 parti intuneris+umbra INFERN

6 parti decadente

ENEAGRAMA & PSIHOLOGIA:

Stiintific ENEAGRAMA inseamna: (L.Greaca) Ennea= 9 , Grammos= imagine,desen.

Cu aproximativ 2500-3500 ani in urma a fost creat in Egipt un sistem valoric al intelepciunii ce a fost un TABU multe secole la rand.

Acest sistem a clasificat sub forma unui tabel valoric constiinta umana cu virtutiile si viciile ei. Mai precis acest “tabel” eticheteaza noua principii de functionare a constiintei relationat :pozitiv_negativ; fapt ce dezvaluie: pasiuniile,cauzele emotionale,pierderea unor idei sau obiective,constructia de strategii de supravietuire, pierderea purului instinct samd.Sunt aici intalnite TREI domenii PRINCIPALE: auto-conservarea,socialul si sexualitatea. O privire de ansamblu asupra acestor principii ne face sa recunoastem ca, avem un pic din toate, dar din acestea ceva este predominant si acest fapt domina spiritul nostru; ne defineste.

Acest “predominant” specific Ego-ului este cumva acea piatra la care lucram din greu pentru a o perfectiona sau adapta modului de viata in care traim.Orice persoana contine cele 9 puncte ale eneagramei dar, dar are doar un singur tip predominant.Acest predominant isi are propria evolutie in cadrul fiecarui tip cu diferite niveluri de dezvoltare a constiintei.

Cunoasterea functionarii ENEAGRAMEI face sa rezulte o concluzie absolut detailata si minutios relevata ,precisa, a comportamentului uman. Eneagrama deseneaza practic o harta imaginara a propriei constiinte care arata posibilitatea evolutiei constiintei noastre,depasirea pasiuniilor si auto-determinarea spre exemplu.

In fapt aplicatia ei survine doar ca urmare a auto observarii, acceptarii a individului ce aplica determinand astfel o realitate aproape totala a existentei lui, acceptata si in prelucrare. Cumva, anterior, va vorbeam despre ritualul FIVEBLUEAPPLES al oglinzii magice rotunde din camera obscura in care, viitorul initiat reflecteaza asupra trecutului sau, il analizeaza in prezent just si la obiect pentru ca pe urma sa il perfectioneze sau sa elimine ceeace face rau evolutiei sale.

ENEAGRAMA este un test al propriei totalitati , aceasta identifica individul si il clasifica in unul din cele noua categorii. In Europa a fost introdusa de catre OSCAR ICHAZO.

Categoriile sunt:

 1. Tipul : exigent si perfectionist
 2. Mandru si prietenos
 3. egoist si mincinos
 4. nemultumit si emotional
 5. obsevator si strateg
 6. atent si temator
 7. fericit si optimist
 8. provocator si autoritar
 9. lent si pacifist

Nota:

In conformitate cu invataturiile relationate cu “prelucrarea pietrei brute”,unele legi Universale cosmice pot fi aplicate in scopul intelegeriii oricarui fenomen,fie el :fizic,mental ,spiritual,psihologic. Principiul de invatare a acestor legi ne conduce catre principiul original care guverneaza aparitia tuturor lucruriilor:

 1. fapt esential
 2. doua legi fundamentale duale
 3. legea celor TREI
 4. legea celor SAPTE
 5. Octava

In final , PIC`s …ar mai fi o stea , se numeste HEARTGRAM

Aceasta stea este un simbol contemporan GOTHIC WAVE aprox. inceputul Sec.XXI , dar despre aceasta in browserul Dvs. pe Google.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „Magia stelelor: penta,sexta,septa,octa,nonagrama (exo- esoteric)

 1. […] fine… avem de initiat cuplul Marco si  Ela in tainele alchimiei si a celor sapte grade ale Stelei Septagrammaton.(vezi link […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s