♠♥ MAREA PREOTEASA (Studiul Cabalei)


Oare care o fi Marele Mister al frumosei preotese vestita in mov?

Oare ce ascunde Cartea din poala ei ?

Oare dece tocmai o Carte trebuie sa ascunda ceva?~

MAREA PREOTEASA

Invatatura eSoterica medievala ne invata ca “poalele ei” sunt apele adanci si obscure in care daca te cufunzi vei afla ce culoare are Infernul.

Pe de alta parte Carls Jung observa insa un amanunt ocolit cu desavarsire de dogma si ignorat de profan, acel fapt antic disputat privind Creatia (Secretul lui Venus, spre exemplu) si anume matricea si miracolul ei fie magic fie creativ. Acest fapt este acoperit de CARTE , simbolul sublim al Cunoasterii fara de care am trai “asemeni animalelor” ( Dante)

In acesta plansa va voi vorbi despre INTIM sau mai precis despre faptul ascuns insa nu tabu decat daca , tu, faci sa fie asa.

Spiritul si Materia sunt doi poli opusi (cum am spune vis a vis : aerul/pamantul sau ALB/NEGRU , vezi totalitate culoriilor in Aur, blog anterior) .

Materia este energie si evolutia ei este un complicat proces al energiei ce rezulta din Univers sau care imita perpeetum faptul BIG BANG; cand Spiritul biruie materia se naste un Maestru spunem noi in Cunoasterea esoterica.

Fiecare actiune intre material si spiritual are ca finalitate : nasterea unui nou Univers la nivel macro-micro cosmologic.

Universul este MAYA iar in cabala o intalnim sub numele de : Ain Soph Kabalei; acesta este un spatiu abstract si superdivin absolut al atomului, acest atom se numeste: Ain Soph. ( in opinia mea face parte din conjunctura 7+1 despre care va vb. Anterior in care 7 herumvi sunt duali iar 1 este mono acela fiind SOPHIA).

Ain Soph are pe undeva echivalenta regnului mineral (vezi anterior blogul in care se enunta despartirea zeiilor in epoca antica romantica greaca : astrii/minerale) iar acest regn mineral are o stransa legatura cu activitatea intelectuala proprie.

Ain Soph dainuie si domneste doar in unitatea de viata acest fapt este intalnit fata in fata in momentul si doar in momentul EXTAZULUI care stiim are ca imbold: fie durerea deosebita fie placerea extrema.

Totusi finta umana lupta impotriva neplacerii , a durerii sau a oricarei forme dureroase a manifestarii Maya , acesta stiinta se numeste ALCHIMIE sau Ain Soph.

Un cunoscut “intamplator” experiment contemporan alchimic spune ca un alchimist a uitat intamplator propriul inel cu piatra de Smarald langa un aparat radio si a observat ca, in timp acesta incepuse sa isi modifice culoarea compact devenid o piatra necunoscuta la prima vedere.

A purces la alaturarea altor pietre in acesta conjunctura: Smarald/Radio si a observat ca acesta devine schimbator imprumutand culoarea pietrelor din vecinatate: rosu,albastru… .

Mult mai devreme Seakespeare a facut o alta analogie intre cer si pamant enuntand ceeace leaga acestea: CONSTIINTA; ceeace ne face sa gandim ca transmutatia alchimica te aduce in stadiul renasterii.

Pentru a ajunge la Ain Soph trebuie ( este unica cale) sa cunosti forta masculina si cea feminina, valoarea lor si potentialul lor.

Sacred Infinity este determinat de trei puncte esentiale in natura umana: CREIERUL,INIMA si SEXUL. La acest nivel sa da ceam mai tragica si puternica lupta intre cele trei : creier vs. Inina si viceversa …

In ritualul alchimic se cunosc trei obiecte de cult ce insotesc altarul si fac referire la Cele Trei Vase de Glorie :

Rosu: pentru foc

Albastru pentru : apa

Alb: pentru spiritul universal (aer, anima)

Fiecare din aceste vase contine un balsam pretios in care IDA si PINGALA sunt incluse in primele doua Rosu si Albastru; acestea se ridica din interior la nivel atomic.
Tantric vorbind cititorul va face acum inteles ca lupta creierului cu inima se da din din perspectiva abstinentei si nu se refera ca idee la acel PROHIBITION sau la ABSTINENTA SEXUALA ci tocmai la abstinenta ejacularii ; aceasta tehnica pentru cei avansati un este o noutate ci este tocmi primul lucru invatat : SEXUL un este doar un aparat urinar si reproductiv ci el are puterea magica de-a trezi acele “unde radio” despre care vb. Mai sus prin care are loc procesul transformarii, perfectionarii individului, a deschiderii perceptiilor samd. In acest moment are loc “trezirea sarpelui” acea “magma” a coloanei vertebrale ce porneste din coccsis spre creier. La ce foloseste sa stii aceasta? Daca un este o curiozitate pura atunci din acest moment vei sti ca aceasta este reteta obtinerii extazului si de aici a magiei lucruriilor.

Abstinenta ejacularii se mai poate explica si esoteric prin ideea Sarpelui ce isi musca coada sau prin “acel” ce vine de la Tata-l si sta in ascuns trebuie sa revina la Tata-l prin sânul Mamei Divine Kundalini.

Ridicarea “magmei” (Sarpele) la nivelul cerebelului prin canalul Coloanei vertebrale este pura proceder alchimica , este trezirea la viata a marelui secret ce zace in noi ascuns. Pe undeva acea Comoara vis a vis de cunoastere sau Comoara in Comoara.
Aceasta procedura este intalnita fara exceptie la toate atelierele alchimice ; acest fapt un este nou ci dimpotriva este cunoscut din antichitate, in cultele antice fiind cunoscut ca o ofranda adusa zeitei (oricare ar fi ea) , Mama a Lumii de la Isthar, Isis la Fecioara… .Aceasta MAMA este reprezentata in esoterism ades prin piatra si cele noua dealuri ale placerii in care PIATRA are intelesul aici de materia ce trebuie prelucratat sau ajustata sau slefuita, cu referire la nimic altceva decat : SEXUL sau mai precis educatia sexuala ca mod de aplicatie magica.

Mayasii spun ca : Verbul ( cuvantul) a supus in primul cer al Creatorului PIATRA pe care a subjugat-o unui sarpe ; manipuland acest sarpe prin supunerea lui ( pentru avansati : arcanul: A:Z:F) , manipulare care asa cum am mai spus se face prin RENUNTARE ( ABTINERE) astfel incat senzatia ce vine trebuie sa se intoarca de unde a venit ceeandu se astfel un circuit rotund de fluxuri

Facand conexiuni observam ca unicitatea aceste-i Mame observam imaginea vaduvei Isis (sa spunem) care a reusit sa creeze din cuvant materia sau, ancestrala poveste a FACERII repetata astfel. Aceasta “vaduva” se casatoreste” cu Preaiubitul ETERN , vom vedea in arcana IV (Marea proteasa) si vom intelege in arcana III Regina ca mama divina , acea mama cu fiul ei in brate ce mai tarziu , la final o vom intalnii la arcana XXI LUMEA asezata intre doi piloni :principiul masculin si feminin.

Pentru toatea aceste iti trebuie curaj si vointa, pentru a incerca cu reusita sa ridici valul de sub tiara de aur a femeii divine, asa vei cunoaste ce inceamna ISIS care ascunde “ceva” sub valuri si face acel semn cu mana:” Bate-ti si vi se va deschide! “.

Nu cred ca exista o rugaciune formulata anume, orice alchimist stie ca inaintea aplicatiei practice TOTUL incepe cu o rugaciune inaltata in Univers  adresata MAMEI DIVINE pentru a primi in perceptie libera INSPIRATIA solutiei. Este un fel de “cersit” al bunavointei magicei doamne de a ne conduce catre sptiul in care putem fi “devorati” de acest Sarpe, prin meditatie.

Va mai amintiti din blogurile anterioare despre teoria Axiomei lui Maria Profetissa? Cand unu devine doi iar doi apare ca un al treilea?

Vreau sa va reamintesc acest lucru pentru ca acest fapt spune despre drumul intre cele doua coloane catre Orient ( catre lumina si renastere) ; a transmuta plumbul (toxic) in aurul curat sau de-a transmuta Luna in Soare sau tocmai drumul de la Intuneric catre Lumina.

Asa cum Sarpele trebuie supus prin redirectionare (vezi mai sus) , tot asa NIMENI un se poate intoarce la Origine ( tata-l ) fara a fi devorat de Sarpe.

Cunoscatorii vor sti ca fac referinta la ARCANA MAJORA : I.A.O. : I ncendio , A qua, O rigo (principiu).

5 6

In romanul rosacrucian, Maestrul: Huiracocha spune: “ Cand un om se alatura in acest act secret (uniunea ) devine un Dumnezeu imitand Creatorul .Profetii spun ca cei doi in momentele spasmice rezultate din placerea profunda si abstinenta, emana lumina…” Aceasta mantra are puterea trasmutatiei din energie in .lumina si foc.
Desigur va ve-ti intreba: care este rugaciunea sau ce anume se spune; de aceasta data am sa va dezamagesc si devin filosoful care “ promete miezul dar ofera cojile” …un am voie sa public sau etica un imi permite acesta, fincare insa este dator sa isi caute propriul drum si sa se informeze cat mai corect si mai exact asa cum propria constiinta o cere.
Aceste exercitii tantrice ale REGELUI au si un revers, anume, a rata aceste momente avand in vedere rezultatul scontat insa ESUAT din diverse motive, energia creeata se va retrage prin curen Universal facand loc raului sau a dezamagirii ,a urii fat de dragoste , a desnadejdii respectiv a renuntarii la cautare.

Sunt doar cateva lucruri de memorat:
-meditatie si introspectie
-propria rugaciune pentru inspiratie (ritual)
-abstinenta la ejaculare/orgasm
-… si nu ultima! Fi sincer in ceeace ceri si primesti sau oferi!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s