EQUINOXIUL DE PRIMAVARA


PARGHIA

☥☥☥  Title:The Eggs of Ressurection Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com

 

21 03 2013

05:04

EQUINOXIUL DE PRIMAVARA

5 zile pana la LUNA PLINA 100%

 

 

Parghia este un instrument ajutator in prelucrarea pietrei. Ades aceasta seveste la dislocarea unei bucati din stanca.

Contextual ideia de parghie (bara de metal) si cocon (ou) are ca ideie comuna extragerea fie ca aspect al nasterii (sau re-nasterii) fie ca aspect al iesirii (rasarit) din spatiul destinat germinatiei cu scopul cresterii.

Primavara este anotimpul in care natura se trezeste la viata si este momentul in care vechiul cedeaza noului locul dominant.

Ca o picanterie, despre acest Equinoxiu al Primaverii se spune ca ar fi o zi speciala in care ar avea loc trezirea Bestiei- spun religiosii preocupati de hermetismul crestin, considerand data 21-03-2013 .

Lumea bate campii, este normal pentru ca primavara permite aceasta. Daca totusi consideram ideia hermetica a crestinilor enuntata mai sus, atunci in alte cuvinte o putem traduce asa:

Diavolul este asociat cu Infernul gandirii intre DA si NU (sa spunem) . Diavolul este denumit ca “Bestia” insa contextual tradus inseamna: Diavol=Gandire (adica ratiune constiinta, framantare)  .Trezirea Lui presupune trezirea Constiintei, un fapt nu tocmai placut ca incident in raport cu realitatea si nu tocmai pe placul celor care manipuleaza mintiile somnambule.

Prin urmare, daca aceasta zi este “atat de semnificativ esoterica” spaima o va trage acei care pana acum au profitat de mintiile adormite a enoriasului sincer care a crezut in cler.

Trezirea la realitate nu mai este o noutate , tot mai multa lume se trezeste gandind si ridicand intrebari descoperind astfel ca … realmente exista si ca nimic din afara nu poate interveni in schimbare daca interiorul nu se va schimba.

Extragerea din marea masa (iesirea din cocon, ruperea bucatii de piatra din stanca e.q. ) inseamna tocmai primul pas facut in trezirea propriei constiinte rupandu-ne astfel de marea masa ce inca doarme.

Se stie ca ALCHIMIA este partea a doua , cea,  filosofica a prelucrarii PIETREI .

Nu poti prelucra ceva daca nu ai ca material pentru ca daca din nimic* ( gandul) nu materializam , nimic nu este decat un sfat sau o ideie ce nu foloseste mai mult decat o vorba-n vant pe care ,poate, nu o aude nimeni.

Pentru a prelucra PIATRA trebuie mai intai sa o gasesti, sa o identifici  sa stii sa alegi UNEALTA potrivita pentru a o extrage din masa muntelui din care face parte.

PARGHIA este primul instrument cu care faci cunostiinta in secventele graduale din  Legenda Personala a transmutatiei interioare.

Muntele este un simbol al stratificarii sociale facute chiar de natura, este cumva o segregare de stanci compuse sa spunem din pietre. Fiecare piatra este un individ, fiecare piatra este o forma speciala si nu vei gasi doua la fel insa toate fac parte din aceiasi familie : umanul.

Identificandu te cu o piatra , cu natura mineralelor ei, poti sa te regasesti prin ea (odata gasita) in natura , este simbolul tau , acel vis a vis reprezentat altfel decat in mod curent te cunosti.

Cautarea Pietrei tine de munca individuala de-a determina locul si forma in care existi si cum existi , cum te vezi din exterior nesubiectiv si ca un bun observator.

Piatra este un obiect brut , piatra , este un element bazic al unei constructii, al unei statui ,este o arma sau poate fi un obiect de inestimabila valoare…ades aruncata la marginea drumului de catre ignoranti, aruncata la “resturi” de catre sculptorii si zidarii nepriceputi sau pusa in mocirla de catre servitorii aserviti puterii viciate.

Nu poti construi , …UN TEMPLU daca acest material lipseste , un templu nu se poate construi cu o singura piatra ci cu pietre ce vor alcatui ziduri si stalpi de baza unite cu LIANT…mai apoi ai nevoie de mesteri ,arhitecti si indivizi care sa-l inalte.

Totul se bazeaza pe experienta si cunoastere.

Templul este alcatuit din elemete ale naturii, cand acesta se distruge, acesta ,practic, se restituie naturii pentru ca in natura nimic nu se pierde , totul se transforma precum nimic nu este vesnic!

Odata intalnita , piatra,aceasta trebuie dislocata din munte pentru ca mai apoi sa fie transportata in atelier pentru identificarea naturii ei si prelucrare .

Fiecare piatra indiferent de natura ei este o valoare, daca aceasta foloseste si construieste la ceva in scopul si folosul… .

Parghia in reprezentarea murala in Egiptul Antic este ades confundata cu SARPELE ,prin forma incovoiata.

-Ar putea fi SARPELE util la extragerea Pietrei ca simbol?

-Consider ca da.

Sarpele exista in toti si in toate , sarpele este in forma lui  reprezentarea unui COD (probabil binar) este acel fapt ce face leagatura intre toate cele ce exista in interior si leaga de exterior prin simt. Este lucrul ce functioneaza circular prin tot si toate , stim astfel ca toate au un inceput si un sfarsit si ca paradoxal, orcie sfarsit este un nou inceput.

Cand simtul este conectat la gandire (ratiune) putem determina faptul ca EXISTAM ca suntem vii ca (iata) paradoxal…PIATRA ESTE VIE. Pentru ca mai tarziu dupa procese indelungate piatra dura se va transforma in PIATRA LICHIDA (UMEDA) ce nu este alta decat Mercur sau Hermes.

PARGHIA este intrumentul apartinand RATIUNII prin care determinam ce si cum suntem atunci cand descoperim ca existam.

Extragerea noastra din marea masa a muntelui social este in acel moment inevitabila  pentru ca odata descoperita si inteleasa aceasta metafora a pietrei ,muntelui, Templului si a parghiei , nimic nu mai poate fi la fel cum a fost pana atunci.

Poate ca popular in termeni pe scurt am putea spune : “odata ce am vazut ca sunt prost nu mai sunt prost doar pentru ca am vazut si am recunoscut aceasta”; acest lucru dela Naturaeste un drum ireversibil odata pornit.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „EQUINOXIUL DE PRIMAVARA

  1. vonslimak spune:

    Dragule drag de trei ori drag, iarăşi va fi o încântare a atelierului la ţinuta de joi după desluşirea acestei planşe (şi nu doar a ei) – care ca de obicei – este încântătoare. {{{

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s