Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal


Un loc MAGIC  al inceputului neasteptat in Calatoria din Legenda Personala.

CLICK IN IMAGINE TO ACCES ALBUM

CLICK IN IMAGINE TO ACCES ALBUM in slide show format HQ .More then 200 pictures show you an beautyful & strange world of Drakness & Light. Is about our Legend Life in masonic simbolic way. Take a little time to see and to be envolved ..all about is mistery of life.                                    By: danIzvernariu Lisboa Pt. 2011 (6010)© FIVEBLUEAPPLES Publications 1996 , Ca. L.A. US.

Reportaj foto/video FIVEBLUEAPPLES Lisboa_Wordpress

In acest an 2011 Mai (respectiv primavara 6010) cu doar o luna inaintea Solstitiului de Vara ce va marca vacanta si anul masonic 6011 am facut un scurt reportaj foto slide show pentru FIVEBLUEAPPLES WordPress Lisboa Portugal in speranta ca v-am trezi interesul si curiozitatea pentru: cultura,spiritualitate,mistic,simbol,magic si pentru putin mai multa Lumina in constiinta dumneavoastra atat de necesara pentru evolutia umana.

Vizitati Quinta da Regaleira , Sintra, Portugal Europa, RECOMANDAM!


Plansa 57 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Equinoxiul dePrimavara

QUINTA DA REGALEIRA

Se vorbeste mereu despre conspiratii…cuvantul in sine a capatat un inteles gresit in epoca moderna.

Absolut tot ce facem si gandim pentru a realiza CEVA este o conspiratie! Intregul univers conspira.Existenta noastra azi, aici, acum este datorita unei conspiratii a acelora pe care noi ii numim :parinti.

Religiile au ca ritual de purificare (una dintre tehnici) PELEGRINAJUL ; pelegrinajul are ca scop orientraea individului pe o anumita cale secventiala bine stabilita si cu scop precis pentru ajutarea eliberarii proprii.

Pelegrinajul lumii esoterice este mult mai amplu ca scara ; acesta se intinde global si nu local.

Va amintiti din paginile de pe internet unde se vorbeste despre trame stradale construite si orientate intr un anume fel; despre cladiri sau statui ce desemneaza un anume simbol, despre axa monumentelor ce se intituleaza : CENTRUL PAMANTULUI? Ei bine toate acestea vazute din spatiu au o semnificatie anume .

Daca cineva ar putea crede ca a inteles ceva vazand doar un monument se inseala! Totalitatea lor in conexiune spune ceva despre EXISTENTA.

Lumea esoterica ,spirituala pur, considera ca TEMPLUL SUNT EU, EU FAC PARTE DIN NATURA,DECI, NATURA ESTE TEMPLUL. “ Tot ceeace este sus este si jos si tot ceeace este in interior este si in exterior” Tabula Esmaralda.

Quinta da Regaleira este o miniatura a unei lumi apartinad imaginarului, a unei lumi ce spune : a patra dimensiune revelata…daca si numai daca drumul strabatut pana la ea a fost inteles pe deplin.

Lumea se obisnuieste greu cu LIBERTATEA; exista un paradox la nivelul individului…acesta isi doreste libertatea si nu se poate elibera pentru ca, NU STIE CA ESTE LIBER . Ceeeace “incoroneaza “ aceasta este: Odata castigata aceasta libertate (eliberare) trebuie sa detinem Cunoasterea pentru a sti CE si CUM sa facem cu ea.

Cand viata te impinge in Labirintul Albastru , orientarea ta in acel spatiu se bazeaza pe simturi ; ratiunea in acest caz nu prea mai are importanta decat in masura in care poti face conexiuni.

Viata este un labirint , viata se bazeaza pe secvente , pe cicluri succesive de evenimente. Doua lucruri nu sunt la fel chiar daca seamana…doua clipe nu pot fi identice.

Click in imagine to acces video page

Click in imagine to acces video page .This video are in Romanian Language. Calatoria de la Intuneric la Lumina in putzul INITIERII de la Quinta de Regaleira , Sintra, Portugal . Este un moment unic SA VEZI si SA SIMTI stari ale procesului de initiere.

Totul porneste de la un PUNCT si se desfasoara concentric in jurul punctului …pe acest principiu se bazeaza viata de la nastere la moarte ; asa arata si Universul in care traim…pe acest principiu se bazeaza atomul si valentele lui…

Se spune : Calatoria in legenda personala are doua taisuri , ori gasesti cheia ca sa poti iesi din Labirint ori gasesti “solutia” sa te afunzi mai rau in el.

Parte e inexplicabil ,parte are propria morala insa totul este strict legat de nivelul limitarii noastre.

Am putea spune, “totul este psihologic” insa va intreb, cum ramane cu inspiratia si ce este inconstientul?

Calatoria este un pelegrinaj in trecutul propriu pentru a fixa un punct de referinta in care se afla concentrata toata istoria ta de pana atunci pentru a concluziona ce si cum despre existenta proprie. In acest punct se afla marcat MOARTEA VECHIULUI INDIVID si renasterea OMULUI NOU.

Pe acest principiu se bazeaza EVOLUTIA SPECIEI UMANE.

Quinta da Regaleira este un spatiu ce simuleaza “Calatoria in legenda personala” , este un domeniu a unei lumi paralele ce aici este reprezentat prin simbol ; ar mai putea fi comparata cu evolutia comprimata a unei vieti intregi ce parcurge un loc aparte destinat pelegrinajului faptic si imaginar in acelas timp in conexiune de idei.

Sunt printre cei care afirma ca :”acest loc este miraculos prin faptul ca inspira si deschide ochi asa precum , TAROT-ul prin simbolica lui formeaza imagini ce contureaza anticipatia inspirand sau ordoneaza idei din confuzul haosu interior al memoriei” (DanIzvernariu _FIVEBLUEAPPLES 2006 Forum) .

Ansamblul peisagistic accidentat te conduce in puncte exacte, mistice care prin sugestia simbolica practic te initiaza inca din in primii pasi ai lumii esoterice ce mai tarziu dupa ani de studiu ,concluzii si conexiuni devine eXoteric, stiintific explicat…pentru ca “vezi”..ai sa vezi …”nimic nu este la intamplare”.

Practic intregul amplasament este compus din trei elemente esentiale:

– spatiu subteran cu grote, labirinturi, spatii ritualice

-spatiul terestru cu sugestivul drum serpuitor (al Legendei personale) ce se intinde pe cateva hectare si are ca percurs diverse puncte cheie (popasuri) ; secventa accidentata: munti si vai in miniatura cu referire , desigur,la MunteleSfant(ascensiunea) . Lacul si Izvorul …padurea misterioasa si nenumarate refugii ce imita “grota ascetului” ca loc de studiu sal meditatie.

-spatiul arhitectural construit in stil Emanuelin : Capela in care este incoronata de catre Isus , Maria Magdalena ca Regina , respectiv palatul cu celebra bibleoteca , foisoare si turnuri (minaret) ca simbol al Orientului (al Marelui Orient) respectiv al Arcanei XIII (Tarot) Cutremurul…acel fapt zguduitor ce este echivaentul fie al ciocnirii dure cu sinele , fie al demolarii in urma unui soc a unor principii invechite ,unor principii ce nu sunt actualizate sau si mai rau au fost pana in acea clipa NONVALORI.

Se spune ca:

“ Nu trebuie sa ai nici o cunoastere anume pentru a vizita acest spatiu magic” , daca te lasi liber si impresionat de acesta vei incepe drumul …daca nu…ai ramas cu ceva in plus remarcant in propria cultura generala.

Vizitam periodic acest loc…in fiecare an.

De fiecare data descoperim INCA un amanunt ce a scapat privirii sal perceptiei mintale…de fiecare data descoperim un detaliu ce aduce acel CEVA in conexiunea judecatii proprii pe traiectoria :” Dela Intunericla Lumina”.

In alta ordine de idei , Quinta da Regaleira este reprezentarea Lojei filosofice masonice ale gradelor inalte dincolo de pura fantezie pe care aceasta o prezinta profanului. Am putea spune:

– Este adevarat sa nu, ca adevarul este intotdeauna in fata ochiilor nostrii doar ca noi ades dormim sau suntem orbi de falsa stralucire pe care tocmai credem ca o avem.

Fie masoni, fie alchimisti solitari, fie adepti ai practicilor ritualice pur spirituale (New Age) ,fie chiar religiosi curiosi si atrasi “inexplicabil” de misticul spatiului…Quinta da Regaleira este un obiectiv turistic ,un loc de pelegrinaj si meditatie ce merita sa il vezi macar odata in viata.

Dan IzvernariuFIVEBLUEAPPLES Lisboa PortugalPrimavara 6010Foto : Doris & Dan IzvernariuPost prod. Dan Izvernariu© FIVEBLUEAPPLES Publications1996 L.A. CA US©Nota:Autorul pune la dispozitia publica aceste fotografii cu liber download insa cu utilizare in interes doar noncomercial. Se admite utilizarea fotografiilor in bloguriile Dvs.Related articles

 

 

PHOTOS Album

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal

  1. redmyself spune:

    Thank you só much for the reference :D
    And indeed quinta da Regaleira is a magical place (thanks page translator :b)

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s