MISTRIA Scottish Rite 33 –simboluri


Calendar: Equinoxiu de Primavara 6014 : 3 zile pana la Luna Plina, 20 zile pana Luna Noua

Cuvant inainte:

☥☥☥  Title: The Trowel Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us TAG: alchemy,masonry,theosophy,philosophy,religion,spiritual,psihology Fiveblueapples WordPress : https://fiveblueapples.wordpress.com Production NOTICE: Adobe Photoshop digital manipulation and post production : Dan Izvernariu / SONY dslr a230,NIKON p100. This imagine is fiction and maybe can be classifed : PARENTAL ADVISORY. Contact us: fiveblueapples@gmail.com Some pictures or blogs maybe have explicit content and are with public restrictions . Visit FIVEBLUEAPPLES Group FACEBOOK and ask for password acces. This rule comming for youre protection or have cassify : Parental Advisory [+18 y.o.] .  “DO WHAT YOU WILT, HARM NONE!”Odata cineva a fost pus sa aleaga dintre doua fructe care sa desemneze forma de organizare sociala solida, si greu de spart ori de patuns pana la “centru” . Cele doua fructe au fost : caisa si piersica.

Este bine sa stii ca principiul configurarii texturii interioare a piersicii este net superior decat cel al caisei atunci cand vorbim de fortele externe care incearca sa rupa in doua fructul.

Cel mai strans in jurul miezului este textura interioara a piersicii. Oricat ai incerca sa smulgi corpul pe miez mai ramane ceva.

.`.

Nu cred ca exista societate bazata pe nimic pentru simplu fapt ca acel “nimic” un exista decat imaginar redus la abstract.

Orice alianta ce presupune de la doi in sus ca cifra se bazeaza pe doua principii (cred eu) in urmatoarea ordine:
– gravitatia: cand indivizii de regula stau in espectativa observand sau privesc de la distanta mmai bine spus.
– legea atractiei : atunci cand acel “inexplicabil” produce atractia pe campul intereselor comune.

Recent am reusit sa demonstrez ca simplul motiv rational nu ne reuneste decat temporar sau eventual superficial.

Exista trei forme , spuneam in bloguriile anterioare, de atractii si toate trei au la baza acel “centru al intereselor” fie el meschin sau pur si ideal. Centrul intereselor vrem sau un sa recunoastem, in definitiv se bazeaza pe acel subiectivism cand spunem in sinea noastra : ne placem sau un. Acest “amanunt” este pe frecventa spirituala este tocmai acea atractie inexplicabila sau respinngere dupa caz. (Legea polaritatiilor).

Acum, daca a trecut de subiectivisme ,in secunda doi, ramane sa vedem care sunt idealuriile si/sau punctele de vedere, opiniile sau visele ce ne unesc si urmeaza sa convearga catre o materializare.

Umanul inca are nevoie de acest “liant” pentru ca sa convearga de buna voie. Cand acest lucru va fi depasit, constiinta noastra si viata in genere din acest punct si perspectiva se va schimba in bine radical.

In orice caz, daca acest liant nu are valoare decat una de moment sau una superficiala, mincinoasa intreaga structura se destrama pentru a se regrupa sub alte aspecte sau pentru a disparea pentru totdeauna. Un gand ma duce la celebrele cuvinte : “ Secolul XII va fi religios sau nu va mai fi deloc.”

Dan Izvernariu

Fiveblueapples NZL /Auckland

M I S T R I A

De la Ranga (levier) in primul grad, chiar din Atrium si pana la Initiere si grad superior III sunt trei pasi importanti pentru a deveni Mason.

Astfel prin toate cele trei grade vom intalni o serie de unelte (metaforic) necesare prelucrarii pietrei sau in unele cazuri necesare pentru a trasa constructia sau proiectul in sine.

MISTRIA unealta cu care punem in vertical piatra fixand-o cu mortar (ciment). Acest instrument aduce liantul in zidarie. In alte cuvinte liant inseamna contextual : afectiunea si bunatatea celor din comunitatea masonica (a templului). In contextul siteului social (FACEBOOK sa spunem) este ceeace ne reuneste si ne tine uniti; fie ca vorbim de interesse, vise, ganduri, dragoste sau pura atractie.

Doar in cateva exemple istorice (Maya) notiunea de mortar nu exista. Aici exista insa altceva : PERFECTIUNEA prelucarii pietrelor. Iata conexiunea… maya nu a avut ca civilizatie armata si nici acei agenti de paza pentru ca realmente in aceasta civilizatie nu exista notiunea de intoleranta sau violenta gratuita. Lumea dupa cum se pare avea alte preocupari ce au finisat stabilitatea “pietrelor” (caracterelor) ne mai fiind necesara utilizarea unui “liant” care sa-i reuneasca.

Simbolul mistriei in initierea masonica este simbolul absolvirii masteratului Scolii Artei Regale. Este momentul in care se presupune ca ai inteles cum functioneaza si pe ce principii se bazeaza structura sociala, astfel incat libera profesare a zidariei sau a proiectarii iti este admisa odata cu obtinerea gradului III.

Mistria in masoneria speculativa (simbolica) este considerata ca fiind simbolul Maestrului Mason sau cum se mai spune in lojele noastre Occidentale Maestru Select (in acest caz acest simbol fiind o bijuterie).

De la levier , ciocan, funie, fir cu plumb, …pana la echer peste compas (imaterial/material) respectiv mistrie, ucenicul invata pentru a face mai tarziu.

Practic masoneria este o scoala bazata pe valori si acel lucru executat manual , la inceput prin observare. Nimeni nu te obliga la nimic, nimeni nu te invata ceva, nimeni nu iti spune “e asta “ sau “aia” , pur si simplu curiozitatea data de limitele proprii te tine pe loc, observand si memorand imaginand “cum as putea eu sa fac”.

Spre deosebire de religii aici te construiesti singur in ritmul tau, in lupta cu propria limitare si pe masura “ochiului” si capacitatii lui de-a cuprinde.

Secolul XXI aduce noutatea surprinzatoare (nu intamplator!) ca foarte multi indivizi au luat la cunostiinta de propria existenta si au inceput finisarea ei. Accesul la informatie, literatura, schimb de opinie pentru care masoneria din background a luptat secole la rand pentru a fi accesibila tuturor, azi da roade.

Constructia performanta tine de priect performant (fiabil) si de gandire geniala. Geniul nu poate fi impiedicat si obstructionat  decat daca se doreste intoarcea in negura Ev Mediului.

Aportul nostru trebuie sa fie in folosul social, pro umanitate si progress rapid iar cheia pana ce omenirea se va trezii la realitate asemeni civilizatiei Maya este : ce ne reuneste, cum cladeste si la ce foloseste.

Mai trebuie sa stii un lucru ce nu poate fi negat. Liantul este extractul pamantului acest fapt inseamna ca el exista in istorie si un putem omite acest fapt atunci cand mai adaugam ceva la verticala zidului ce continua de milenii, constiinta colectiva umana.

Plansa informativa,

m.:b.: Dan Izvernariu

Fiveblueapples overseas Auckland NZL

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s