⌂ Piatra Unghiului – Marea Piramida


Piatra Unghiului – LAPIS (conexiuni)

Simboluri esoterice

 

Matei: 21.42 Isus le-a zis: N-ati citit niciodata în Scripturi ca: „Piatra pe care au lepadat-o zidarii a ajuns sa fie pusa în capul unghiului;”

 

Dincolo de speculatia dogmei crestine si dincolo de speculatia mariilor conspiratii despre care se vorbeste atat de des in diverse ocazii am sa va spun Piatra Unghiului este in fapt Piatra Lapis (piatra alchimica) . Acest fapt a fost afirmat cu mult timp in urma de catre Dr. Carls Gustav Jung in vol.12 Opere Complecte .

Jung a facut conexiunea intre Isus si Piatra Lapis; pentru ca , observa, Isus iti vorbeste de propria iluminare prin propria munca cu sinele si penibilul suflet.Aceasta este mantuirea , din interior si nu din exteriorul tau!

Ca simbol geometric relationat cu esoterismul vom face urmatoarea conexiune ( ca o propunere ) intre baza piramida (trunchi de piramida) si solutia definitivarii ei prin adoptarea arhitecturii ideale atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al mesajului ce aceasta il poate tranzmite ochiului ( personal) ca insemnatate spirituala.

Trebuie sa stiti ca Marea Piramida este tocmai aceia care are varful retezat. Aceasta piramida dupa cum se pare a gazduit secole in sala sarcofagului ritualul initierii in marele mistere ale Egiptului.

Se vorbeste mereu despre misterul simbolului piramidei de pe ONE DOLLAR ; afirmatiile indraznete spun despre conspiratii ale Illuminati; eu am sa va spun, PROBABIL insa mai cert este ca inainte de toate aceasta piramida este un SIMBOL foarte puternic in constiinta noastra.Citeste despre conexiunea simbol-constiinta in Opere Complecte , Jung.

O prima observatie asupra desenului piramidei de pe ONE DOLLAR ar fi:

Piramida este compusa din doua parti, baza si varf . Baza este compusa din piatra dispusa in trepte ceeace ar insemna : “ baza materiala, lumea, stratificarea sociala, ordinea …” ; a doua parte este compusa dintro “piatra” triunghiulara ce contine un ochi.

Aceasta piatra triunghiulara este cea despre care citatul mai sus spune ca a fost pusa in capul unghiului.

Interesant este ca un unghi este pus in capul altui unghi . Acest fapt ades trecut cu vederea spune ceva despre natura a doua lucruri.

Natura materiala privita sub un unghi anume sa spunem (33º) si natura spirituala (imateriala, filosofica) privita sub un alt unghi; ca si cum prima o privesti dintro perspectiva si a doua din alta perspectiva.

In credinta masonica (spre exemplu) , vorbesc de Ritul Scotian Antic si Acceptat 33º  gasim urmatoarea expresie : “ treizeci si trei de grade sunt necesare sa urci pentru a intelege lumea, de aici mai sunt alte grade ce vorbesc despre iluminarea ta” .

Aceste “alte grade” sunt exact acele grade sub care se gaseste unghiul pietrei ce reflecta spiritualul.

In totalitatea ei Piramida ar trebui sa fie echilaterala pentru a spune “echilibru” intre matrial si spiritual; nu este tocami asa pentru ca nu la acest lucru se refera ci la cu totul altceva.

Va spuneam ca in esoterism cifra 4 reprezinta materialul in vreme ce 3 este al spiritualului ; acum 7 este totalitatea compusa din 3 si 4.

Altfel spus 4 , cantitatea cea mai mare apartine lucrului cel mai vizibil (corpul sa spunem) in vreme ce 3 se ascunde in el (invizbil) : spirit,suflet,duh.

Mult timp se pare, aceasta Piramida a continuat sa existe de la constructia ei fara varf ; acesta fiind o lucrare ulterioara.

In totalitatea ei Marea Piramida nu se incheie cu acelas unghi ce pleaca de la baza ci cu un alt unghi , am spus mai sus!

Cred ca a existat dorinta ca acel triunghi ce contine un ochi (vezi desene in browser) sa fie echilateral insa chiar si in reprezentarea cultului crestin acest triunghi nu este echiateral ; drept dovada Spiritul reuneste sufletul si Duhul si nu este egal cu cele doua.

Ce sens are Ochiul in Piramida?

Ochiul in triunghi are diverse smenificatii; unele ne vorbesc despre Divinul insusi ce se regaseste in totalitatea acestei trinitati; altii spun simplu “ simbolul Illuminati” …eu am sa va atrag atentia asupra unui fapt, anume:

Orice om care “urca” pe treptele si hatisuriile problemelor legate de material , dupa un timp gaseste spiritualul, pentru simplu fapt ca materialul este limitat iar divergentele din el odata demascate si intelese (33º) privirea (ochiul propriu) poate avea o alta perspectiva asupra a ceeace propriul creier percepe intro noua intelegere (unghi).

Problema contructiei din perspectiva umana , asa cum umanul o priveste, tine doar de : cat poate acesta sa il controleze arhitectonic material (modeleze) ; cand vine vorba despre mesaj se intampina ades probleme si astfel vom gasi “n” constructii ce nu spun nimic. Asa , probabil, a fost si cu sensul dat constructiei marii piramide.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s