REGULAR sau IREGULAR ?


☥☥☥  Title: V.:G.:M.:Nina.:Russell.: of Fiveblueapples Memphis

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu

v.:g.:m.: nina.: russel.:

5BA

.`.

 

Pentru ca publicul si profanul in sine sa nu se simta obosit de incalcitele cai ce au dus la cindarea ideii de mason (persoana) am sa incerc sa fiu cat mai direct incepand de la “ancestral”.

In primul rand aceasta ideie provine de la misoginismul religios in care epoca inca traim. Femeia este vazuta din perspectiva religioasa ca “ceva” ce apartine necuratului respectiv a incapacitatii fizice de-a suporta sau a fortei de-a ridica.

Din perspectiva simbolica,insa, avem o problema pe cat de “amanunt” pe atat de spinoasa atunci cand vorbim despre dualism in primele grade; va intreb , :
Cum cineva poate sa vorbeasca de ceva despre care nu cunoaste nimic , nu infrunta si nu se amesteca ?

Este foarte simplu sa privesti –doar- la pardoseaua Alb/Negru pentru ca sa intelegi rapid ca UNU este compus din DOI si ca nu exista aici forte inegale ci diferite.

Cum poate cineva intelege legea atractiei a doua polaritati opuse daca umbla in experiment cu doua polaritati de aceia-si valoare?

Adevar este ca, eSoteric privit simbolul femeii apartine inconstientului respectiv laturii obscure si necunoascute noua , irationalul si ca masculinul apartine laturii active, rationale insa viata este compusa si ea din dualul schemei rational/irational, altminteri am avea o adunare ori de dogmatici ori de rationali extremisti , vezi anii 1900.

Cu toate ca femeia reprezinta irationalul are ceva in plus fata de rationalul masculin ce ades acestu-ia ii lipseste: PRACTICUL.

Precum masculinul are forta si impulsul necesar infruntarii sau defensei.

Si aici avem o alta situatie. Viata este compusa din a planifica si a face. Cand nu putem observa nu putem planifica precum la intamplare  nu putem executa.

Cred ca loja de persoane (femei si barbati) reprezinta idealul atat din perspectiva mistica Uniunea Contrariilor cat si din perspectiva exemplului direct si al experientei cu opusul tau.

Este gresit sa spui : “Respectabila Loja…X” cuvantul respectabil suna a club. Adevarata formulare este “Regala Loja…X” pentru ca aminteste-ti, practica interioara este denumita Arta Regala si nu Respectabila Arta. Prin urmare, orice regat este compus din Rege si Regina pentru ca hotararea si administrarea sa fie in echilibru intre alb/negru si nu prin extreme prin alb si prin negru.

Oricum am socoti existenta noastra este DUALA in spatiu TRIDIMENSIONAL iar acest principiu existential nu poate fi abrogat de patima religioasa, de misoginism sau de preconceptii .

Amestecul si diversitatea fac obiectul : Ordo ab chao!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s