Eu „robotul”


 

Gabriel Fischer FIVEBLUEAPPLES

Mereu auzi vorbindu-se  despre BINE si RAU.

Mereu spunem : “Sa luptam impotriva raului!” sau “Sa luptam impotriva Diavolului” …a vazut cineva in carne si oase Diavolul sau Divinul?

Oamenii au dat definitii spunand ca Negrul reprezinta Raul (de intuneric oamenii se tem precum de necunoscut) iar Albul este Binele (pentru ca in Lumina cele deslusite cu vederea sunt desconspirate si cumva pot fi “ prevenite”).

Zilele trecute ne intrebam : “-Oare ce viseaza orbii nativi?”.

In viata surprizele sunt de proportii cand descoperim ca Raul nu sta ascuns numai in intuneric ci este vizibil cu deobste in lumina.

Se spune ca Diavolul apartine materialului ( materialismului) in vreme ce Divinul sau Dumnezeu apartine  ideii de spiritual. Am sa iti spun…este gresit! Cei doi nu au de a face decat  pe departe ca ideie cu acesta!

Simpla ratiune spune ca : Divinul se exprima prin materializare iar materializarea este creata de Divin. Problema in cauza este, omul care abuzeaza si de material si de spiritual.

Te intreb:

– Ai auzit vorbindu-se despre noua viziune a exploatarii umane? Ideie in care angajatul este victima idealuriilor firmei pentru care lucreaza.

Ades se pomeneste de : “ Firma este mai importanta decat familia” ca si cum am putea spune: “ In numele intereselor bosilor firmei noastre ne vom executa familile.” .

Tot mai des  se vorbeste de angajatul ideal.

– Ce este angajatul ideal in viziunea exploatarii moderne?

Angajatul ideal este acea persoana care pe un grafic de la 0 la 100 are coeficientul de pregatire  aprox. 60% si o experienta ce nu depaseste 50%. Acest fapt “incanta” trepadusii la cravata cunoscuti sub numele de manageri.

Daca angajatul nu poate fi manipulat pentru ca este “smartie” este eliminat din start ca periculos; daca angajatul are principii corecte este considerat ca o persoana ce are tendinta de-a se plafona rapid iar daca tocmai a scapat de pe bancile scolii este vazut ca un neexperimentat potential periculos in care nu merita sa investesti pentru ca nu se stie cand isi i-a zborul…

Conchidem ca angajatul ideal este acea persoana care are talent si ceva experienta dar care poate fi modelat oricand si gata sa functioneze in orice conditii. Nu vi s-a spus de “ fi flexibil”- cata perversiune se ascunde aici! Te-ai vazut un bun executant, ai indeplinit multe servicii care mai de care mai deosebite si diferite insa te-ai intrebat dece in flexibilitatea ta nimeni nu te-a pus deasupra acelui care te manipuleaza? Precum: dupa astfel de experiente repetate, cu ce esti mai bogat material?

Am asistat zilele trecute la o pleduarie despre noa metodica a interviuriilor. Constatarea este sumbra. Mai nimic despre toleranta si cu atat mai putin despre etica si morala.

In mod cert, individul este celula de baza a familiei si a societatii , prin urmare constatm ca totul pleaca de la indivizi si nu grupuri ca in socialism si comunism. Cu toate acestea mai constatam un fapt : munca nu este tocmai o placere pentru nimeni mai ales daca trebuie facuta ca place sau nu.Despre retributia conforma si multumitoare, nu poate fi vorba decat in abureli stupide si nerusinate ale conducerii justificate ades prin hartii email.

Majoritatea oameniilor sufera de flagelul sacrificiului “eu trebuie sa fac orice” si aceasta doar cu un singur scop ce vine din constient : familia ades.

Oamenii sunt facuti sa nu traiasca singuri. Prin urmare familia reprezinta in general centrul interesului pentru care traim, muncim si agonisim cate ceva pentru viitor.

Mondializarea este un fact bun pentru avansul uman pentru ca prin aceasta se accelereaza schimbul cultural si informational; in scurt timp lumea va constientiza un fapt penibil de evident : toti suntem diferiti insa exista “ceva” ce ne aseamana.

Mondializarea , insa, a nascut si copilul bolnav (dement) , managerul si ideologia prin care , tu, esti determinat sa ai mintea ocupata 24 din 24 ore cu problemele firmei, sa ai concentrata atentia catre proiectele de viitor ale manageriilor si daca se poate sa uiti care este data de nastere a copilului tau pentru ca , repet cu cuvintele lor : “ Firma este mai importanta decat familia” .Scopul: sa dormi departe e realitate!

Drept este ca fiecare padure are uscaturiile ei insa aceste concepte ce umilesc, mananca si altereaza spatiul intim al familiei pun in pericol noutiunea de UMAN.

In USA s-a recurs de cativa ani la o atentie mai deosebita privind alegerea managerului; sub lupa sunt acum acei frustrati din randuriile gay sau a acelora care au avut probleme in copilarie si a caror frustrari , asa cum spun statisticile, se reflecta in conducerea companiei.

Ca un fapt bun, ar fi introducerea cursului cu licenta ISO 26000 privind etica si morala a acelora aflati la conducerea  companiilor sau a destinelor comunitatiilor. Intrebarea insa este…cine vor fi aceia care vor inmana aceste certificari? Sau cat de “curati” sunt!

Raul este sub nasul vostru, ades la cravata , scrobit, vorbaret cu un aer fals amical care fatis in frazele ce le utilizeaza iti sugereaza: individualismul, aroganta, nonsalanta atingerii scopuriilor, egoismul si chiar frustrarea si boala mintala exprimata prin: dedicatia totala asupra muncii prestate ce sta inaintea intimului tau.

TOLERANTA este modelul prin care socialul evolueaza corect. A fi tolerant inseamna sa admiti idei, opinii, valori, puncte de vedere, chiar limitari si optiuni insa nu inseamna sa ingurgitezi doar de dragul de-a demonstra nestavilita ta toleranta.

A fi tolerant insemana a tolera atata timp cat esti tolerat si nimic mai mult!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s