Resuscitarea


Oratoria de Duminica 31.03.2013

Excorporatio FIVEBLUEAPPLES WordPress by danIzvernariu 2011 Lx Pt

Din cele mai stravechi timpuri ale existentei umanitatii pe cand constiinta a inceput sa se trezeasca realizand cumva propria existenta, problema nasterii, vietii si a mortii a constituit una din cele mai mari dileme ale individului.

Cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam in acest Univers “haotic”.

In perioada infloririi Egiptului scoala religioasa invata spiritual individul despre existenta vietii de apoi intrun mod aparte decat , azi este cunoascut prin religie. Astfel , Cartea Mortiilor in care “cei dusi dintre cei vii” invatau pe cei aflati inca in viata cum trebuie sa traiasca si sa se pregateasca pentru ce va urma. In fapt oricare ar fi perspectiva , “cei morti” relatau modele existentiale –uneori cu regret- pentru o viata corecta si plina, pentru intelegerea sensului ei sau a justificarii existentiale.

Dupa caderea si  deprecierea culturii Egiptului Antic ,odata cu perioada Faraoniilor Negrii , noiile orientari ale credintei au migrat in diverse forme precum crestinismul – mai tarziu- inspirat din arhietipul egiptean al credintei in Trinitate.

Spre deosebire de cultura egipteana , crestinismul a promis “o viata de apoi” fie in “loc cu verdeata” fie in “ gheena purgatoriului”. In acest timp cultura greaca religiasa –se pare- a despartit Zeii ,parte din ei au urcat la cer devenind astrii iar parte au devenit metale. Cei de sus reprezentand perfectul (purul) , cei de jos imperfectul si diabolicul. Iata, aceasta virgula in istoria religioasa a lumii a adus acel ceva “nou” in credinta care inca mai dainuie si azi.

Astfel oamenii au invatat ca Divinul exista ca o forma in afara lor, ca viata de apoi este tinta absoluta a pregatirii de azi si ca Natura este a treia parte a dimensiunii si nu component direct al existentei.

Mult mai tarziu-milenii- Partidul Socialist Francez a lansat prin anii 1900(?-1890) ideia de viata de apoi in care existenta spiritelor “dovedita” prin mediile esoterice ale vremuriilor respective (inceputuriile miscarii New Age) promiteau o viata mai buna infometatiilor si disperatiilor muncitori si tarani evitand astfel sangeroasa revolta.

Avem acum o imagine astfel:
Egiptul – cu lectia vietii prezentata metaforic prin Cartea Mortilor ca un relatoriu psihologic asupra a ceeace trebuie sa stiim despre viata pentru a putea pleca impacati.

Crestinismul – cu drama existentiala in care suferinta este obligatorie pentru o viata mai buna in alta dimensiune , fapt promis dar nu dovedit.

Politicul cu manipularea de masa a constiintei proletarului sau a taranului infometat si disperat de abuzuri pentru a evita revolta, promitand (amanand!) o viata mai buna maine… nu azi.

Nu cred ca cineva cu secole in urma a intuit ca omenirea se va trezi intro buna zi si va intreba “Cine sunt eu si Cand daca nu Azi?”. Presarat printre randuri, ortodoxia isi pune problema aceasta prin idolul sau Isus spunand “ Oare voi mai gasii atat credinta cand ma voi intoarce?” .

Putini observa un aspect ce face talcul expresiei “spuse” de profet, adica:
Un profet nu are indoieli pentru ca este clarvazator.Intrebarea poate fi o afirmatie insa formulata altfel mai concret si mai ferm nicidecum indoielnic.

Din acest punct de plecare putem deduce ca aceste cuvinte sunt ale cuiva din backgroundul politic al religiei si nu a profetului asa cum se doreste sa transpara.

“In Univers nimic nu se pierde, totul se transforma!”

Credinta aleatorie despre resuscitare in Calea Mainii Stangi:

ALCHIMIA:

Procesul vietii si al mortii este perpeetu si este vazut ca o transformare interioara inca din timpul vietii in care Sufletul si Spiritul sunt diluate si coagulate pentru ca in final filosoful individ sa conchida : “Gandesc deci exist!”. Incepand de aici are loc RENASTEREA Eu-lui lasand in urma : viciile, dogmele, indoctrinariile, samd.

Creeandu-se un mare gol existential prin  acest process al constiintei , individul cauta raspunsuri clare asupra propriei existente. Este un proces dureros insa acesta este in fapt autenticul proces al mantuirii (auto-matuirii). Individul isi reseteaza memoria la initial (sic, plastic) si porneste din nou la drum pe alte valori mult mai aproape de adevarul vietii lasand deoparte misticul, proband teoria si conchizand asupra adevaruriilor ce sunt relative de la individ la individ.

MASONERIA:

Are si ea scena teatrala a cultului vietii si a mortii. Inconjurata si inspirata din simboluri ale principiilor existentiale, aceasta cale este una a trezirii echilibrului prin solicitarea constiintei. Aceasta cale este o cale a managementului (Arta Regala) social; este cumva acel “acum, aici pentru un viitor”. Si in masonerie RESUSCITAREA este punctul cheie al intregului proces (ritual) cu deosebirea fata de religie ca:

Masoneria nu este religioasa, nu are sfinti si nu te invata nimic altceva decat iti arata, concluzia ,formarea si aplicatia iti apartine atat cat iti permite limitarea.

In masonerie ca neinitiat esti socotit ca un mort/viu ce nu stie ca exista, ce nu are o constiinta treaza, ce are inlantuita ,incatusata vointa proprie si gandirea.

Odata venit din Vest (taramul mortii, lumea profana) si parcurgand etapele bazice a celor trei grade prin: Nord (ascultare, observare), Sud (practica) si Est (Iluminarea) initiatul devine viu, activ, util semenilor si pro uman si natura pentru simplu fapt ca acesta s-a eliberat de manipularea religioasa,politica,subiectiva, avand in deschidere noi perspective asupra vietii si a intelegerii sensului ei.

Masoneria este compusa din persoane ce au un crez la baza. Religiosii aici discuta despre principiile religioase insa nu fac propaganda. Ateii deopotriva isi mentin punctul de vedere iar crezul lor este in ei fapt suficient pentru a fi utili in diverse situatii semeniilor lor.

Masoneria nu contesta existenta Divinului insa considera ca acesta are Planul Lui iar noi , umanii avem problemele noastre (probabil izovarate din acest Plan).

In orice caz problema existentiala este acum, aici in acest moment si nu ieri precum nu maine. Daca azi am facut un pas inainte poate exista un maine mai bun dar daca azi nu suntem pregatiti sa traim corect nu ne putem astepta la o viata viitoare care la sincer si concret pana in prezent nu a probat-o nimeni dat fiind faptul ca dintre cei dusi realmente nimeni nu s-a reantors.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s