L A T E R A L U S – music and alchemy philosophy The Tool Band


The Tool Band

The tool = unealta, scula.

Cateva cuvinte despre ce anume inseana : UNEALTA in esoterism.

Inainte de investirea in primul grad (initiere) candidatul parcurge prima etapa a pré startului in actiunea drumului ce va fi parcurs mai tarziu (sau nu, dupa cazul deciziei proprii) in própria legenda personala cu scopul regasirii, vindecarii si perfectionarii propriului Ego.

In unele cecuri esoterice acest “stadiu” sa spunem este echivalentul unui spatiu langa intrarea in Templu. Stiim de altfel din arhitectura sacra ca diviziunea templului este bine definita si ca fiecare diviziune reprezinta un spatiu care conentreaza un anumit nível al cunoasterii initiatice.

Cred ca cel mai cunoscut nume atribuit acestui spatiu este : ATRIUM

Atrium in L. Latina inseamana:

Curte interioară a caselor romane, de obicei înconjurată de un portic acoperit. 2. (Rar) Spațiu deschis, înconjurat adesea de coloane, la intrarea unei bazilici.

Si deasemenea mai poate insemna:

Cele două despărțituri superioare ale inimii. 4. (Geol.) Culoar care înconjură un con vulcanic secundar îmbucat în craterul unui vulcan mai vechi. Contextul fiind : locul dragostei (al inimii- Templul) sau locul purificarii Vulcanul,lava, focul.

UNEALTA este asociata cu imaginea si functionalitatea une bare de fier utilizata in scopul dislocarii unui obiect, fie acesta roca sau orice ce este in componenta a altceva.

Ce inteles simbolic are unealta in contextul Templului?

Este simplu, omul ca persoana individuala este considerat o PIATRA ce face parte dintr un maré conglomerat (Munte) numit OMENIRE.

Piatra este o piatra bruta ce urmeaza a fi slefuita ,prelucrata si dimensiunata pentru a deveni de aceasta data utila unei constructii.

Spuneam metaforic in unul din bloguriile anterioare ca : “Orice Stauie contine o piatra bruta, orice piatra bruta poate devenii o Statuie” .

UNEALTA in acest caz serveste metaforic dislocarii Pietrei Brute din marea masa , a Muntelui. Acest fapt simbolic reprezentat ades prin “RANGA”  nu este altceva decat metáfora prin care neofitul afirma dorinta proprie dupa o lunga asteptare in fata templului de-a se disloca din masa de neofit si de-a devenii initiat.

Acest obiect il insoteste in prima zi a intrarii lui in curtea Templului prin celebrul portal sustinut de cei Dói Stalpi ca simbol al ruperii de lumea profana.

In unele ritualuri acest lucru mai este vazut prin :cutitul/pumnal ca simbol al dorintei renasterii vis a vis de ideia “taierii “ cordonului ombilical. Cred ca aceasta varianat este mai rara.

Decu The Tool Band din perspectiva esotericului ca simbol inseamna :obiectul de care ne servim atunc cand decidem ruperea noastra cu profanul. Trebuie stiut ca intreaga discografie The Tool Band este cu subiect hermetic si esoteric si nu este doar o fantezie surrealista.

Este foarte transperenta semnificatia cuvantului lateralus adica lateral sau altfel spus contextual : aleator  din perspectiva  credintei si filosofiei spirituale.

Imaginile din clipul vídeo al melodiei sunt inspirate din simbolística  alchimica; unele dintre ele sunt chiar simbolulri despre care trateaza in Operele sale Dr. Crals Gustav Jung.

Este voba despre arhietipuriile AENIMA si UMBRA ( ca arhietipuri subsumate, subordonate)simboluri componenete ale procesului alchimic asa cum sunt cunoscute inca din Sec. XVII respectiv XVIII .

Cele mai multe din imaginile clipului utilizeaza culoarea ca simbol marcant al ideilor expuse ; acest limbaj este un cod cu multiple intelesuri in functie de asocierea lor intrun context.

Negru,rosu, galben, alb nu sunt altceva decat fazele transformarii (transmutatiei) , vezi AZOTH in acest site; care asa cum stiim au doua intelesuri in asocierea succesiva a lor ; fie ca este vorba despre gnoza Calatoriei de la Intunericla Lumina , fie ca este vorba , strct alchimic despre : Inegrire, inrosire, ingalbenire si incandescenta. (vezi fazele Azoth” href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Azoth” rel=”wikipedia”>Azoth) sau vezi in acest site in L.Romana : AZOTH
Speculatia acestui spectru de culori poate fi o vasta speculatie (metaforica) a unor procese stiintific dovedite (eXoteric) bazate pe anumite principii.

Ideia de “tot ceece este sus este si jos” dictonul alchimic este redata in acest clip prin imaginea coborarii pentru procurarea materialului ce ulterior va fi utilizat in Opus Magnum.

Orice lucrare incepe prin cadere ( piatra dislocat din munte , vezi primele fraze din blog, se rostogoleste odata rupta din stanca) – desigur aici vorbim despre :decadenta ; decadenta este necesara ca mijloc de prelucrare in transcendent. Carls Jung ne spune aici , in acest caz , despre confruntarea cu própria umbra, cu partea de jos, orizontala si animalica a omului strict legata de simturi si nu de ratiune.

Viermele este simbolul intermediarului transformarii vierme-cocon-fluture-vierme ; poate ca pare dura si disgratioasa aceasta imagine insa ea reprezinta exact starea prin care trece spiritul uman. Omul in sine in timpul unei vieti.

O serie de imagini mai evoca ideia de hranire (entropie) intalnit in alchimie in ideia de Rege care isi devoreaza fii ; vezi matafora legata de <a class=”zem_slink” title=”Saturn” href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Saturn&#8221; rel=”wikipedia”>Saturn</a> pentru cei avansati.

Aceasta metáfora a hranirii tine de Prima Matéria, este in fapt un proces cosmologic respectiv baza de la care s-a plecat pentru evolutie.Generare/Regenerare


<h4 style=”text-align: center;”>freedownload <a title=”LATERALUS MP3 Freedownload” href=”https://skydrive.live.com/?cid=76ce295298fb91c9#cid=76CE295298FB91C9&amp;id=76CE295298FB91C9%212491&#8243; target=”_blank”> here</a></h4>
Intreaga melodie este construita in baza teoriei spiralei lui Fibbonacci (secventa) si respecta ritmul matematic sagrad : 1, 1, 2, 3, 5,8 incare
<ol start=”1″>
<li>este negru, 2 este alb, 3 tot ce vezi, 5 copilaria(puritatea), 8 rosu si galben pentru a deveni, 5 pentru a primi, 3 pentru a vedea , 13 asa cum este sus este si jos, 8 ce este in spatele lucruriilor , 5 aemite, 3 aprivi in urma</li>
</ol>
vezi intregul text  original:

Over thinking, over analyzing separates the body from the mind.
Withering my intuition, missing opportunities and I must
feed my will to feel my moment drawing way outside the lines.

1 Black
1 then
2 white are
3 all I see
5 in my infancy.
8 Red and yellow then came to be,
5 reaching out to me,
3 lets me see
2 there is
1 so
1 much
2 more and
3 beckons me
5 to look through to these
8 infinite possibilities.
13 As below, so above and beyond, I imagine
8 drawn outside the lines of reason.
5 Push the envelope.
3 Watch it bend.

Over thinking, over analyzing separates the body from the mind.
Withering my intuition leaving opportunities behind.
Feed my will to feel this moment urging me to cross the line.
Reaching out to embrace the random.
Reaching out to embrace whatever may come.

I embrace my desire to
I embrace my desire to
Feel the rhythm, to feel connected enough to step aside and weep like a widow
To feel inspired to fathom the power, to witness the beauty,
To bathe in the fountain,
To swing on the spiral
To swing on the spiral
To swing on the spiral of our divinity and still be a human.

With my feet upon the ground I lose myself between the sounds and open wide to suck it in;
I feel it move across my skin.
I’m reaching up and reaching out; I’m reaching for the random or what ever will bewilder me.
What ever will bewilder me.
And following our will and wind we may just go where no one’s been.
We’ll ride the spiral to the end and may just go where no one’s been.
Spiral out. Keep going.
In cele din urma vom intelege ca Spirala se naste din Spirala fapt regularizat de o serie de numere cunoscut sunb numele de SECVENTA FIBONACCI care in alchimie reprezinta CIRCUMBULATIO la adevarul in sine.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s