Natura dubla a lui Adam Kadmon


 


Partial public* – inspirat din „Opere Complecte” – Dr. Carls Gustav Jung


In imagine natura dubla a lui Adam Kadmon relationata cu geomtria sagrada si Principiul meditatiei Middle Pillar

In imagine natura dubla a lui Adam Kadmon relationata cu geomtria sagrada si Principiul meditatiei Middle Pillar

Adam Kadmon este un jalon de referinta in alchimie atunci cand vorbim despre primordial si natura dubla.

Vechile scrieri arata ca acesta a fost hermafrodit ; intanim ades azi un simbol geometric sacru , eSoteric, , un cerc care contine un patrat care la randul lui cntine un triunghi ce are in interior un cerc. Pare complicat insa este simplu: CERCUL= Masculin, PATRATUL=simbol feminin, TRIUNGHIUL reprezinta TRINITATEA iar cercul din interiorul lui DIVINITATEA.  Cand toatea acestea sunt UNU vorbim despre OMUL PRIMORDIAL (androgin). De aci si „teribila” conexiune profana relationata cu : cerc in cerc, spun acesata pentru ca multi imagineaza mai mult decat este necesar.

Sau: masculinul ce contine femininul, ambele contin viata iar viata include Divinul. Aceasta este explicatia simpla in acest caz.

Desigur dualismul este absolut tot in esoterism, nimic nu este UNIC , totul are un fapt ce sta in contrariu, opus… vezi eXoteric: materia-antimateria…


Si la Origene apare natura dubla a lui Adam: unul este facut din pamant ,celalalt insa “dupa chipul si asemanarea Lui” (Dumnezeu).Acesta este omul interior ,nevazut,necorporal,neprihanit si nemuritor.

Idei asemanatoare se gasesc inca la Philo Iudaeus . Merita atentie faptul ca dupa coloseni 1:15 ,Christos este tocmai acest chip ,”chip a lui Dumnezeu”. Citez: “…qui est imago Dei invisibilis,primogenitus omnis creaturae”.

Natura dubla se oglindeste in reprezentarea Hermafroditului , prin urmare Adam era hermfrodit.

Dorneus spune ca alchimistii si-ar fi numit LAPISUL lor : ADAM . Aici hermafroditismul , atentie vorbesc despre Adam Primul (primordial ; cunoastem : Adam Statuia (cel fara viata), Adam cel Luminos( dupa ce a fost descoperit de

Lilith), Adam Kadmon si decadent (dupa Pacatul Original) . Hermafrodistismul aici se refera la faptul ca anumite trasaturi ii erau feminine,sauu cum se spune : “o continea pe Eva” , acea Eva invizibila si tainica.

In alt context Hermafroditismul apartine lui MERCURIUS ( Mercurius cel focos si desavarsit) , conexiunea aici devine clara iar textele hermetice se destainuie: Adam=Mercurius.

La naasaeni se intalneste aceasta reprezentarea, acestia (ne spune Hypolit) , venereaza doua lucruri distincte in in unul singur, adica: omul si fiul omului. Noata carea apare aici este ca OMUL este barbatesc

Lilith ,”fata verde” Regina Spiritelor si Sarpele, probabil ca simbol totunitar al Diavolului ; de remarcat Spirala * (vezi bloguri despre…)

ul-femeiesc ,numit de ei ADAM.

Caracterul dual il aproprie pe ADAM de fiinta primitiva sub forma bilei lui Platon precum si de imaginea persana: Gayomart, mai putin cunoscuta ca idee in alchimie.

GLAUBER ii atribuie lui Adam simbolul cercului, iata premiera, omul de sex masculin primeste ca simbol CERCUL.

Stiim ca CERCUL este simbolul perfectitudinii,al Soarelui al Aurului respectiv al Supremului.

Tot din anticile scrieri stiim ca  infatiasarea hemafrodita a lui Adam a inselat (indus in eroare) pana si pe Ingeri care voiau sa strige in fata lui : Stapane!

Abraham in “Pestera Comoriilor siriana” spune:

“Si D-zeu, il facu pe Adam …Si cand ingerii percepura splendida sa infatisare, fura impresionati de frumusetea chipului sau , in timp ce se aprindea, in minunata stralucire aidoma globului solar, iar lumina ochiilor sai era ca de soare si imaginea corpului sau ca de cristal”

Un text HERMES arab relateaza despre crearea lui Adam astfel:

“Atunci cand fecioara Eva a ajuns la domnie din intreaga vointa a planetelor (Zeii) s-a format spiritul si ingerul Hãrûs (Herus, Horus) .

Acest Herus , spune textul , a luat 60 spirite de pe planete , de pe zodiace 83 ,de pe cerul suprem 90 de pe pamant 127 ce au insumat in total 360 de spirite. Acestea au

Simbolul kabalei Adam Kadmon

fost amestecate si astfel a fost creeat primul OM , dupa forma celui suprem. Desigur aici vom observa (matricea) CERCUL sau cele 360º.

Exista multe curente si subcurente in toate religiile. In una din viziuniile rabinice, Adam avea chiar coada ; prima sa stare fiind foarte nefavorabila.Se mai vorbeste si de dimensiunea absolut nepotrivita pe care o avea relationata cu Pamantul in sine, se spune :” de la un capat la altul al Pamantului” .

Se mai spune ca pe cand zacea inca neansufletit pe pamant , acesta avea o culoare verzuliu stravezie ( exista o pictura in care Diavolul apare in acest mod participand la constructia unui Templu, acest aspect este confuz insa acum stiim ca in fapt de Adam era vorba; secundul personal este un “preot” imbracat in rosu , ce in fapt este Dumnezeu insusi), ciudata culoarea … azi aceasta „istorioara” sta in arhietipul extraterestru atat verde cat si androgin (sau asexuat , sic!).

Important e ca la acea vreme pe Pamant roiau mii de spirite impure ; Acest Adam inert ,statuie, a fost ascuns intro padure deasa si intunecaoasa pentru a fi protejat de aceste tenebre. Doar unul singur a reusit sa il gaseasca si sa aibe un intecurs cu el, acesta a fost Lilith , “stapana tenebrelor” .

Dupa aparitia Evei , Lilith a fost izgonita ( sunt unele izvoare ce afirma ca aceasta a fugit sal s-a retras intre astrii devenind LUNA).

Ce este asemanator intre Adam si Lilith? Tot aceste surse spun : “Lilith a fost creata din aceasi tarana ca si Adam “.

Faptul ca intercursul a avut loc ,Lilit a ramas gravida si  de aici au aparut si primii demoni , iata inca o lumina proasta asupra naturii lui Adam. Acest lucru s- intamplat in timpul celor 130 de ani pe care Adam a trebuit sa ii traiasca separat de Eva si exclus de co

Adam Kadmon – OMUL PRIMORDIAL si este comparat cu Hermes itifalic

munitatea divine, un fapt despre care se stie si se vorbeste mai putin azi.

In gnosticism Adam nu reprezinta altceva decat OMUL PRIMORDIAL si este comparat cu Hermes itifalic sau seducatorul pederast: Dyonisos.

Dupa teoriile bogumililor , Adam a fost creat din noroi (aici conetxtul :pamantului cel mai ieftin), este primul fiu a lui Dumnezeu si in fapt, un inger decazut.

Traditia rabinica mai spune ca intre Adam si Satana a existat dintotdeauna o relatie laturalnica ; se mai crede ca acesta va sta pe tronul Satanei.

Pur alchimic Adam este considerat: pigmeul, omul primordial, homo maximus sal macrocosmosul. El este Materia Prima si Anima Universalis sau , sufletul tuturor oamenilor.

Adam este o figura dubla parte materiala, parte spirituala , carnal si luminos .

*Partial public -din anumite motive am restrans accesul la continuarea blogului in mod public. Continuarea si detalii doar abonatilor cu acces la subpagini.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s