Legenda celor Trei Magi – masonic profund esoteric si kabbalistic


Legenda celor Trei Magi care au vizitat Marea Arcada si au descoperit esenta ideii

Nota: Aceasta plansa are caracteristica tipic masonica si este pe intelesul gradelor superioare incepand cu Loja Albastra .

 

Dupa mult timp de la asasinarea lui Hiriam, de la moartea lui Solomon si de la moartea tuturor contemporanilor lor , dupa ce armata lui Nabucodonosor a distrus Regatul Iudeu distrugand Templul si supunand sclaviei si executiei poporului , Muntele Sion nu a mai fost altceva decat un desert arid cu cateva capre slabe in grija unor beduini.

Rasarit.

In acest peisaj, intro diminineata, la pasul lent al camilelor, trei calatori au ajuns la ruinele Sanctuarului . Erau trei membrii ai Sacerdotului Universal , magi si calatori in explorarea misterelor anticului Templu.

Dupa o scurta odihna si un dejun frugural, cei trei au inceput sa inspecteze aria ruinelor pentru a determina dimensiunea si a reconstrui imaginar spatiul interior al Templului.

Cu multa grija si atentie au inceput sa examineze capiteluriile cazute in nisip ce contineau simboluri si inscriptii. Erau multe si un intreg almagam de semne si simboluri si in aceasta situatie nimic nu parea sa dezvaluie ceva din ceeace ei cautau, nici macar un indiciu.

Mijlocul zilei.

Pe cand isi continuau cercetariile studiind bucatiile de piatra cazute la pamant, in aria ruinei Templului, langa o bucata de zid , undeva spre mijlocul templului, au descoperit o escavatie acoperita cu bolovani mari ce a atras atentia.

Lasand deoparte inspectia ariei s-au concentrat in acest loc incepand sa disloce piatra ce acoperea escavatia, descoperind astfel un put adanc si intunecat.

Cel mai in varsta si mai experimentat dintre ei s-a aplecat la marginea putului incercand sa penetreze cu privirea intunericul si profunditatea lui.

Soarele ajunsese in Mijloc Zenit in clipa in care acest varstnic mag cerceta atent haul intunecat. Razele soarelui au patruns atunci pana in profunditatea lui si din intuneric o stralucire ce a orbit ranind ochii magului a fulgerat din strafund.

Speriat si confuz magul cheama in ajutor pe cei doi aflati in apropiere cercetand. Acum cei trei culcati la pamant pe marginea putului privind in interiorul lui observa si consimt impreuna ca lumina ce vine de jos nu este o iluzie ci trebuie sa fie provenita de la un obiect valoros ce straluceste in razele soarelui.

Batranul mag a cerut , atunci, celor doi ce-l insoteau sa isi desfaca centuriile si sa le uneasca pentru a obtine o coarda necesara pentru a cobora in interior.

Dupa multe secole din momentul in care Marele Maestru Hiram este lovit in cap in fata portii Orientale  de catre companierul asasin , fugind mai apoi catre poarta de Sud unde este lovit a doua oara de catre alt companier , care odata ce l-a vazut cazut la pamant ii smulge de la gat pretioasa bijuterie un Delta de Aur si cele sapte inele pe care le azvarle plin de ura in putul situat in extremitatea Templului intre zidurile de Est si Sud, bijuteria sacra este acum gasita.

Aceasta bijuterie are o dimensiune egala cu cea a palmei, este din aurul cel mai scump si descrie in forma ei triunghiul cu dimensiuni perfecte in care Hiriam era initiat si care avea o fata cu un nume gravat iar o alta perfect lustruita.

Locul in care a fost  gasita parea a fi doar un nivel al putului. O alta escavatie mai ingusta pe acest mic platou parea sa continue adanciura si ajutandu-se in putina lumina solara ce patrundea pana la gura celui de-al doilea nivel acesta impins de curiozitate patrunde descoperind ca peretele nivelului al doilea este compus din pietre viu colorate si ca spatiul subteran este circular.

Inspectand si acest loc cu atentie ,odata ajuns pe fundul nivelului doi, constata ca acesta avea in componenta ZECE spatii diferite ,unul mai obscur decat altul. Privi atunci o clipa la bijuteria lui Hiriam si contempla asupra numelui ce era gravat si atunci isi aminti ca ceeace esra scris pe acea bijuterie era numele infailibil si magic al carui-i sens si inteles il cunostea din invatatura oculta insa pe care l-a intalnit pentru prima oara in viata inscris undeva.

Ritualic, acesta si-a atarnat la gat bijuteria lui Hiriam cu fata lisa catre exterior asa cum invatase de la maestrul lui, la acea vreme simbolic si cercetand cu atentie peretii incaperii constata in reflexul bijuteriei o mica deschizatura intro nisa atat cat statura unui om putea sa patrunda.

Patrunzand prin aceasta mica deschidere ingusta, a continuat inspectia patrunzand intrun tunel, palpand peretii in intuneric deplin. In acest drum a descoperit ca peretii din pietre contin o suprafata lisa de bronz ce parea a fi o usa.

Atunci a cerut celor doi, stigand, sa ii vina in ajutor pentru ca ceva straniu si infricosator sa afla in acel put. Acestia doi de pe marginea de sus a putului au legat coarda facuta de cele trei centuri unite de o piatra ce parea a fi un stalp pe care era inscris cuvintele : JACHIN  ancorand pentru siguranta extremitatea ramasa a corzii de apropiatul ciot al unei coloane din apropiere ce purta inscriptia BOAZ.

Apoi cei doi au aprins ritualic Focul Sacru ajutandu-se de lemne uscate pentru a aprinde mai apoi faclii necesare inspectarii nivelului de jos al putului, coborand mai apoi pe coarda.

La vederea batranului mag , in lumina facliilor, acestia doi sunt fascinati de frumusetea stralucitoare a bijuteriei triunghiulare atarnata la gatul batranului mag. Suprafata lisa emitea raze de lumina ca reflex de la faclii. Pe loc acestia doi au inteles ca obiectul in cauza este un obiect magic de mare pret si s-au inclinat in fata ei.

Cu trei torte aprinse , cei trei se hotarasc sa paseasca dincolo de poarta de bronz in marele mister cei astepta.

Aceasta poarta avea o singura inscriptie, o coroana regala ce in spatele ei avea desenata un cerc de 22 de puncte si nimic mai mult.

Dupa o meditatie profunda , batranul mag pronunta in fata portii de bronz inchise cuvantul: MALKUTH si imediat poarta grea de bronz s-a deschis.

O noua incapere intunecata a aparut in spatele ei . Incaperea era goala insa continea o scara cu trei trepte ce cobora ,pe care au si coborat la un nou nivel unde au gasit un patamar(*) triangular . Si acest nou spatiu dupa coborarea a celor trei trepte avea pe partea stanga de la intrare o alta scara ce de asta data avea doar cinci trepte gasind un alt patamar cu aceaiasi forma si dimensiuni. In apropierea ei, o alta scara pe care au si coborat inca sapte trepte.

In noul spatiu subteran intalnit absolut gol ,pe unul din pereti a intalnit o alta poarta de bronz asemeni primei ce la fel avea gravata , 22 puncte dar in locul coroanei regale avea in relief o piatra unghiulara.

Batranul Mag pronunta atunci in fata portii cuvantul IESOD si poarta s-a deschis singura.

Patrunzand prin aceasta poarta, cei trei acced un spatiu imens circular ce este sustinut de noua nervuri unite toate in centrul boltei. Nimic altceva nu era continut in acest spatiu si cum nimic nu a trezit interesul si nici o alta poarta nu se intrezarea au decis sa se retraga pentru a iesi din put. Dar batranul mag nu parea sa vrea sa se retraga. Numarand intrun anume sens cele noua nervuri incepand de la un anume punct de referinta , acesta descoperii o noua poarta de bronz bine mascata in zid, abia vizibila pe care existau gravate aceleasi 22 puncte iar in locul pietrei unghiulare exista in relief un Soare stralucitor.

Batranul a pronuntat atunci cuvantul : NETZACH si poarta s-a deschis pentru a permite patrunderea celor trei in alt spatiu unde se aflau 5 spatii diferite si egale si 9 cripte.

In strafund exista o alta poarta de bronz ce avea incrustat 22 de puncte si o Luna retrograda in relief ,un cap de Leu, un arc gartios, o rigla, un rol al Legii , un Ochi si o coroana regala.

Cuvintele pronuntate succesiv in fata portii au fost:

HOD, TIPHERETH, CHESED, GEBURAH, CHOCHMAH,  BINAH si KETHER.

Cand au pasit pe sub al noua-lea arc , magii s-au oprit cu respiratia taiata privind la lumina ce a izbucnit din interiorul spatiului nou deschis . Inauntru trei lampadare in mijloc ardeau incontinuu iluminand orbitor sala de secole si nu s-au stins nici in timpul razboaielor , nici dupa distrugerea Ierusalimului si nici dupa distrugerea Templului. Interiorul luminat intens si placut odata ce ochiul se obisnuieste cu explozia de lumina era simplu si perfect slefuit in pereti de piatra.

Inclinandu-se de noua ori in fata celor trei lampadare, magii se indreptara catre un altar situat in centrul unghiular format de cele trei lampi unde se afla o piatra cubica . Pe aceasta piatra pe una din fetele ei era gravata cu insertii de aur : rigla, compasul, echerul,nivelul, mistria si coicanul de zidar. Pe suprafata stanga a pietrei erau gravate formele geometrice: triunghiul, patratul, pentagrama si cubul iar pe suprafata laturei drepte a pietrei se citea inscriptia 27, 125,343,729, 1331.

In final pe suprafata posterioara a pietrei era gravata ramura de Accacia ( Mimosa Sensitiva sau Salcamul) .

Peste aceasta piatra inscriptinata se afla depusa o piatra de agata  pe care era inscris cuvantul : ADONAI.

Cei doi magi insotitori s-au inclinat plecand fetele in fata numelui lui Dumnezeu insa batranul mag ridicand ochii si capul in sus le-a spus :

“- Este timpul sa cunoastem ultimul spatiu ramas pentru a conchide initierea noastra ca maestrii perfecti. Este timpul sa luam ultima lectie  ce consta intrun simbol al caru-i inteles nu trece de sensul: CONCEPTIE SUPREMA.”

Prinzand cu mainiile piatra de agat , batarnul mag se intoarse catre cei doi ce il isoteau si le-a spus:
“- Priveste bine, aceasta este Conceptia Suprema si ea este Centru Ideii”

Cei doi vazura atunci cuvintele inscrise pe o latura a pietrei de agat : Iod, Hé, Vau, Hé si sub magicul moment incordat acestia au inceput sa citeasca aceste cuvinte cu voce tare.

-LINISTE! A tipat batranul mag, aceste cuvinte nu trebuie sa iasa din gura voastra!

Atunci le arata ca tot ce era scris pe bijuteria lui Hiriam era scris pe aceasta piatra de agat.

Acum, le spuse celor doi, am sa va spun ce invatatura este ascunsa aici , nu Solomon a fost acela care a comandat aceasta escavatie subterana cu NOUA PORTI , nu a fost el acela care a ascuns aici Piatra de Agat . Aceasta lucrare a fost a lui Henoch (Enoch) primul INITIAT dintre toti initiatii care nu a murit si care traieste in spiritul tuturor fiilor spirituali. Nu se cunoaste epoca in care acesta a fost construit precum Henoch a trait cu mult timp inainte de Solomon si Potop . Acest infricosator loc a fost construit in timpul in care stanca era vie.

In timp ce aceasta concluzie le era impartasita cei doi priveau la “cerul” de pe tavanul salii si plimbandu-si ochii in cele patru laturi au observat existenta une-i noi porti ce avea inscriptionat in relief un VAS SPART.

Il chemara pe batarnul mag creandu-i sa le deschida si aceasta a ZECEA POARTA ce spuneau ei “ aceasta trebuie sa aibe un alt mister ascuns “.

Atunci toti trei s-au reunit rostind diverse cuvinte in diverse combinatii insa nici una nu a avut efect pentru a deshide aceasta poarta. Atunci au inceput sa spuna cuvinte ce le treceau prin cap la intamplare insa nici acest lucru nu a produs efectul scontat.

Cand au epuziat si au vrut sa renunte , unul din ei a pronuntat o fraza : “ Nu putem continua la infinit”.

Atunci batranul mag a concentrat sensul frazei intrun singur cuvant : En Soph si poarta s.a deschis trantind la pamant pe cei doi magi insotitori printr-o suflare puternica ca a une-i tornade iar cele trei lampi nestinse de milenii s-au stins.

Cu multa greutate au reusit sa inchida aceasta poarta a zecea si dupa ce aceasta a fost inchisa lampiile au continuat sa fie stinse.

Atunci batranul mag le-a spus:

“- Aceasta intamplare teribila a fost scrisa si a fost prevazuta ca un fapt al imprudentei. Iata-ne deci in mare pericol comitand aceasta. Sa incercam cu toate acestea sa iesim de aici prin cele noua porti pe drumul pe care am venit pentru a gasii iesirea. Sa speram ca vom iesi cu bine!”

Asa au si facut, au facut cale intoarsa prin cele opt Sali si Porti spre iesirea de unde au venit trecand spaime insa fara a dispera.

Asa au ajuns la scara de 24 de trepte pe care au urcat-o catre iesirea din put numarand : 9, 7, 5,  si 3..

Cand au iesit din put afara printre ruine era MIJLOCUL NOPTII .

Atunci batranul mag aratandu-le din interiorul primului nivel al putului cerul instelat ca un cerc determinat de gura putului le-a spus:
Cele zece cercuri ce coboara din cer reprezinta la fel cele zecae arcuri ce le-am trecut prin porti in fundul putului. Ultimul corespondent ca arc are numarul  11 , acela prin care a izbucnit furtuna dezastroasa.

Este cerul infinitului , asa sus precum jos, cu lumini ce sunt in afara perceptiei noastre ca intelegere.

Deslegand centuriile de cei doi stalpi J si B fara a intelege sensul lor in aceasta istorie, fara a mai schimba un cuvant intre ei, in profunda meditatie, cei trei au pregatit camilele sub un cer instelat intro liniste nocturna apasatoare pentru a se reantoarce de unde au venit …BABILONIA.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s