Managementul intelectual si valoriile


 

Oratoria de Duminica 07-04-2013

Recent am studiat principiul de functionare a Societatii Secrete VRIL iar concluzia finala nu a fost decat una singura, aceea-si ca in mai toate cazuriile de acest gen : focalizarea de forte prin manipulare mentala.

Imagineaza un fapt ce functioneaza ca un principiu in tot si in toate : sifonul . Umplerea  spatiului ,injectarea presiunii in el si golirea directionata dar si controlata.

Ce ar dori sa reflecte aceasta in situatiile manipularii? Este simplu. Vom lua un alt exemplu cat se poate de la obiect.

Iti amintesti decate ori nu ai adaerat in aceasta viata la o ideie, sau proiect dupa care , in timp si in mod subtil totul s-a intors in scop final al proiectului la 180º sau in situatii la care nu te-ai gandit? Generatiile mai varstnice isi vor aminti in acest caz de Partidul Comunist in care s-a intrat pentru un ideal, s-a luptat pentru acesta pentru ca finalitatea (la varf) sa fie cu totul alta si contrarie asteptariilor, viselor initiale.

Cele mai prospere secte sau organizatii (oricare ar fi) au logo-ul lor , au idealismul lor si toata miscarea de scena absolut bine puse la punct, justificate si dovedite. Paradoxal, insa, in miezul lor lucruriile stau cu totul diferit. Astfel o sa ai surpriza ca tu mare luptator pentru idealuriile la care tocmai ai aderat la organizatie sa fi desconsiderat si chiar considerat periculos. Multi, foarte multi in aceasta situatie intra in panica si depresie totala din cauza confuziei neputand sa inteleaga ce se intampla.

Adevarul este ca in aceste situatii functioneaza acel sistem al sifonului descris mai sus in care sa luam analitic acum din perspectiva esoterica a simboluriilor ce se intampla , astfel:
Recipientul este locul in care Apa sau sufletele cum este cunoascut in alchimie este adunata si …iata “inchisa hermetic” . Hermetismul aici nu inseamna “te-au inchis in organizatie inchizand usiile” ci inseamna simbolica ideie de “te-au prins si inchis in propriile idealuri ce tocmai le-ai alaturat organizatiei” . In acest moment incepe modifiacrea starii initiale. De regula un anume grup ( dioxidul de carbon vezi e.q. contextual sifon)  te vor determina subtil sa crezi “vazand” ceeace ei vad astfel incat daca reusesti sa vezi este OK dar daca nu situatia devine explozibila si necontrolata.

Din aceasta clipa a “injectarii” se decide soarta ta. Daca te lasi manipulat ai “scapat” dar daca nu , ai intrat in coliziune cu toti atomii din recipient si are loc cel mai neplacut mod de-a fi expulzat ,izolat sau determinat sa iesi ( regimul Comunist te executa.) .

Cu alte cuvinte aici vorbim despre : intri cu o ideie si ajungi la sfarsit la contrariul ideii tale determinat de influentele exterioare . acest fapt are doar doua urmari: ori mergi mai departe ori esti terminat.

Daca exemplul de mai sus este greoi in intelegere vom lua un alt exemplu, principiul dezintoxicarii ce fuctioneaza cumva similar; narcomanii de regula sunt alchoolizati astfel incay acestia devin alcohoolici dupa un timp dependenti de bautura si nu de drog. Dupa ce s-a stabilit alcoolismul incepe procesul dezalcoolizarii si in final (100% sau aproximativ) persoana ce “a scapat” de viciu.

Similar se petrece in factul esoteric . Intrii pentru ca esti atras de X fact, in timp observi (cel mai rau caz) ca lucruriile nu sunt cum ai crezut si atunci e rau. Nu observi si atunci se petrece “dezalcoolizarea ta”. In momentul in care dupa dezalcoolizare individul cade in golul creat de lipsa alcoolului sau a drogului i se spune ce trebuie sa faca si atunci ori apare un nou ideal chiar nesperat ori apar problemele colaterale si nebanuite rezulatate din “nealiniere”.

Din fericire (sic!) predispozitia indivizilor este : in a crede , a fi comod si a nu rationa. Acest gen de indivizi compun marea majoritate care astepata ca cineva sa spuna CE si CUM . Carcotelile apar si ele insa sunt firave si “de salon” uneori chiar acceptate de respectivul sistem ca un mod de “ consumare a energiei” pentru ca finalitatea sa fie tot…nebanuitul.

O persoana treaza, rationala va avea intotdeauna “probleme” , va ajunge mereu la indoieli mari existentiale la conflicte de idei s.a.m.d. . O persoana vizionara observa din prima ce se petrece si cauta sa nu intre in… .

Acum exista o problema. Societatea functioneaza pe asociere de indivizi si nu altfel. Asocierea vine din atractie si interval comum de idei. In acest sistem firesc  se instaleaza virusul ce mai traziu altereaza la 180º faptul, ideia, viziunea si proiectul initial.

Fara indoiala orice centru de interese va avea in strafundul lui alte interesse ce ades sunt contrarii cu principiile.

Acum vom spune: doar doua polaritati opuse se atrag , campul magnetic situat intre cele doua este spatiul esoteric  ce greu poate fi perceput in totalitatea lui pentru a fi explicat clar si cu atat mai putin administrat .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s