Legenda Pelicanului -nota


LEGENDA esoterica foarte pe scurt.

Cu titlu de PARABOLA insa nu in context religios, Legenda Pelicanului este o pilda masonica din care vom intelege ca SACRIFICIUL SUPREM readuce la viata , ca moartea da nastere unei noi vieti si ca prin propriul efort,travaliu si dragoste suntem capabili sa transformam un rau existent in bine , sa invingem vicisitudinile vietii si sa infruntam vointa vrajmasului nostru.

In aceasta legenda a pelicanului notiunea de VIATA si MOARTE reprezinta ceeace in totalitatea e viata ar putea insemna.

Finalul ei cele doua extreme ne fac sa intelegem ca acestea sunt in fapt doua fatete ale acelea-si monede.

Odata, pelicanul a plecat in cautarea hranei lasandu-si puii in asteptare dormind.In acest timp un sapre ascuns in vecinatea cuibului a patruns in cuib profitand de vulnerabilitaea lui in lipsa pelicanului.

Cu ferocitate si sclipiri criminale in ochi acesta musca pe fiecare pui in parte lasandu-i fara viata.

Satisfacut de moartea adusa.n cuib , sarpele se retrage in locul sau ascuns pentru a se buucura de surpriza neplacuta a pelicanului pe cand acesta se va intoarce.

Si intradevar , la scurt timp dupa aceia, pasarea a revenit la cuib cu hrana , bucuroasa de viata si sansa cu care a fost insotita in cautarea hranei necesare.

Grozav i-a fost socul cand aceast si-a vazut puii morti. Si a inceput sa planga, sa planga amar, sa se tanguie indurerata …si toti locuitorii padurii au putut auzi astfel despre tragedia ei.

“-Ce sens are viata acum fara puii mei?” / “- Mai bine as muri si eu!!” spunea plangand bietul pelican strigandu-si amarul.

Si cu ciocul a inceput sa-si strapunga pieptul in dreptul INIMII…dorind sa moara astfel. Dar  picatura din sangele sal a cazut peste unul din micutii morti si acesta a reanviat ca prim miracol.

Pelicanul aproape muribund vazand aceasta a stropit cu ultimile puteri si multa bucurie si pe ceilalti doi pui vazand ca puterea sangelui sau cald si plin de dragoste daruit astfel RESSUSCITEAZA MIRACULOS pe cei morti.

Si atunci cnd acest miracol a fost desavarsit, pelicanul s-a stins …fericit!

Leonardo da Vinci _Legende , h 13 r.

Dan Izvernariu

 

Fiveblueapples Auckland NZ

(Primavara 6013)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s