„Noapte buna!”


Photos,Paint and Photoshop by: danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme Title: Black and White Te Kunenga ki Puurehuroa 2011/2012 trad maori : (the implantation to infinity) Esoteric design & more... © 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

 

Recent intro publicatie crestina am intalnit un articol interesant ce aborda problema simbolului Celui De-al III-lea Ochi.

Dupa o butaforie de trimiteri si o incalceala interpretativa a unor pasaje Biblice , autorul se lanseaza intro argumentare stiintifica spunand astfel:
citez:

“ S-a constatat , stiintific, ca daca pe o foaie de hartie scriem doua litere la un interval de 10 cm fiecare si acoperim cate un ochi nu vom reusi sa citim ambele litere. Astfel cu doar un sigur ochi nu putem cuprinde o realitate si cu atat mai putin un adevar.”

Prin acest pasaj am inteles ca apropoul la simbolul masonic al ochiului intalnit de altfel si in simbologia Bisericii Traditionale ar fi unul al “orbirii” si nu unul al Iluminarii sau al Divinului- vezi cazul relogios traditional.

Sa revenim asupra aspectului si sa spunem , frati crestini, intradevar LIMITAREA duce la frustrarea aflarii adevarului. Plecand de la acest punct sa facem urmatoarea prezentare:

Orice om normal , chiar si animal, are doi ochi. Nu trei, nu patru nu Sapte (vezi ideia Apocalipsei lui Ioan). Orice ochi normal are o cuprindere vizuala sub un anume unghi, dar daca muschii gatului nu permit rotatia capului atunci perspectiva nu are cum sa se schimbe; cu atat mai mult orizontul (acel fapt ce tine de cultura!) .

Acum, din stiinta in concluzia autorului crestin a fost OMIS un fapt cat se poate de clar si anume CEREBELUL.

Orice om care a mers la scoala si are bun simt stie ca un ochi sanatos conectat la un creier sanatos ofera o alta imagine mult mai ampla si mai clara decat un ochi sanatos la un creier bolnav. Un creier fara ratiune este cel al unui animal. Iata diferenta prin care Divinul a desavarsit limita intre superior si inferior. Animalele nu au ratiune dar au doi ochi si cu ambii vad chiar bine si literele scrise si prada ascunsa in desis insa nu au putut concluziona cu nimic asupra cuvintelor lui Isus.

Cu umanul lucruriile stau altfel. Acesta are doi ochi dar daca nu are ratiune tot degeaba are aceasta dotare a creierului si respectiv a celor doi ochi.

Al III-lea Ochi este PROIECTIA a celor doi ochi in capacitatea gandirii (daca aceasta exista) ; prin urmare, a vedea doar cu un Ochi , Cel de-al treilea, este exact imaginea ca adevar cuprinsa prin INTELEGERE a propriei limitari date de CEREBEL. Cu cat mai putina ratiune cu atat mai putina imagine.

Imaginea este data de lumina, fotoni, tot sttinta spune demonstrat ca LUMINA este MATERIALA , este energie, fara ea nu putem avea IMAGINE. Daca ochiul este defect atunci nu avem suficienta lumina, iata: orbii nu au imagini ca vise ci doar senzatii (demonstrat stiintific).

ADEVARUL autorului consta in MANIPULARE in care acesta in fapt doreste sa spuna : CE VEZI NU ESTE REAL si este REAL CE ITI SPUN EU si mai culmea, indignant, mai convoaca si stiinta ca „martor” la balarii.

Acest tip de articole pot fi luate ca adevar doar de o limitare sau mai punctual , de-o minte redusa care nu a aflat ca exista si care nu stie ca doar prin constiinta poti concluziona ca TU EXISTI. Prin urmare daca nu stii ca existi , stii ca exista Dumnezeu? Daca stii atunci admite ca si un caine lup ce este inteligent are o religie, incearca sa afli care este si vezi ca poate il convertesti.

Cel de-al  III –lea Ochi pentru cine inca are indoieli si dubii este simbolul imaginii adevarate (pentru fiecare persoana in parte) asa cum poate aceasta sa o perceapa in propria limitare. In al doilea rand este imaginea TOTALITATII ce…din nefericire ce inca ne priveste din afara.

Nopate buna frati crestini. Daca nu vi s-a aratat puteti apela la medicina traditionala, la cea altenativa sau la resemnarea ca diopriile nu va folosesc la nimic.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s