AQUARIUS : Floarea de Lotus


☥☥☥ Title: Corintic, Ionic, Doric Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

AICI, NU EXISTA RELIGIE MAI PRESUS DECAT ADEVARUL!

 

In Sec. XXI constiinta ajunge sa ridice atat de multe intrebari incat “trucul” cu raspuns la o intrebare printr-o alta intrebare nu mai tine , daca, acel care sugestioneaza directa spre adevar nu o face bine si cu atat mai rau o face intentionat gresit.

O mare parte a omenirii incepe sa constientizeze ca viata este o imagine. Ca tot ce o compune nu este nici intamplator si nici poveste fara justificare. Asa, o mare parte din noi observam ca lucruriile sunt mereu acelesi dar sub diverse forme si in diverse contexte, insa, mereu aceleasi.

Religiile au la baza SIMBOLUL si au acest lucru pentru ca la vremea la care au inceput sa fie ridicate intrebari nu au putut fi gasite raspunsuri si astfel oamenii au reprezentat ceva ce era in deobste vizibil insa greu de descris. Acest lucru dovedeste dece azi avem atatea reprezentari ale unor lucruri izbitor de similare cu ceeace noi astazi stiim (e.q. : civilizatia egipteana, maya… reprezentari ale unor forme ce azi par a fi : nave , piloti de avioane, electricitate s.am.d. ; fapt ce dovedeste existenta inca de atunci a acestor lucruri insa fara vreo explicatie logica la acea vreme: ce sunt si cum sunt).

La fel de bine stiim ,azi, ca fiinta umana este compusa din trei stari diferite, o a patra o “incheaga”. Dar acest lucru il stiim din religie si anume: suflet, spirit, duh si corp.

Daca am transpune stiintific aceste arhietipuri ale sinelui in formatul psihologic ar suna cam asa ca echivalenta:
SPIRITUL (energie) : acesta antreneaza in doua moduri, pasiv sau activ un fapt. Astfel identificarea lui religioasa poate fi un vultur ca activ sau un porumbel alb ca pasiv.

SUFLETUL (energie) : simbol al constiintei . Este poate cea mai chinuita si mai flexibila materia ce o continem. Datorita constiintei care mereu trebuie sa decida asupra faptului dictat de SPIRIT (activ sau pasiv, vezi mai sus) noi avem stari de angoasa, de bucurie, impacare sau revolta…dar si de mare indoiala.

DUHUL (energie) este ceeace psihologia moderna numeste a fi : INCONSTIENTUL. Ce este inconstientul in afara faptului ca este “un taram inca necunoascut?”- probabil vom afla in deceniile urmatoare; acum cum functioneaza acesta , greu de spus. Peste toate, inconstientul este portalul inspiratiei (divine , vezi religios) sau al conexiunii (vezi psihologic atat cat limitarea o permite).

CORPUL (este si el materia , prin urmare energie) : este acel fapt ce cuprinde in UNU pe cele trei (materializarea) din perspectiva religioasa sau SIM-ul cumva explicat stiintific (plastic) in care sunt inmagazinate folderele si subfoldere cu intregul sistem 32 ce face ca acea persoana sa functioneze.

As dori ca acest blog/post sa va faca sa intelegeti , fie religiosi sau agnostici convinsi, ca MOTRICA (pasiva sau activa) este un dar de la nastere sau este un format tipic pe cand exploatarea tine de sistem sau mai precis de SUFLET.

SUFLETUL nu are EDUCATIE! Sufletul nu poate fi educat decat daca este treaz si nu poate sa decida decat daca este limpede.

Rautatea si bunavointa vin din suflet dar acestea nu sunt posesii ale Ingeriilor sau Demonilor ci sunt pur si simplu decizii atat cat “sufletul te lasa” –spun religiosii.

Cumva am sa devin extremist si o sa va sugerez o ideie spre reflexie: “Din rahat nu are sens sa faci bici si sa mai faca si poc!” Nu pentru ca ar fi imposibil. Termenul de imposibil nu exista atat timp cat Universul nu are limita ; ci faptul ca doar pentru a demonstra posibilitatea nu merita.

Nu poti schimba pe cineva cu forta. Nu are sens sa faci acest lucru pentru simplu motiv ca riscuriile contaminarii unui adevar sunt atat de mari (datorita prostiei , spun punctual) incat tot ce a fost constructiv pentru tine prin viziunea ta si bilateral profitabil se poate intoarce impotriva ta si a semenilor tai ca un fapt negativ si urat.  Este ca si cum ai invata un cimpanzeu doar de amorul artei evolutiei sa traga cu pistolul mitraliera. Poti face acest lucru, totusi dece nu o faci?

Oamenii trebuie sa inteleaga si sa decida singuri pentru ei insusi si sa se separe si sa se adune dupa VALORI. O societate nu poate exista fara dezastre daca este amestecata iar valoriile sunt rasturnate.

Nu poti pune in administrare un incompetent sau idiot doar pentru simplu fapt ca suntem “inruditi”. Facand acest lucru faci un mare deserviciu societatii, un mare rau indiviziilor ce depind si un mare dezastru al propriei vieti.

NU serveste nimanui doar de amorul artei sa ridici la grad de VALOARE un lucru sau persoana doar pentru ca pe undeva sau direct este inrudita sau iti apartine cumva. Poti face acest lucru pentru ca nu este imposibil insa in cel mai fericit caz devine exemplul de mai sus al biciului si materialul din care este compus sau in cel mai nefericit caz ridici la putere un individ fara suflet Luminos si bun.

Vinovati de consecintele dezastrelor sociale vizibile in istorie suntem doar noi. NU Dumnezeu, nu Preotii, nu Politicienii ci doar noi acei “users” care acceptam sau nu sisteme propuse. Cautarea si selectia se fac rational insa decizia apartine SUFLETULUI sau: CUM SIMTI CA ESTE?

Oamenii si Natura este construita matematic (dovedit stiintific); cand matematica genetica este in armonie persoana sau obiectul, lucrul sau natura este placuta INEXPLICABIL ochiului. Asa involuntar noi decidem ce place si ce nu ; asocierea dintre noi este tot matematic cand ne atragem sau ne respingem , “involuntarul” este decis de suflet ; poate fi si de ratiune insa in acest caz este mai periculos decat necunostiinta de cauza pentru ca de regula aici si in acest punct apare “maleficul” sau mai curat spus: speculatia si manipularea.

Inchei prin a atrage atentia ca mariile dileme sociale, existentiale crizele existentiale sunt azi mult mai accentuate si mai complexe decat in trecut din cauza trezirii constiintei , care, disperata descopera ca exista insa nu stie sa opereze.

Pana cand omul-individ nu va invata ce este valoarea umana , acesta va traii travaliul reprosuriilor, razvratirilor, indignarii, s.a.m.d. ca orice fiinta fara o constiinta tinuta in cusca frustrata de libertate, alimentare, aparare si mai rau de dignitate.

Dece avem “Piramida sociala”? Din aceasta cauza. Cat va dainui aceasta piramida? Atat timp cat noi acceptam sa fie asa, neglijand sufletul , aproapele, natura, constructivul, …adevarul in sine.

 

Dan Izvernariu

Auckland 2013 NZ

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s